Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον επόμενο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και το Debut.gr σχολιάζει τα συμπεράσματα από τους αγώνες με τη Νέφτσι.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στο Αζερμπαϊτζάν της Νέφτσκι Μπακού με 1-0 και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» δίχως να παρουσιάσουν το καλύτερο ευρωπαϊκό τους πρόσωπο έφτασαν εύκολα στην πρόκριση.

Τι κρατάει ο Ολυμπιακός από τη Νέφτσι

Με διαφορά την όρεξη των παικτών. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόλαβαν να ξεκουραστούν από την κανονική διάρκεια της σεζόν, οι παίκτες του Μαρτίνς παρουσιάστηκαν αρκετά φρέσκοι. Φυσικά, το αγωνιστικό επίπεδο των αντιπάλων τους δεν ήταν τόσο υψηλό. Ωστόσο, η φυσική κατάσταση που επέδειξαν σχεδόν όλοι οι «ενδεκαδάτοι» ήταν εξαιρετική. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα τους σε αντίστοιχες φάσεις τα παλαιότερα χρόνια.

Τις λύσεις που έβρισκε η ομάδα στο γήπεδο. Ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να κάνει rotation και να δοκιμάσει διαφορετικές λύσεις στο χορτάρι. Οι απουσίες και ο φόβος μήπως «κάψει» κάποιον παίκτη, τον υποχρέωσαν να πειραματιστεί αρκετά. Πειραματισμοί που όχι μόνο δεν κόστισαν αλλά δεν προβλημάτισαν κιόλας. Η χημεία των παικτών μπορεί να μην ήταν παρούσα στα δύο παιχνίδια αλλά το «διάβασμα» του παιχνιδιού και η προσαρμογή της ομάδας σε αυτό ήταν εκεί, παρόντα και έδωσαν τις διεξόδους όταν αυτές χρειάζονταν.

Την καλή αμυντική λειτουργία. Ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν και δεν ένιωσε να απειλείται ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση που η Νέφτσι προσπάθησε να απειλήσει, οι τοποθετήσεις και οι επεμβάσεις των Πειραιωτών ήταν ιδανικές.

Τι πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες

Το σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε στα δύο παιχνίδια να βρει δίχτυα πάνω από δύο φορές. Μπορεί να ήταν απόλυτα απειλητικός, μπορεί να δημιουργούσε φάσεις με προϋποθέσεις αλλά του έλειπε το τελείωμα. Μάλιστα, ένα ζήτημα που προκαλεί ανησυχία είναι η απουσία του γκολ από τους φορ του Ολυμπιακού. Και στο Καραϊσκάκης και στο Αζερμπαϊτζάν τα γκολ ήρθαν από παίκτες που αγωνίζονται εκτός περιοχής. Μασούρας και Καμαρά χρίστηκαν σκόρερ με τους Χασάν και Ελ Αραμπί να μένουν… άσφαιροι.

Το συμπέρασμα για τον Ολυμπιακό

Καταλήγοντας, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πιάσουν υψηλά standards δεδομένων των απουσιών και της περιόδου που διανύουν. Νέοι παίκτες και νέα σχήματα απέναντι σε μία ομάδα που δεν είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού αλλά μπόρεσε να στείλει στον Μαρτίνς κάποια μηνύματα ενόψει της συνέχειας.

Μηνύματα που σίγουρα θα ληφθούν υπόψιν ενόψει της συνέχειας της ευρωπαϊκής πορείας των Πειραιωτών. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να ενθουσιαστεί υπερβολικά από την πρόκρισή του διότι απέχει ακόμα αρκετά τόσο από τον τελικό του στόχο όσο και από τον καλό του, ευρωπαϊκό εαυτό.