Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Λίνκολν στο Γιβραλτάρ με 2-0 και ξεκίνησε με το δεξί το Europa Conference League. Η νίκη του, ωστόσο, δεν έπεισε για ακόμα μία φορά τους φίλους της ομάδας. Τα προβλήματα ήταν εμφανή. Ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε από μία ομάδα που άλλοτε θα ήταν στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών φιλικών. Ο «δικέφαλος του Βορρά» […]

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Λίνκολν στο Γιβραλτάρ με 2-0 και ξεκίνησε με το δεξί το Europa Conference League. Η νίκη του, ωστόσο, δεν έπεισε για ακόμα μία φορά τους φίλους της ομάδας.

Τα προβλήματα ήταν εμφανή. Ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε από μία ομάδα που άλλοτε θα ήταν στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών φιλικών. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι σε μία διοργάνωση που μπορεί να φτάσει μακριά. Αλλά μόνο μακριά δεν θα φτάσει αν τα προβλήματα αυτά δεν λυθούν.

Οι Θεσσαλονικείς είδαν την Λίνκολν να τους στριμώχνει. Και ευτυχώς ήρθε το γκολ. Αν δεν ερχόταν σε ένα τόσο κομβικό σημείο, θα μιλούσαμε σίγουρα για άλλο ματς. Με το 0-1 υπέρ του ο ΠΑΟΚ απλά έπρεπε να περιμένει στην επανάληψη τα απρόσεκτα ανεβάσματα των άπειρων αντιπάλων. Έτσι και έγινε. Έβαλε άλλα δύο γκολ, μέτρησε μόνο το ένα και τελικά πήρε την απαραίτητη νίκη.

Ο Άκπομ δικαίωσε τον προπονητή του που δεν επέλεξε φορ περιοχής, αλλά αυτόν που παίζει καλύτερα στο χώρο και φυσικά πιέζει περισσότερο τους αντίπαλους αμυντικούς, σε ένα άλλο πρόβλημα που έχει η βαριά ομάδα του Λουτσέσκου.

Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Πασχαλάκης. Όταν, ωστόσο, ο κορυφαίος της ομάδας σε ένα ματς που νικάς είναι ο τερματοφύλακας κάτι δεν συμβαίνει σωστά. Η Λίνκολν έβγαλε τέσσερις μεγάλες φάσεις, ο Πασχαλάκης έβγαλε 2-3 τετ α τετ, ένα σουτ πήγε στο δοκάρι και όλα αυτά μετά από λάθη στο κέντρο και κακή οργάνωση αλλά και μετάβαση στην άμυνα.

Οι απουσίες, όπως ξαναέχουμε αναφέρει, είναι υπαρκτές αλλά ως πότε θα αποτελούν δικαιολογία. Οι υποχρεώσεις της ομάδας έχουν ξεκινήσει για τα καλά και κάθε βαθμός που χάνεται μπορεί να κριθεί καθοριστικός.