O Ολιβιέ Ζιρού δεν είναι από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου. Αλλά σίγουρα από τους πιο χρήσιμους και πλέον θα βρίσκεται στη Μίλαν!

Η μεταγραφή του Ολιβιέ Ζιρού στη Μίλαν για τα επόμενα δύο χρόνια ολοκληρώθηκε μέσα στον Ιούλιο του 2021. Εμείς, όμως, θα πάμε λίγο πιο πίσω. Βασικά αρκετά πιο πίσω. Στον Ιανουάριο του 2014 όταν ο Γάλλος φορ βρισκόταν ακόμα στην Άρσεναλ, ήταν βασικός υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ και βρισκόταν σε τροχιά ανόδου η καριέρα του.

Ήταν εκείνη η εποχή, λοιπόν, που έγινε πρώτο θέμα στον αγγλικό Τύπο. Όχι για τα γκολ του εντός αγωνιστικού χώρου. Αλλά για εκείνα εκτός των τεσσάρων γραμμών. Ο Ολιβιέ από το 2011 είναι παντρεμένος με την Τζένιφερ (όχι την Άνιστον), αλλά, την απάτησε με ένα μοντέλο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα αγγλικά ταμπλόιντς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, μιας και ο Γάλλος εραστής είχε «χτυπήσει» πολλές φορές και πέρα από εκείνη. Long story short. Το ζευγάρι δεν χώρισε και ο Ζιρού ζήτησε γονατιστός συγγνώμη.

Πάμε στην Ιταλία. Συγκεκριμένα στο Μιλάνο. Καλοκαίρι 2021. Ο έμπειρος φορ δίνει τα χέρια με τη Μίλαν μια από τις ομάδες που υποστήριζε μικρός (sic), όπως ο ίδιος τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις. Οι Ιταλίδες δεν φημίζονται μόνο για την ομορφιά τους, αλλά και για τον τρόπο που ντύνονται που είναι άψογος. Μοναδικός. Ειδικά στην πρωτεύουσα της μόδας μπορεί κανείς να καταλάβει εύκολα τι… γίνεται.

Και κάπως έτσι έχουμε έναν Γάλλο (εραστή) στην πιο sexy- κομψή πόλη της Ιταλίας. Κάπως έτσι έχουμε τον Ολιβιέ Ζιρού στη Μίλαν. Και κάπως έτσι έχουμε την Τζένιφερ να χάνει τον ύπνο της για τα επόμενα δύο χρόνια. Ειδικά όταν θα παίρνει τον άντρα της τηλέφωνο και εκείνος δεν θα το σηκώνει ή θα αναφωνεί «απόψε μην με περιμένεις σπίτι θα βγω με τα παιδιά» ή «θα αργήσω να επιστρέψω γιατί έχουμε προπόνηση και το απόγευμα». Μένει να δούμε αν αυτό θα συμβεί και εντός αγωνιστικού χώρου με τους «ροσονέρι».

Ο Ζιρού μεγάλωσε. Έβαλε μυαλό. Ποδοσφαιρικά ωρίμασε. Παρόλα αυτά υπάρχει μία παροιμία που λέει πως «ο λύκος και αν εγέρασε…» η συνέχεια δικιά σας, αλλά και του Γάλλου εραστή (των αντίπαλων διχτυών)!

Τη μεταγραφή του Ζιρού στη Μίλαν την ήθελε ο... Θεός!

Τη μεταγραφή του Ζιρού στη Μίλαν την ήθελε ο… Θεός!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι παίκτες που έχουν άριστη σχέση με τον Θεό. Αυτοί που κάνουν τον σταυρό τους ή πιάνουν το χορτάρι όταν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και κοιτάνε προς τα πάνω με νόημα. Ο Ολιβιέ Ζιρού ανήκει κάπου στη μέση, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος προ ετών. «Έχω τη δική μου σχέση με τον Θεό. Είμαι καθολικός και πιστεύω με τον δικό μου τρόπο. Όμως, δεν είμαι από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τον σταυρό τους πριν ένα παιχνίδι ή στο τέλος. Παρόλα αυτά πριν ξεκινήσει ένα ματς προσεύχομαι».

Ο Ζιρού στην Τσέλσι είχε βρει το πρόγραμμά του. Είχε συμβιβαστεί με το να είναι μια «χρυσή αλλαγή». Μέχρι που έφτασε η πρόταση με fax από τη Μίλαν. Τότε όχι μόνο εκείνος, αλλά και ο Θεός έβαλε το χέρι του, ώστε να φορέσει τη φανέλα της Μίλαν, όπως τόνισε και ο ίδιος με δηλώσεις του στην επίσημη παρουσιάσή του από τους Ιταλούς.

