Την νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με σκορ 3-1 πανηγύρισε η Ένωση. Τα γκολ για την ΑΕΚ πέτυχαν οι Γκαρσία, Βράνιες και Τσούμπερ, ενώ για τους γηπεδούχους είχε μειώσει ο Βέργος.

Την επιστροφή της στα νικηφόρα αποτελέσματα πανηγύρισε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-1 στο Αγρίνιο. Η Ένωση απέκτησε προβάδισμα 2 γκολ χάρης τα τέρματα των Γκαρσία και Βράνιες σε 13′ και 26′. Η ομάδα του Μιχάλη Αναστασίου μείωσε προσωρινά με τον Βέργο στο 58′, αλλά το γκολ του Τσούμπερ και ο εκπληκτικός Στάνκοβιτς την οδήγησαν στην ήττα.

«Καθάρισε» από νωρίς η Ένωση

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΑΕΚ να ελέγχει την κυκλοφορία της μπάλας και τον Παναιτωλικό να είναι καλά στημένος στο δικό του μισό και να περιμένει να επιτεθεί μέσο των αντεπιθέσεων. Στο 13′ ο Γκαρσία άνοιξε το σκορ με μία εντυπωσιακή κεφαλιά, καθώς κέρδισε στον αέρα τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έφερε την ηρεμία στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων». Η Ένωση συνέχισε να απειλεί και ύστερα από μία εξαιρετική εκτέλλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Βράνιες ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα και στο 26΄έκανε το 2-0. Ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοσή του, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι μέχρι το σφύριγμα του κ. Τσακαλίδη για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το πάλεψε ο Παναιτωλικός, τον σταμάτησε ο Στάνκοβιτς, το «τελείωσε» ο Τσούμπερ

Ο Παναιτωλικός κατάφερε πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος να κάνει ό,τι δεν έκανε στο τέλος του πρώτου. Ο Βέργος στο 58′ μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του, καθώς τελείωσε με επιτυχία την πολύ όμορφη συνεργασία των συμπαικτών του. Οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν το πάνω χέρι, επικρατώντας στο κέντρο και βγαίνοντας μπροστά με απειλητικό τρόπο για την ισοφάριση. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Στάνκοβιτς ήταν εκεί σε κάθε φάση που απειλήθηκε η εστία του. Με την πάροδο του χρόνου η Ένωση κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έλειπε η τελική πάσα που θα έβγαζε κάποιον σε θέση βολής. Στο 83′, οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πέτυχαν το γκολ που… κλείδωσε την νίκη, με τον Τσούμπερ να σπρώχνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, μετά το σουτ του Ανσαριφάρντ και την απέκρουση του Μελίσσα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Παναιτωλικός παραλίγο να μειώσει την διαφορά εκ νέου στο 1 γκολ, αλλά η κεφαλιά του Βέργου σταμάτησε στο δοκάρι.

Μετά την ήττα στην «Τούμπα», η ΑΕΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, με ένα σκορ το οποίο δεν αντικατροπτίζει τον δείκτη δυσκολίας που όρισε ο Παναιτωλικός. Οι γηπεδούχοι εμφάνισαν για ακόμα έναν αγώνα όμορφα στοιχεία στο παιχνίδι τους και δείχνουν να έχουν μία σπουδαία εξέλιξη σε σχέση με πέρσι.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες (46′ Μελίσσας), Αντούνιες (74′ Αποστολάκης), Κορνέλιους, Βργκοτς, Λούι (86′ Μόρσεϊ), Βαρόνε, Φλόρες, Ντίας, Ντουάρτε (74′ Ζεστέντ), Μεντόσα (41′ Μπαρμπόσα), Βέργος

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Λε Ταλέκ (84′ Σάκχοφ), Σιμόες (67′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (75′ Χατζισαφί), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (84′ Σβάρνας), Αραούχο (75′ Ανσαριφάρντ).