Ο Μπεν Μπρέρετον κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Χιλής χάρη σε ένα βιντεοπαιχνίδι και το Debut.gr παρουσιάζει την απίθανη ιστορία του.

Δεν είναι λίγες οι ιστορίες που έχουμε ακούσει για το Football Manager. Για το πως ορισμένα άτομα έχουν βρει δουλειές σε συλλόγους επειδή χειρίζονταν εξαιρετικά ένα βιντεοπαιχνίδι. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει συχνά. Με τη δύναμη που έχει πλέον το Διαδίκτυο όλα παρατηρούνται και μαθαίνονται. Στη προκειμένη όμως περίπτωση χάρη στο FM και την αλληλεπίδραση του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ιστορία περιλαμβάνει έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Τον Μπεν Μπρέρετον ή αλλιώς πλέον τον Μπεν Μπρέρετον Ντίαθ.

Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΠΛΑΚΜΕΡΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΝΩΡΙΣ

Ο Μπρέρετον αγωνίζεται στη Τσάμπιονσιπ με τη φανέλα της ιστορικής Μπλάκμπερν. Μπορεί με μεγάλη ευκολία να παίξει σε οποιαδήποτε θέση στην επίθεση. Για τον 22χρονο όμως τα πρώτα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο δεν ήταν εύκολα. Ξεκίνησε από τις μικρές ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά από 7 χρόνια στο σύστημα των Κόκκινων Διαβόλων θεωρήθηκε πως δε ήταν κατάλληλος να συνεχίσει. Δύο χρόνια μετά, το 2015 και η Στόουκ δεν του πρόσφερε την υποτροφία που αναζητούσε. Έτσι όπως ήταν η κατάσταση με τις διαδοχικές απορρίψεις σκεφτόταν να τα παρατήσει. Συνέχισε όμως και η Νότιγχαμ Φόρεστ του έδωσε την ευκαιρία. Εκεί μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του από τη σεζόν 2018-2019 αγωνίζεται στη Μπλάκμπερν.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΕΡΕΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ FM ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

Τον Οκτώβριο του 2020, πριν τους αγώνες για την Τσάμπιονσιπ ποδοσφαιριστές από όλες τις ομάδες συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με σκοπό να γίνουν περισσότερο γνωστοί στους φιλάθλους. Καθώς μιλούσε ο Μπρέρετον ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι γι΄αυτόν  που δεν ήταν ευρέως γνωστό. Ο ίδιος απάντησε πως η μητέρα του καταγόταν από τη Χιλή ενώ ο πατέρας του από την Αγγλία. Αυτή η πληροφορία σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα έμελλε να του αλλάξει προς το καλύτερο τη καριέρα.

Ένας κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας της Μπλάκμπερν που εργάζεται στη παραγωγή του Football Manager ενημέρωσε το προφίλ του Μπρέρετον στο βιντεοπαιχνίδι. Πρόσθεσε και τη σημαία της Χιλής δίπλα στην σημαία της Αγγλίας. Στη συνέχεια αυτής της ιστορίας ένας Χιλιανός λάτρης του παιχνιδιού ήθελε να χτίσει μία ομάδα με τους καλύτερους Χιλιανούς ποδοσφαιριστές. Έπεσε στην αντίληψη του ο Μπρέρετον και αμέσως δημιούργησε το χάσταγκ #BreretonALaRoja. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το χάσταγκ έγινε αμέσως trend στο Τουίτερ. Χιλιανοί σχολίαζαν σημαίες της χώρας τους κάτω από τις δημοσιεύσεις του ποδοσφαιριστή με αποτέλεσμα όλο αυτό να φτάσει στη ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής. 

Ο 22ρονος επιθετικός κλήθηκε στην εθνική ομάδα και μάλιστα αγωνίστηκε και στο Κόπα Αμέρικα το καλοκαίρι. Τη φετινή χρονιά σκοράρει ακατάπαυστα και με την αγγλική ομάδα και με τη Χιλή. Στη Τσάμπιονσιπ ήδη έχει φτάσει διψήφιο αριθμό τερμάτων κάτι που δεν είχε πετύχει πότε μέχρι τώρα στη καριέρα του. Ήδη από τις πρώτες 11 αγωνιστικές. Στο διάλειμμα τώρα για τις εθνικές ομάδες σκόραρε και στις δύο αναμετρήσεις της Χιλής κόντρα σε Παραγουάη και και Βενεζουέλα.  Η ιστορία του είναι απίθανη καθώς χάρη σε ένα βιντεοπαιχνίδι και μια δήλωση άλλαξε όλη η διάθεση και η όρεξη του για ποδόσφαιρο όπως έχει δηλώσει. Αρκεί μια βόλτα στο προφίλ του για να καταλάβουμε τι απήχηση έχει στους Χιλιανούς φιλάθλους ο Μπεν Μπρέρετον Ντίαθ.