«Η Τσέλσι είναι μία μεγάλη και σπουδαία ομάδα. Όμως, ήταν καιρός για εμένα να φύγω από εκεί. Άκουσα τον Θεό και υπέγραψα στη Μίλαν! Πρόκειται για έναν σπουδαίο σύλλογο, όπου με κέρδισε με το project του και όλο αυτό το σχέδιο που υπάρχει γενικότερα στις τάξεις της ομάδας.

Από μικρός παρακολουθώ και θαυμάζω τη Μίλαν. Κυρίως λόγω του Σεφτσένκο. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι εγώ και εκείνος θα έχουμε στο μέλλον μία τόσο καλή σχέση και όπου θα μπορώ να παίρνω συμβουλές από εκείνον. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Πάολο Μαλντίνι», τα λόγια του.

Δεν χρειάστηκε πολύ καιρό μέχρι να μάθει… ιταλικά ο Ζιρού!

Ο Ζιρού είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές (και) στη Μίλαν!

Αν κάνουμε μια λίστα με τους πιο εύστοχους επιθετικούς ή με αυτούς που έχουν την καλύτερη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, τότε μπορεί να μην ήταν σε αυτή ο Ολιβιέ Ζιρού. Όμως, αν ψάχναμε εκείνους που γίνονται 1000 κομμάτια για την ομάδα τους στον αγωνιστικό χώρο, τότε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μίλαν όχι απλά θα βρισκόταν σε αυτή, αλλά, θα ήταν και πολύ ψηλά!

Ο Γάλλος μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και μάλιστα σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Να παίξει με πλάτη προς αντίπαλη εστία, να φάει «ξύλο», να ανοίξει χώρους, να δώσει ασίστ και να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Με το αριστερό; Με το δεξί; Με το κεφάλι; Με… τακουνάκι; Όλα τα έχει στο μενού του ο Ζιρού! Ακόμα και από τον πάγκο όταν έρχεται τα δίνει όλα! Δεν τυχαίο ότι οι πιο πολλοί προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί τον έχουν βασικό γιατί είναι ένα πολύτιμο εργαλείο σε κάθε σύνολο.

Θα δούμε Ζλάταν και Ζιρού μαζί;

Έχουν την ίδια κοψιά (στο περίπου). Έχουν εμπειρία όσο λίγοι επιθετικοί. Παίζουν στον ίδιο χώρο (πάνω-κάτω). Θα τους δούμε όμως μαζί και στον ίδιο… χρόνο; Ο Ολιβιέ Ζιρού πήγε στη Μίλαν με τους «ροσονέρι» να έχουν ήδη στο ρόστερ τους -και να του έχουν δώσει τη φανέλα του βασικού- τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. O «Ίμπρα» την περασμένη σεζόν, αλλά και από τη στιγμή που έφτασε στο Μιλάνο έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ειδικά στον ψυχολογικό τομέα. Κάτι που χρειάζονται οι Μιλανέζοι μιας και το σύνολό τους είναι κατά βάση είναι νεανικό, οπότε οι εικόνες, οι παραστάσεις και οι κουβέντες του Σουηδού φορ στα αποδυτήρια των Ιταλών είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμες.

Θα δούμε Ζλάταν και Ζιρού μαζί;

Παρόλα αυτά ο Σκανδιναβός παρά την πολύ καλή φυσική του κατάσταση βγάζει τραυματισμούς. Ναι, ναι! Ακόμα και αυτός! Όσο πρόθυμο και αν είναι το πνεύμα του η δε σαρξ του δεν μπορεί πάντα να το ακολουθήσει. Και αυτή είναι η αλήθεια. Οπότε κάπου εκεί έρχεται να δώσει τις λύσεις ο Ζιρού. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται -αν και αυτό το σενάριο συγκεντρώνει λίγες ως ελάχιστες δυνατότητες- να τους δούμε μαζί όταν η Μίλαν θα παίζει φουλ επίθεση ή θα θέλει σίγουρα γκολ.

Πάντως ο Ζιρού ξεκίνησε την καριέρα του στη Μίλαν ιδανικά μιας και από το πρώτο του ματς, έστω και φιλικό, βρήκε δίχτυα και έδειξε πως θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να… φάει τον Ζλάταν στην στροφή! Για να δούμε! Άλλωστε είπαμε! Από έναν (Γάλλο) εραστή δεν πρέπει να περιμένουμε να κάτσει και πολύ φρόνιμα!

https://www.youtube.com/watch?v=MDr6THezYlA