Η Φιορεντίνα διαθέτει μία από τις πιο ελπιδοφόρες επιθετικές γραμμές και το Debut.gr σκιαγραφεί τους 2 παίχτες που μπορούν να οδηγήσουν τους Βιόλα στα υψηλά στρώματα της Serie A.

Για όσους δε γνωρίζουν η Φιορεντίνα αποτελεί μέλος των «Seven Sisters» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο όρος αυτός πήρε σάρκα και οστά στα τέλη του 1990/αρχές 2000. Συγκεκριμένα αναφερόταν στις 7 ομάδες της Serie A που έδιναν μάχη για το πρωτάθλημα. Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Ρόμα, Λάτσιο, Πάρμα και Φιορεντίνα αποκαλούνταν έτσι. Βέβαια άλλος ένας λόγος που αυτές οι ομάδες συγκαταλέγονται μαζί είναι πως τότε στην ιδιοκτησία αυτών των ομάδων βρίσκονταν εύπορες εταιρίες ή επιχειρηματίες σε αντίθεση με τις υπόλοιπες. Πέραν της Πάρμα, όλες οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται κάθε χρόνο στα υψηλά στρώματα του ιταλικού πρωταθλήματος και έχουν ευρωπαϊκές πορείες. Και εδώ έρχεται η Φιορεντίνα που απέχει τα τελευταία χρόνια από τις υψηλές θέσεις. Αυτό φέτος μπορεί να αλλάξει καθώς διαθέτει στην επιθετική της γραμμή 2 παίχτες που μπορούν να αλλάξουν τη κατάσταση των Βιόλα.

Βλάχοβιτς και Νίκο Γκονζάλες συνθέτουν την επιθετική γραμμή των Βιόλα

Φιορεντίνα

Θα ξεκινήσουμε με τον νεοφερμένο στον ιταλικό Βορρά, Νίκολας Γκονζάλες. Ο Αργεντίνος επιθετικός έγινε μία από ακριβές μεταγραφές της Φιορεντίνα αφού βγήκαν από τα ταμεία της ομάδας κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ. O ίδιος αφού πέρασε 3 χρόνια στη Στουτγάρδη, πέρυσι έκανε εξαιρετική χρονιά στη Μπουντεσλίγκα. Μπορεί να αγωνιστεί σαν κεντρικός επιθετικός, σαν «ψεύτικο» 9αρι αλλά και στα άκρα της επιθετικής γραμμής. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση ενώ δύσκολα μπορεί να τον σταματήσει κάποιος σε καταστάσεις 1v1. Έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να διαβάζει τις φάσεις και να σκοράρει με το κεφάλι παρά το χαμηλό κέντρο βάρους που έχει. Φέτος κατέκτησε με την εθνική Αργεντινής το Κόπα Αμέρικα ενώ όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στην αποστολή για το Κατάρ. Ήδη στις πρώτες του εμφανίσεις με τους Βιόλα έχει εντυπωσιάσει ενώ είναι ο παίχτης που έχει δεχθεί τα περισσότερα φάουλ στη Serie A.

Μαζί στην επίθεση με τον 23χρονο Αργεντίνο βρίσκεται ο Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ένας από τους ανερχόμενους ποδοσφαιριστές που ήδη από το καλοκαίρι που μας πέρασε, η μισή Ευρώπη ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει. Παρά το ύψος του (1.90) του αρέσει να τρέχει και να βγαίνει στο πλάι να ανοίξει χώρους και να επιστρέψει στην άμυνα. Δεν είναι δηλαδή ένα κλασικό σέντερ φορ που μένει μόνιμα στη μεγάλη περιοχή για να απειλήσει από εκεί. Φυσικά αρέσκεται στο ψηλό παιχνίδι αλλά δεν παύει να είναι εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια. Τη περσινή χρονιά πέτυχε 21 γκολ. Ήταν αυτός που κράτησε λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού τη Φιορεντίνα. Φημολογούνταν πως είχε κλείσει την Ατλέτικο για 60 εκατομμύρια ενώ ενδιαφέρον υπήρξε από Σίτυ και Τότεναμ λόγω του σίριαλ με τον Χάρυ Κέιν. Παρέμεινε στην Ιταλία αλλά το σίγουρο είναι πως η Φιορεντίνα θα λάβει πολλά εκατομμύρια στο κοντινό μέλλον για χατίρι του.

Μπορεί όμως η Φιορεντίνα να κάνει το βήμα παραπάνω;

Αδιαμφισβήτητα μεσοεπιθετικά έχει το ταλέντο και την εμπειρία να κάνει μια καλή πορεία στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αμυντικά είχε τεράστια προβλήματα τη χρονιά που μας πέρασε και γι΄αυτό το λόγο έγιναν καλές προσθήκες στον χώρο της άμυνας. Επέστρεψε στους Βιόλα ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός Ματίγια Νάστασιτς μιας και εκεί έχτισε το όνομά του και αποκτήθηκε το 2012 από τη Σίτυ. Επίσης η Φιορεντίνα ψώνισε από τις 2 μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης. Από την Ατλέτικο απέκτησε τον Λούκας Τορέιρα που επιστρέφει στην Ιταλία μετά τη θητεία του στη Σαμπντόρια ενώ από τη Ρεάλ τον Οντριοθόλα. Κινήσεις που δείχνουν πως η Φιορεντίνα σιγά σιγά θέλει να επιστρέψει στην ελίτ  και να διεκδικήσει μια ευρωπαϊκή έξοδο. Άπαντες γνωρίζουν πως επιθετικά με τους Βλάχοβιτς και Γκονζάλες δεν έχουν να φοβηθούν για τίποτα. Μπορούν όμως να αποκτήσουν μια σταθερή εικόνα και να μπουν σφήνα στο τοπ 7 της Serie A?