Η Ευρωλίγκα τελείωσε αλλά το καλοκαιρινό transfer έχει ήδη αρχίσει. Το Debut.gr και ο Σωτήρης Κεφάλας παρουσιάζουν τους free agents της φετινής off season.

Η αγορά της Ευρωλίγκα έχει ανοίξει για τα καλά. Όπως καθέ καλοκαίρι έτσι και φέτος τα όνοματα στηνγνωστή κατηγορία των free agents δίνουν και παίρνουν. Ήδη κάποιες μεταγραφές έχουν γίνει γνωστές και οι ομάδες έχουν κάνει γνωστές τις διαθέσεις τους. Ωστόσο, σήμερα θα παρουσιάσουμε τους παίκτες που το συμβολαιό τους εκπνέει και ουκ λίγοι σύλλογοι θα μονομαχήσουν για να τους αποκτήσουν. Είτε από την Ευρωλίγκα είτε από το NBA.

Βασίλιε Μίτσιτς

Ευρωλίγκα

Αναμφίβολα, πρώτος σε αυτή τη λίστα ο φετινός MVP της κανονικής διάρκειας και του Final Four. Ποιος άλλος; Ο Βασίλιε Μίτσιτς. Λίγες πιθανότητες δίνω στη παραμονή του στην Εφές και γενικότερα στην Ευρωλίγκα. Οι σειρήνες από το NBA γίνονται ολοένα και πιο δυνατές. Ενδεχομένως μάλιστα, αυτό είναι το καλύτερο timing για να δοκιμάσει την τύχη του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εδώ και μερικούς μήνες άλλωστε, τα δικαιώματά του ανήκουν στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Μια ομάδα η οποία έχει δείξει πως ανοίγει το rotation και εμπιστεύεται όλους τους παίκτες που διαθέτει. Επομένος, ο Σέρβος star θα βρει εκεί και το χώρο και το χρόνο που αναζητά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Κέβιν Πάνγκος

Ευρωλίγκα

Μετά και την περίοδο των τραυματισμών του, ο Πάνγκος έφυγε από τη Μπαρτσελόνα για να πάρει από το χεράκι τη Ζενίτ και να την οδηγήσει μια νίκη μακριά από το F4. Ήταν το πρώτο βιολί στην σπουδαία φετινή διαδρομή της Ζενίτ σε Ευρωλίγκα και VTB League, καταφέρνοντας να εκτινάξει την χρηματιστηριακή του αξία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Γι αυτό κιόλας, το έργο της Ζενίτ για παραμονή δεν θα είναι απλό. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Κέβιν Πάνγκος είχε 13.5 πόντους (52.2% στα δίποντα, 39% στα τρίποντα, 84.5% στις βολές). Έκπληξη προκαλεί κιολάς το γεγονός πως δεν συμπεριλήφθηκε στις επιλογές του Καναδά για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Κέβιν Πάντερ

Κέβιν Πάντερ: Ρεκόρ καριέρας στους πόντους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το step up του Πάντερ φέτος δεν είχε τελειωμό. Αν το τελευταίο σουτ στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα ήταν εύστοχο, ο Πάντερ θα έστελνε την ομάδα του στο τελικό. Παρότι πολλοί απόρησαν το περσινό καλοκαίρι, όταν ο Έτορε Μεσίνα του έδωσε μονοετές συμβόλαιο, στην πράξη φάνηκε ότι η επιλογή του ήταν ιδανική. Σε μια ομάδα με το μέγεθος και τη δυναμική της Αρμάνι Μιλάνο από το “3” μέχρι το “5”, η παρουσία του Κέβιν Πάντερ ως βασικού εκτελεστή είτε μετά από ντρίμπλα είτε στατικά ήταν κάτι που έλυσε πολλά προβλήματα για τον ιταλικό σύλλογο. Είναι free agent και πολλές ομάδες παραμονεύουν. Την πρώτη και τελευταία λέξη όμως την έχει η Αρμάνι.

Γουέιντ Μπάλντγουιν

Μπάλντγουιν για την πρόκριση της Μπάγερν: «Απορρίφθηκα, απέτυχα, εγκατέλειψα» (pic) - Fosonline

Η φετινή έκπληξη-αποκάλυψη όπως θέλετε πείτε το της Ευρωλίγκα. Ο Αντρέα Τρινκιέρι τού έδωσε την μπαγκέτα του βασικού δημιουργού/εκτελεστή της περιφέρειας, μαζί την ελευθερία να το παρακάνει κάποιες φορές. Πλέον, ο Γουέιντ Μπάλντγουιν δεν βγαίνει στην αγορά ως ένας αρκετά αθλητικός περιφερειακός που μπορεί να βοηθήσει επιθετικά, όπως συνέβη πριν από ένα χρόνο μετά το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Αλλά ως ένας απόλυτος πρωταγωνιστής που μπορεί να αναλάβει βασικότατο ρόλο σε μια ομάδα από το πάνω ράφι. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιες είναι οι πιθανότητες του παίκτη να παραμείνει. Πάντως, στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει και η προοπτική του NBA.

Ιωάννης Παπαπέτρου

Παπαπέτρου για Βόβορα : «Ποτέ δεν φταίει ένας, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης» | in.gr

Και ερχόμαστε να κλείσουμε με τα δικά μας παιδιά. Ο αρχηγός του Παναθηναικού μένει ελεύθερος με την Ανατολού Εφές να ακούγεται έντονα πως κινείται για την αποκτησή του. Αναμφίβολα, αυτά τα χρόνια στους πράσινους βελτιώθηκε. Έμαθε να παίζει περισσότερο με την μπάλα στα χέρια, βελτιώθηκε στο κομμάτι της λήψης αποφάσεων και έδειξε πιο συνεπής στο στατικό σουτ. Το τριφύλλι θα κάνει ότι μπορεί για να τον κρατήσει. Δεν αποκλείεται και οικονομική υπέρβαση. Στο μυαλό του παίκτη δεν μπορούμε ασφαλώς να μπούμε. Βέβαια, όταν ο υποψήφιος μνηστήρας έρχεται από το παραπάνω ράφι, σίγουρα δεν μπορεί να σε αφήνει αυτό αδιάφορο.

Ασφαλώς δεν είναι μόνο αυτά τα ονόματα. Η λίστα είναι μακροσκελής. Χίλιαρντ, Ντόρσει, Μοερμάν, Λαπροβίτολα και πολλοί άλλοι. Ωστόσο, όλα τα φόντα συγκεντρώνουν οι παραπάνω και μεγάλη εντύπωση θα προκαλέσει όποια και να είναι η αποφασή τους. Καλό καλοκαίρι λοιπόν και σύντομα τα σπουδαία!