Η πλειονότητα του κοινού παθιάζεται κυρίως με τα επιτεύγματα του Στέφανου Τσιτσιπά και πολλές φορές "ξεχνάει" την Μαρία Σάκκαρη. Αυτό όμως δεν ισχύει πια.

Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες είμαστε ένας ιδιαίτερος λαός. Ένα από τα μειονεκτήματα της νοοτροπίας μας είναι η αντίληψη του αθλητισμού. Γενικά έχουμε μια τάση να προσέχουμε και να παρακολουθούμε τον αθλητή με τα περισσότερα τρόπαια. Στρέφουμε τα “φώτα” μας στο μεγάλο όνομα, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί και να απαξιώνουμε τους υπόλοιπους αθλητές. Σε αυτούς τους αθλητές άνηκε μέχρι πρότινος και η Μαρία Σάκκαρη, καθώς η πλειονότητα του ελληνικού κοινού παθιαζόταν μόνο με τα επιτεύγματα του Στέφανου Τσιτσιπά και πολλές φορές “ξεχνούσε” την Σάκκαρη. Αυτό όμως δεν ισχύει πια. Η τενίστρια Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε στα ημιτελικά του Roland Garros και απέδειξε ότι λανθασμένα δεν λάμβανε τόσο καιρό την αναγνώριση που της άξιζε.

Από την 188ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης στoν πρώτο τίτλο

Πηγή εικόνας: Jimmie48 Photography WTA

Η Μαρία Σάκκαρη είναι σίγουρα από τις πιο “εργατικές” τενίστριες παγκοσμίως. Η άνοδος 170(!) θέσεων σε πέντε χρόνια το επιβεβαιώνει. Τα πρώτα δύο χρόνια της καριέρας της δεν ήταν ικανά να μας προϊδεάσουν για το ταλέντο της. Η νεαρή τενίστρια τις περισσότερες φορές αποκλειόταν στους πρώτους προκριματικούς γύρους μικρών και μεγάλων διοργανώσεων. Το κύριο χαρακτηριστικό που ξεχώρισε την Σάκκαρη από τις υπόλοιπες νεαρές τενίστριες , ήταν η συμμετοχή σε πολλές και συνεχόμενες διοργανώσεις. Κατά πολλούς έτσι “χτίστηκε” η νοοτροπία της προόδου μέσω της σκληρής δουλειάς. Και απέδωσε.

Το 2017 και το 2019 έφτασε στο τρίτο γύρο του Wimbleton και η Μαρία Σάκκαρη άρχισε να αντιλαμβάνεται πώς μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός Grand Slam. Η κατάκτηση του πρώτου τίτλου δεν θα αργούσε για πολύ ακόμα καθώς το 2019 κατέκτησε το WTA του Μαρόκο Open νικώντας στο τελικό την Τζοάνα Κόντα. Αυτό το τρόπαιο όμως δεν είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της μέχρι σήμερα.

Η νίκη απέναντι στην Οσάκα και ο ημιτελικός του Roland Garros

Πηγή εικόνας: WTA Jimmie48

Πριν από περίπου τρεις μήνες η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε την, δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη τενίστρια, Ναόμι Οσάκα. Αυτή η νίκη στα προημιτελικά του WTA 1000 στο Μαϊάμι επιβεβαίωσε ότι η Σάκκαρη δεν ανήκει τυχαία στη κορυφαία 20άδα του παγκόσμιου τένις. Αυτή η νίκη όμως δεν ήταν αρκετή για την ίδια καθώς η Μαρία Σάκκαρη ήθελε να φτάσει μακριά σε μια μεγάλη διοργάνωση. Έτσι λοιπόν επέλεξε το Roland Garros και το έκανε πράξη.

Απέκλεισε αρκετά καλές τενίστριες με “κορυφαία” στιγμή την νίκη απέναντι στην κάτοχο του περσινού τίτλου Ίγκα Σφιόντεκ στα προημιτελικά της διοργάνωσης “τερματίζοντας” μάλιστα και το σερί 11 συνεχόμενων νικών που είχε. Δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί στο τελικό της διοργάνωσης καθώς έχασε από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (νο.33) και αυτή τη φορά υπήρξε το “θύμα” και όχι η “θύτρια” μιας μεγάλης αγωνιστικής έκπληξης.

Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί αυτή τη φορά να μην κατάφερε να φτάσει στο τελικό του Roland Garros αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολήσει ξανά με τα αγωνιστικά της επιτεύγματα. Πλέον δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν και δεν πρέπει να το κάνει.