Οι Suns έκαναν το 2-0 στη σειρά με τους Bucks και το Debut.gr παρουσιάζει τι έχει κάνει την διαφορά στα δυο πρώτα ματς των τελικών.

Το Phoenix διατήρησε το πλεονέκτημα της έδρας του στους τελικούς του NBA και τώρα πλέον προηγείται με 2-0 στη σειρά. Σημαντικό βήμα προς το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Τις δύο προηγούμενες φορές που βρέθηκαν στους τελικούς δεν είχαν προηγηθεί με δύο νίκες. Επομένως μπορούμε να πούμε πως φέτος είναι πιο κοντά από ποτέ. Από την άλλη οι Bucks, που στην ουσία μιλάμε για one man show. Αυτό έδειξε το δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Γιάννης εναντίον όλων. Πέτυχε 42 πόντους και μόνος κράτησε στο τρίτο δεκάλεπτο την ομάδα του κοντά στη διεκδίκηση. Την ώρα που η τριάδα των Suns με Booker – Paul – Ayton είναι σταθερή σχεδόν σε όλα τα playoff, στον αντίποδα συμβαίνει το αντίθετο. Middleton και Jrue Holiday είναι πολύ ασταθείς στις αποδόσεις τους. Χωρίς τον Γιάννη για 2 αγώνες με τους Hawks ήταν καλοί, στο Game 2 των Τελικών όμως δεν εμφανίστηκαν. Στο ημίχρονο οι δύο τους σούταραν 5/23 σουτ.

Οι Suns δείχνουν πως αυτοί είναι πλέον το φαβορί

Μας έχουν εντυπωσιάσει φέτος και εξακολουθούν να το κάνουν. Ειδικότερα για τη δυάδα στα γκαρντ που είναι απολαυστική. Δεν χορταίνουμε να βλέπουμε τους Paul – Booker να κάνουν ό,τι θέλουν τις άμυνες. Ο ένας δημιουργικά και ο άλλος εκτελεστικά. Ή και τα δύο μαζί. Μελλοντικός Hall of Famer ο ένας, μελλοντικός MVP o άλλος. Στο Game 2 ο Booker είχε 31π, ο Paul 23. Εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση ο Mikal Bridges με 27π. Το Phoenix είναι μια ομάδα που μετά τους 2 γκαρντ της αποτελείται από εξαιρετικούς ρολίστες. Και πιο συγκεκριμένα έχουν παίχτες για όλες τις θέσεις και για όλους τους σκοπούς. Και κατά συνέπεια σχεδόν όλοι από αυτούς σουτάρουν από μακριά και από μέση απόσταση. Στο Game 1 σούταραν με 46.6% δίποντα, 32.4% τρίποντα και 96.2% στις βολές. Στο Game 2 48.9% και 50% (20/40 τρ). Όλα αυτά είναι δείγματα του επιθετικού ταλέντου και του εξαιρετικού spacing στην επίθεση. Αν συνεχίσουν έτσι τότε οι Bucks δε θα έχουν καμία τύχη.

Το πιο σημαντικό για την ομάδα του Monty Williams είναι η διαχείριση του ρόστερ, ειδικά τώρα με έναν νέο τραυματισμό που προέκυψε. Ο Saric με τον τραυματισμό του στο πρώτο παιχνίδι θα χάσει την υπόλοιπη σειρά ενώ τραυματίας έφυγε ο Torrey Craig από το σημερινό παιχνίδι. Πάτησε άσχημα με το δεξί πόδι σε μια φάση που κέρδισε το επιθετικό από τον Γιάννη και θα περιμένουμε την διάγνωση. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για τον τραυματισμό του, τότε οι Suns θα στερηθούν δύο κομβικών φόργουορντ για τη συνέχεια.

Ο Γιάννης έδειξε πως το θέλει περισσότερο απ΄όλους

10 μέρες μετά τον τρομακτικό τραυματισμό του και υπό τον κίνδυνο μιας υποτροπής του τραυματισμού ο Γιάννης δεν καταλαβαίνει τίποτα. Έδειξε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς ότι το θέλει πολύ το φετινό δαχτυλίδι. Τι και αν στο χθεσινό όλο το γήπεδο μετρούσε τον χρόνο στις βολές του; Πέτυχε 42 πόντους και κυνήγαγε κάθε φάση στην άμυνα και μοίραζε τάπες σαν να μην είχε τραυματιστεί ποτέ. Δείγμα του πόσο πολύ θέλει το δαχτυλίδι είναι οι κινήσεις του και τα λόγια του σε ένα time-out.

Ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα είναι οι αλλαγές στα σκριν που οι Suns χτυπούν τα αργά πόδια του Brook Lopes. Παίχτες όπως ο Paul και ο Booker με εξαιρετικά ποσοστά από mid-range μπορούν να το κάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Και ακόμη πιο εύκολα όταν οι αμυντικοί πηγαίνουν under στο σκριν. Γι’ αυτό στο χθεσινό παιχνίδι έπαιξε ο Γιάννης αρκετή ώρα στο 5. Τα πράγματα είναι πολύ απλά για τους Bucks. Ο Γιάννης δεν είναι απλά καλός έως τώρα ή όπως έλεγαν ορισμένοι χωρίς αυτόν το Milwaukee αποδίδει καλύτερα. Είναι εξαιρετικός αλλά απελπιστικά μόνος τώρα που μετράει περισσότερο. Οι Bucks δε θα έχουν καμία απολύτως τύχη αν Middleton και Holiday μένουν κάτω από τους 30 πόντους μαζί.