O Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να αποσπάσει τη φανέλα με το νούμερο «7» στη Μάντσεστερ Γιουναιτεντ και το debut σας θυμίζει την ιστορία του CR7.

Στους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους όταν ακούνε το νούμερο «7», συνήθως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει συνδέσει την καριέρα του με τη φανέλα με το νούμερο «7».

Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στο νέο ποδοσφαιρικό κεφάλαιο που άνοιξε. Ειδικότερα, μετά την ευγενική χειρονομία του Καβάνι να του παραχωρήσει το νούμερο και σε συνεννόηση με την Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε ότι η φανέλα με το «7» θα επιστρέψει στον δικαιωματικό κάτοχό της.

Είναι τέτοια η σύνδεση μεταξύ του συγκεκριμένου αριθμού και του Κριστιάνο, που για λόγους μάρκετινγκ η Nike δημιούργησε το παγκόσμιο brand name CR7 στο ξεκίνημα της καριέρας του Πορτογάλου. Έτσι, μία σειρά από προϊόντα πωλούνται με αυτήν την επωνυμία, γεμίζοντας τους λογαριασμούς του πρώην παίκτη της Γιουβέντους.

Ποια είναι η ιστορία, όμως, πίσω από το νούμερο «7» και τον Πορτογάλο; Ποιο νούμερο φόρεσε στην αρχή της καριέρας και τι συνέβη την πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ;

Ο Κριστιάνο ήθελε να κάνει καριέρα με το νούμερο «28»

Κανείς δε το θυμάται αλλά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε την καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας φορώντας το νούμερο «28». Το 2004 μετακόμισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν είχε καμία πρόθεση να αλλάξει αριθμό στη φανέλα.

Ωστόσο, τότε παρενέβη ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος τεχνικός έβλεπε μπροστά και «είδε» στο πρόσωπο του άγουρου τότε Πορτογάλου το επόμενο θρυλικό «εφτάρι» των «κόκκινων διαβόλων». Έτσι, του άλλαξε γνώμη και τον έπεισε να φορέσει το «7» και να διαδεχτεί τους τεράστιους Ντέιβιντ Μπέκαμ, Τζορτζ Μπεστ και Έρικ Καντονά.

Η ιστορία επιβεβαίωσε τη διορατικότητα του Σερ Άλεξ. Ο «CR7» κατέκτησε τη χρυσή μπάλα το 2008 μετά από 42 γκολ μέσα στη σεζόν ενώ πανηγύρισε και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κριστιάνο έκανε ένα βήμα πίσω μόνο για τον Ραούλ

Κάπως, έτσι, ήρθε το κάλεσμα της «βασίλισσας». Όταν αφίχθη στη Μαδρίτη, το νούμερο «7» ήταν κατειλημμένο από ένα ζωντανό θρύλο της ομάδας. Τον Ραούλ Γκονζάλεθ. Έτσι, στην πρώτη του χρονιά στο σύλλογο περιορίστηκε στη φανέλα με το νούμερο «9» στην πλάτη.

Ωστόσο, ήταν θέμα χρόνου η φανέλα με το «7» να επιστρέψει σε εκείνον. Το καλοκαίρι του 2010, ο Ραούλ αποχαιρέτησε τη Ρεάλ για χάρη της Σάλκε και ο Κριστιάνο έκανε δικιά του την χωρίς κάτοχο φανέλα με το «7».

Η ιστορία έγραψε ότι ο Κριστιάνο ξεπέρασε τον Ραούλ, καθώς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης (450) και ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ (134). Παράλληλα, απογείωσε το μύθο του, πανηγυρίζοντας μεταξύ άλλων 4 Τσάμπιονς Λιγκ και 2 Πρωταθλήματα Ισπανίας.

Ο Κουαδράδο παρέδωσε τη φανέλα στον Πορτογάλο

Τo 2018 o Κριστιάνο Ρονάλντο αναζητούσε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του και η Γιουβέντους του την προσέφερε. Εκείνη την εποχή το «7» ήταν κατειλημμένο από τον Χουάν Κουδράδο, ο οποίος φορούσε τη συγκεκριμένη φανέλα από το δεύτερο δανεισμό του από την Τσέλσι, τη σεζόν 2016-2017.

Ο Κουαδράδο φυσικά δεν είναι Ραούλ και ο ίδιος ο Κολομβιανός το αναγνώριζε. Έτσι, προθυμοποιήθηκε να παραδώσει τη φανέλα στον Ρονάλντο αμέσως μετά την άφιξή του στο Τορίνο. Ο Κουαδράδο δεν κράτησε καμία κακία και έγραψε στο instagram. «Είναι καλύτερο να δίνεις από το να λαμβάνεις. Εύχομαι τα καλύτερα στον Κριστιάνο για τη νέα του περιπέτεια».

Στη συνέχεια ο Κουαδράδο επέλεξε το νούμερο 16 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε νέα κεφάλαια στο πολυσέλιδο βιβλίο του. Αν και δεν κατάφερε να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη «Γιούβε», πανηγύρισε 2 φορές το Πρωτάθλημα Ιταλίας, 1 φορά το Κόπα Ιτάλια και φορές το Σούπερ Καπ.

Εθνική Πορτογαλίας: Ο Κριστιάνο διαδέχτηκε τον Φίγκο

Για το τέλος αφήσαμε το κεφάλαιο εθνική. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συμμετείχε στο πρώτο μεγάλο διεθνές τουρνουά το 2004. Όλοι θυμόμαστε τα κλάματά του μετά το χαμένο τελικό επί της εθνική μας αλλά λίγοι θυμούνται ότι εκείνη την εποχή το αφεντικό στους Ίβηρες ήταν ο Λουίς Φίγκο.

Επομένως, εκείνος «απασχολούσε» τη φανέλα με το νούμερο «7», με τον Πορτογάλο να συμβιβάζεται με το νούμερο «17». Μετά το Μουντιάλ του 2006 και την 4η θέση της Πορτογαλίας, ο Λουίς Φίγκο αποσύρθηκε από την εθνική του ομάδα.

Έτσι, ο Κριστιάνο ακολούθησε το πεπρωμένο του και πήρε την εμφάνιση με το «7». Η αρχή είχε γίνει και με λίγη καθυστέρηση ήρθε και η καταξίωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Η κατάκτηση του EURO .το 2016. μεγιστοποίησε το θρύλο του Κριστιάνο ενώ πρόσφατα ο Πορτογάλος «άγγιξε τον ουρανό», καθώς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ξεπερνώντας τον Αλί Νταεΐ (111 γκολ).