Για χάρη του Ρανταμέλ Φαλκάο, άπαντες έχουμε αρχίσει να συμπαθούμε λίγο περισσότερο τη Βαγιεκάνο, με τον ίδιο να ζει τη δεύτερη νιότη του στο προάστιο της Μαδρίτης.

Έχει «πατήσει» τα 35 του χρόνια, αλλά δείχνει πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Όσο κλισέ κι αν φαίνεται, αυτό ισχύει για τον Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο Κολομβιανός επιθετικός αποφάσισε να επιστρέψει σε ένα πρωτάθλημα από το «πάνω ράφι», το ισπανικό. Αναμφίβολα, εκ των πραγμάτων αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη πως ο Φαλκάο θα παίξει ξανά σε ομάδα της La Liga. 

Η νεοφώτιστη Ράγιο Βαγιεκάνο πρόσφερε την ευκαιρία στον έμπειρο φορ να δώσει το «παρών» σε μια κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα. Ο Φαλκάο από την πλευρά του έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να τρελάνει κόσμο και κοσμάκη στην Ισπανία. Μην ξεχνάμε πως πριν μια δεκαετία είχε πάρει μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Σε γνώριμα λημέρια λοιπόν, μιας και ξέρει την πόλη αυτή καλά, ο Φαλκάο κάνει αυτό που ξέρει όσο ελάχιστοι. Να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, τόσο απλά.

Μέχρι στιγμής, ο 35χρονος άσος μετράει τρία γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις με την ομάδα από το Βαγιέκας. Σε επτά αγωνιστικές, η Ράγιο έχει το… θράσος να είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς ούσα η ευχάριστη έκπληξη έως τώρα, σε ότι αφορά τις νεοφώτιστες ομάδες. Για να μην αδικήσουμε και τη Σοσιεδάδ που είναι στη δεύτερη θέση. Η Ράγιο βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης κι έναν πόντο πίσω από την τρίτη Σεβίλλη (ματς λιγότερο) και Ατλέτικο. Η Μπαρτσελόνα μάλιστα παρότι έχει δώσει έξι παιχνίδια, βλέπει την «πλάτη» της Ράγιο Βαγιεκάνο με 12 βαθμούς.

Ο Φαλκάο ωστόσο, μονάχα σε ένα παιχνίδι έχει ξεκινήσει βασικός. Σε αυτό της Κυριακής όταν η Ράγιο νίκησε την Κάντιθ με 3-1. Δεν παρέλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας που την προηγούμενη αγωνιστική απέσπασε ισοπαλία από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Ο προπονητής του, Άντονι Ιραόλα, τον χρησιμοποίησε για 19 λεπτά στη νίκη επί της Χετάφε (3-0) όπου σκόραρε επίσης, ενώ έπαιξε ένα τέταρτο στο «Σαν Μαμές» με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Στο τελευταίο παιχνίδι ήταν εκείνος που χάρισε τη νίκη στη Ράγιο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς διαμόρφωσε το 2-1 ξεραίνοντας τους Βάσκους.

Το αγαπημένο «3» των Ισπανών 

Με το Νο.3 στη φανέλα του, αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν ήρθε για να προσποιηθεί έναν σταρ. Όχι ότι δεν είναι εδώ που τα λέμε… Δεν πρόκειται για αριθμό που θα φορέσει ένας επιθετικός, χωρίς καμία αμφιβολία. Επέλεξε το συγκεκριμένο νούμερο λόγω του πατέρα του που δεν βρίσκεται στη ζωή. Κάτι που κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Πώς να μην τον συμπαθήσουμε λίγο παραπάνω; Με την εικόνα του, έχει γίνει ήδη σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Ράγιο. Και οι φανέλες με το Νο.3 έχουν ξεκινήσει από καιρό να κάνουν την εμφάνισή τους στις εξέδρες. 

Ξανά με το εθνόσημο ο Φαλκάο

Πέρα από όλα αυτά, δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι επέστρεψε και στην εθνική του ομάδα. Πριν γίνει γνωστό ότι θα πάρει μεταγραφή στη Ράγιο, είχε να παίξει από τον Οκτώβρη του 2020 με το εθνόσημο της Κολομβίας στο στήθος. Στο Κόπα Αμέρικα ήταν απών, κάτι που σίγουρα του στοίχισε, μιας και η χώρα του τερμάτισε τρίτη νικώντας το Περού στον μικρό τελικό. Μάλιστα, να θυμίσουμε ότι χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι στα ημιτελικά για να αποκλειστεί από τη μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης, Αργεντινή.

Ο Φαλκάο είναι παρών, έπαιξε και στα τρία ματς του Σεπτέμβρη για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με Βολιβία, Παραγουάη και Χιλή. Όχι βασικός, αλλά κατέγραψε λεπτά συμμετοχής. Δείχνει αναγεννημένος και έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Γιατί όχι, μπορεί να κάνει την υπέρβαση με τη Ράγιο και να μην αρκεστεί μόνο να βοηθήσει την ομάδα του για την παραμονή στην κατηγορία. Έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να καταφέρει ό,τι θελήσει.

Η ευρωπαϊκή περιπλάνηση έφερε αμφισβήτηση, αλλά δεν «μασάει» 

Ίσως να ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή του η αποχώρηση από τη Γαλατασαράι. Είχε μεν καλό απολογισμό, με 20 γκολ σε 43 συμμετοχές. Ωστόσο, φάνηκε ότι δεν είχε κάτι άλλο να του προσφέρει το τουρκικό πρωτάθλημα. Έτσι και πήρε την επιλογή να γυρίσει στην Ισπανία, εκεί που λατρεύτηκε όσο λίγοι. Μετά το επιτυχημένο πέρασμά του από την Πόρτο με την οποία κατέκτησε το Europa League, μεταπήδησε στην άλλη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου για να απογειώσει την καριέρα του.

Πάντως, τα περισσότερα γκολ σε μια ομάδα τα έχει πετύχει με τη Μονακό. Σκόραρε 83 φορές σε 140 εμφανίσεις με τους Μονεγάσκους. Είχε δοθεί δανεικός δυο φορές, αμφότερες για την Premier League. Αρχικά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2014 όπου τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά (4 γκολ σε 29 ματς). Και εν συνεχεία έναν χρόνο μετά στην Τσέλσι, σκοράροντας μόλις μια φορά σε μια ντουζίνα αγώνες. Χειρότερα δηλαδή… Η Αγγλία δεν του πήγε σε καμία περίπτωση όπως αποδείχθηκε.

Πλέον στο Βαγιέκας οι απαιτήσεις δεν είναι τόσες πολλές, γεγονός το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον Φαλκάο. Η πίεση και το ότι ήταν καταδικασμένος να πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια δεν βελτίωσαν τον ποδοσφαιριστή. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς βίωσε αρκετά μεγάλη αμφισβήτηση για το ποδοσφαιρικό του ποιόν. Ειδικά στα μέσα της περασμένης δεκαετίας όταν η Μονακό τον έδωσε δανεικό εις διπλούν. Έτσι, ο Ρανταμέλ Φαλκάο έκανε αυτό που ήθελε η ψυχή του. Πήγε σε μια ομάδα νεοφώτιστη και γεμάτη φιλοδοξίες, φόρεσε έναν συμβολικό για εκείνον αριθμό στη φανέλα και πια μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Υγιής να είναι πάνω από όλα!

ΥΓ: Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παρέα του Debut.gr για την πρόταση συνεργασίας. Αυτό λοιπόν ήταν το δικό μου ντεμπούτο…