Ο Κέβιν Ντουράντ χάρισε ακόμη μια παράσταση τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/6) και το Debut.gr γράφει λίγα λόγια για τον... «δολοφόνο» του Μπρούκλιν.

Κέβιν Ντουράντ. Ο ένας εκ των τριών “σούπερ-σταρ” των Μπρούκλιν Νετς. Ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια των εφετινών πλέι-οφ για την ομάδα της Νέας Υόρκης.

Ο παίκτης που κλήθηκε, στο πιο κρίσιμο ματς της σειράς με τους Μπακς του Γιάννη, να κουβαλήσει την ομάδα “μόνος του”. Το αποτέλεσμα; Φανταστικό, απίθανο, ιστορικό, σχεδόν…μυθικό!

Το διάστρεμμα και ο “αμφίβολος”.

Έμεναν 5:52 για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο Game 4 της σειράς (Κυριακή 13/6). Μετά από όμορφη προσπάθεια -και καλάθι- ο Κάϊρι Ίρβινγκ προσγειώθηκε στο πόδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Γύρισε τον αστράγαλό του.

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε η επιβεβαίωση αυτού που όλοι υποπτευθήκαμε. Διάστρεμμα. Ο Ίρβινγκ όχι απλώς τέθηκε εκτός του 5ου αγώνα, αλλά και ολόκληρης της σειράς!

Είχε προηγηθεί, στις 6 του μήνα, ο τραυματισμός του Τζέιμς Χάρντεν. Ο πρώην άσος των Ρόκετς τραυματίστηκε στο δεξιό δικέφαλο και ανάγκασε τον Στίβ Νας να καλέσει τάιμ-αουτ μόλις στα 43”, ώστε να τον αποσύρει. Οι ιατρικές εξετάσεις και οι θεραπείες έδειξαν πως ο “Μούσιας” ενδεχομένως να λείψει από όλα τα ματς με την παρέα του Γιάννη. Αυτό όμως άλλαξε, ανήμερα του Game 5. Από “εκτός”, ο Χάρντεν τέθηκε “αμφίβολος”.

Ψυχολογία δίχως ουσία!

Ο Χάρντεν “δοκίμασε” το πόδι του στην προθέρμανση, και εν τέλει τέθηκε στη διάθεση της ομάδας του. Με απολογισμό 5 πόντους, 8 ασίστ, 6 ριμπάουντ και 4 λάθη σε 45:38′ συμμετοχής, και με βάση την αξία του, αυτή η εμφάνιση μπορεί να χαρακτηριστεί “κάτω του μετρίου”.

Σίγουρα όμως επέδρασε θετικά στην ψυχολογία των συμπαικτών του, και ειδικά του Ντουράντ. Είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή -ακόμη και αν μιλάμε για τέτοιο μέγεθος- να διαχειριστεί μια κατάσταση όπως αυτή που έμοιαζε ότι θα συμβεί.

Ο Ντουράντ λίγο πριν την πρώτη κόρνα, είχε στο μυαλό του πως πρέπει αυτός να τα βάλει με όλους τους Μπακς. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την αξία των υπολοίπων παικτών των Νετς, αλλά επίσης σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν την ποιότητα του “ΚD”.

“Ιστορικό triple double!”

Την ποιότητα αυτή την “έβγαλε” και με το παραπάνω στο παρκέ του “Barclay’s Center”. Με απολογισμό 49 πόντους (12/14 2π, 4/9 3π.), 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες και αγωνιζόμενος σε ολόκληρο το ματς, δε χρειάζονται πολλά λόγια. Συμμετοχή στους 74 από τους 114 πόντους της ομάδας του!

Ο “Ντουράντουλα” βγήκε μπροστά για την ομάδα του την πιο κατάλληλη στιγμή. Και δεν είναι μόνο τα στατιστικά και η νίκη, αλλά πολύ περισσότερο ο τρόπος και οι συνθήκες με τις οποίες έπραξε αυτά τα….”εξωγήινα” που -όσοι είχαμε το κουράγιο- παρακολουθήσαμε.

Με 20 πόντους στην τελευταία περίοδο και ένα απίθανο τρίποντο -περίπου- από τα 8μ. με τον Κρις Μίντλετον “κρεμασμένο” πάνω του στα 50.7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Ντουράντ δεν άφησε περιθώρια.  Και η δημιουργία του όμως ήταν σε καλά επίπεδα, παράλληλα με την καλή παρουσία του στο αμυντικό κομμάτι. Μια πλήρης εμφάνιση σε ένα κρισιμότατο παιχνίδι!

Η μεγαλύτερη παραδοχή, είναι η αποδοχή!

“Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο!” έλεγε στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς -για τον KD- ο Γίαννης. Το ίδιο -περίπου- παραδέχτηκαν-έγραψαν και άλλοι NBAers, ενεργοί και μη. Φυσικά “τα βλέμματα τράβηξε” το σχόλιο του Βασιλιά, του Λεμπρόν Τζέιμς “Μεγαλείο! Εκτιμήστε το όσο μπορείτε!”.

Σπουδαίο ήταν και το σχόλιο ενός παρόμοιου του -Ντουράντ-, του τεράστιου Άλεν Άιβερσον, που “έβγαλε το καπέλο” στον άσο των Νετς.

Θεωρώ πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν αθλητή, από το να παραδέχονται -και να εξυμνούν- την αξία του, οι ίδιοι οι συνάδελφοί του. Αυτοί που τον έχουν συναναστραφεί είτε ως συμπαίκτη, είτε ως αντίπαλο. Αλλά φυσικά και θρύλοι από το παρελθόν, που η γνώμη τους μόνο απαρατήρητη δεν περνάει!

Όταν κάποιος κάνει την ίδια δουλειά με εσένα, έχει παρόμοιους -ή και τους ίδιους- στόχους με εσένα και μένει έκπληκτος με αυτά που κάνεις, τότε σίγουρα τα κάνεις καλά. Πάρα πολύ καλά….!

Ο Κέβιν Ντουράντ που αγαπάμε!

Ο Κέβιν Ντουράντ μας ξανά θύμισε γιατί τον αγαπάμε. Γιατί μας αρέσει να ξενυχτάμε για να παρακολουθούμε τα καμώματά του. Γιατί κάθε φορά που πιάνει τη “σπυριάρα”, ξέρουμε πως κάτι καλό θα ακολουθήσει.

Δεν το έκανε για πρώτη, ούτε για τελευταία φορά. Όμως το τάιμινγκ, οι συνθήκες και ο αντίπαλος ήταν ιδανικά. Ο Ντουράντ όχι μόνο νίκησε τους Μπακς και τον Γιάννη, αλλά και ένα ολόκληρο έθνος. Ένα έθνος που… “λυσσάει” για κράξιμο όταν κάποιος τολμήσει να νικήσει έναν Έλληνα..

Μπορεί να μην είναι καν στην κουβέντα για τον GOAT. Και δεν χρειάζεται κιόλας. Είναι πάντα μια συζήτηση που “χαλάει”. Χαλάει τη μαγεία του αθλήματος, χαλάει το μυαλό όσων το αγαπούν. Χαλάει τη στιγμή. Μα, αυτή τη στιγμή, ο KD είναι δίχως αμφιβολία ο καλύτερος μπασκετμπολίστας του πλανήτη….!

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του Ντουράντ από το Game 5 κόντρα στους Μπακς!