H Μαρία Σάκκαρη μέσα από σκληρή δουλειά έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα - Κερασάκι στην τούρτα η πρώτη νίκη της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου σε Grand Slam.

Η Μαρία Σάκκαρη δείχνει σαφή βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού της αλλά και στην αποτελεσματικότητά της στο court και το Debut.gr σχολιάζει την αλλαγή της αυτή.

Η μεταμόρφωση της Σάκκαρη

Η Ελληνίδα αθλήτρια είναι ο ορισμός του τι μπορείς να πετύχεις με σκληρή δουλειά. Δεν εννοούμε ότι της λείπει το ταλέντο αλλά η μεγάλη βελτίωση έχει έρθει μέσα από τις προπονήσεις. Κάθε χρόνο βελτιώνει ένα στοιχείο στο παιχνίδι της και ταυτόχρονα βελτιώνει και τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη. Ξεκίνησε από το Νο22 της σεζόν και ήδη βρίσκεται (από 13/9) στο Νο13. Έχει 2 παρουσίες σε ημιτελικούς Grand Slam φέτος, στο Roland Garros και το US Open που μόλις ολοκληρώθηκε. Αν δεν είχε κακή παρουσία Αυστραλιανό Όπεν, ίσως ήταν και στην πρώτη 10άδα.

Το συγκεκριμένο γεγονός, βέβαια, είναι και αυτό στο οποίο εστιάζουμε. Μπορεί να ξεκίνησε τη σεζόν με το χειρότερο δυνατό τρόπο (σε Grand Slam) αλλά δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και δικαιώθηκε! Πέρα από τους 2 προαναφερθείσες ημιτελικούς, έφτασε στο ίδιο σημείο και στο MASTERS του Μαιάμι αλλα και στα WTA500 του Άμπου Ντάμπι και της Μελβούρνης.

Της λείπει ο τίτλος και η διαχείριση του «φαβορί»

Αν κάτι λείπει από το να γίνει μια ολοκληρωμένη τενίστρια είναι η διαχείριση των αγώνων που είναι φαβορί. Όταν αντιμετωπίζει χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους ή όταν βρίσκεται μία ανάσα από κάποιον τελικό, τότε επηρεάζεται η απόδοσή της. Είναι το στοιχείο που έχει κάνει τενίστες όπως ο Τζόκοβιτς να κάνουν μια τεράστια καριέρα. Όταν η ρακέτα είναι πιο βαριά, ο Σέρβος πάντα έχει τη λύση. Το επόμενο στοίχημα της Μαρίας είναι αυτό. Πέρα από την αγωνιστική της βελτίωση, να καταφέρει να παίζει κάθε αγώνα με την ίδια ψυχραιμία. Αυτό θα της φέρει το κάτι παραπάνω, που δεν είναι άλλο από τους τίτλους!