Η ΑΕΚ προέβη σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και το debut.gr γράφει λίγα λόγια για αυτό.

Η ΑΕΚ σε μια εξαιρετική κίνηση μπήκε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ με τους παίκτες της να κρατούν κουταβάκια. Όλα τα υπόλοιπα μπήκαν σε δεύτερη μοίρα μετά από αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία των “κιτρινόμαυρων”. Και το νικηφόρο 3-0 κόντρα στον Ατρόμητο, και το ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο. Όλα!

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ θέλησαν με αυτή τους την κίνηση να δείξουν στον φίλαθλο κόσμο -ανεξαρτήτου ομάδος- ότι αρκετά πράγματα στη ζωή είναι πιο “μεγάλα” από το ποδόσφαιρο. Μπούμπα, Λόγκαν, Πάτρικ, Ντρίμ, Νάτσο, Κλάουντ, Μπόνζο και Μπάρνεϊ ήταν οι 8 πρωταγωνιστές το βράδυ της Κυριακής.

Οκτώ πανέμορφα κουταβάκια προς υιοθεσία. Οκτώ ψυχούλες που μαζί με τη συνδρομή στο αστικού και μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου” πολύ πιθανόν να έχουν ήδη βρει το νέο τους σπίτι.

Η ΑΕΚ έβαλε “το γκολ της σεζόν”!

Η ΑΕΚ μάλιστα με ανακοίνωσή της παρότρυνε τους φίλους της (και όχι μόνο) να ψάξουν στη σελίδα της ομάδας για περισσότερες πληροφορίες.

Δε ξέρω πόσοι στάθηκαν σε αυτή την πανέμορφη κίνηση. Εμένα προσωπικά, μου έδωσε την αφορμή για αυτό το μικρό κείμενο. Ως “φίλος” ενός σκύλου (το ιδιοκτήτης είναι πολύ κακό όταν μιλάμε για ψυχές), δε μπορούσα παρά να συγκινηθώ.

Πριν περίπου 4,5 χρόνια φοβόμουν τα σκυλιά. Όλα. Εκπαιδευμένα και μη, μεγαλόσωμα ή μικρόσωμα. Μέχρι που “μου τα έσκασε” ο Λιο. Ένα απόγευμα Κυριακής τον είδα, και από τότε είμαστε -σχεδόν- αχώριστοι! Πολλές ανεκτίμητες στιγμές, παιχνίδι, γέλιο, ακόμα και…βοήθεια σε δύσκολες στιγμές!

Το συναίσθημα που γεννά στον άνθρωπο “ο καλύτερός του φίλος”, είναι πραγματικά απερίγραπτο. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ, αλλά δε μπορώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις. Αρκούμαι στο να λέω πως “δεν ήθελα” τα σκυλιά, και τώρα τα λατρεύω!

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάμπολλες οργανώσεις που βοηθούν αδέσποτα κουταβάκια. Δυστυχώς όμως, στη χώρα μας καθετί για να “πετύχει”, χρειάζεται την κατάλληλη “διαφήμιση”. Στην ΑΕΚ λοιπόν είπαν να την κάνουν.

Σαφώς, οι εποχές που ζούμε είναι πολύ ζόρικες οικονομικά αλλά και ψυχολογικά. Ένα αδέσποτο κουταβάκι όμως μονάχα θετικά μπορεί να προσφέρει. Ναι σύμφωνοι, έχει τα έξοδά του, αλλά μεταξύ μας, όλοι μας “πετάμε” χρήματα σε ανούσια πράγματα.

Ένα κουταβάκι δεν είναι μονάχα τα συναισθήματα που ανέφερα παραπάνω. Είναι συντροφιά, είναι παρηγοριά, είναι ευτυχία, υγεία, είναι ένας φίλος και ένα στήριγμα στον καθένα μας σε αυτές τις δύσκολες περιόδους. Μονάχα μια βόλτα, ένα παιχνίδι ή έστω ένα βλέμμα του, πιστέψτε με είναι ικανά για να σου ανεβάσουν στα ύψη την διάθεση!

Και εάν κάποιος έχει τη διάθεση αλλά όχι το χώρο για ένα νέο φίλο, τότε μπορεί να βοηθήσει με άλλους -αρκετούς- τρόπους. Αρκεί να ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο και η συνέχεια θα έρθει από μόνη της..