To debut.gr σκαλίζει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της Ανατολής, κάνοντας μία αποκόμιση των όσων παρακολουθήσαμε.

Ο πρώτος γύρος των play-offs στην Ανατολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χαρίζοντας μας μερικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας. Αν μπορούμε να υποθέσουμε ότι φαβορί υπάρχουν, τότε… το καθήκον τους το έπραξαν άριστα και προχωράνε προς την επόμενη πρόκληση. Οι 76ers, οι Nets, οι Bucks και οι Hawks πήραν δικαίως το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο… και από εδώ και πέρα θα πέσουν κορμιά όσο πλησιάζει η κρισιμότερη ώρα στην Ανατολή…

Philadelphia 76ers vs Washington Wizars

Οι Philadelphia 76ers συνεχίζουν τον… χαβά τους στην Ανατολή. Παραμένουν άκρως ανταγωνιστικοί, αιτιολογώντας την καταπληκτική πορεία τους στην κανονική διάρκεια και σιγά-σιγά σκέφτονται τις πιθανότητες να φτάσουν έως το τέρμα του τούνελ. Το σύνολο του Doc Rivers επικράτησε σχετικά εύκολα των Wizards σε πέντε παιχνίδια και αιτιολογεί τον τίτλο του φαβορί στο έπακρον. Στην αντίπερα όχθη, οι Russell Westbrook και Bradley Beal αποχαιρετούν την post-season, έπειτα από ένα μοναδικό ντεμαράζ και την συμμετοχή τους μέσω του NBA tournament. Εξάλλου, αν οι δυο τους αποφασίσουν να μείνουν μαζί στην Washington… τότε το μέλλον προδιαγράφεται θετικό.

Παίκτης κλειδί: Υπό κανονικές συνθήκες το βραβείο θα το απονέμαμε με δόξα και τιμή στον Joel Embiid, όμως λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς (αν και έχει τα νούμερα να το υποστηρίξει)… θα προτιμήσουμε τον «παρεξηγημένο» Ben Simmons. Ο Αυστραλός γκαρντ μέτρησε 15 πόντους και 9.2 ασίστ κόντρα σε μία εξαιρετική backcourt όπως εκείνη των Wizards.

Brooklyn Nets vs Boston Celtics

Το αναμενόμενο περιμέναμε να πραγματοποιηθεί… και έτσι έγινε. Οι διαστημικοί Nets στοχεύουν χωρίς περιστροφές τον φετινό τίτλο και δε θα μπορούσαν να αψηφήσουν το πεπρωμένο τους. Η τριάδα των Durant, Harden και Irving έχει βρει χημεία και τα αποτελέσματα είναι εμφανέστατα. Όσο για τους Celtics, μία ρήση τους χαρακτηρίζει όσο καμία άλλη «ενός κακού μύρια έπονται»! O Jayson Tatum πλησίασε στοιχειωμένες στατιστικές αντίστοιχες με εκείνες του Larry Bird… όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Άνετα η αρμάδα του Steve Nash σε πέντε αγώνες.

Παίκτης κλειδί: Ο James Harden άλλαξε φανέλα, αλλά οι συνήθειες δεν άλλαξαν. Στην πρώτη του σειρά στα play-offs με τη φανέλα των Nets, ήταν φαντασμαγορικός και φρόντισε να κλείσει τα στόματα των επικριτών του, που υποστήριζαν ότι μόνο προβληματική θα ήταν η συνύπαρξη τριών superstar. Σε πέντε αναμετρήσεις μέτρησε 28 πόντους και 10.6 ασίστ, δείχνοντας τον δρόμο για την ομάδα του.

Milwaukee Bucks vs Miami Heat 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μνήμη ελέφαντα… δεν ξέχασε τα καμώματα του Miami και περίμενε στη γωνία υπομονετικά να πάρει την εκδίκηση του. Και όχι μόνο έθεσε εκτός συνέχειας τους περσινούς φιναλίστ, αλλά τους απέκλεισε εμφατικά σε τέσσερις αγώνες… βγάζοντας τις σκούπες στο παρκέ. Από την άλλη μεριά, περιβάλλονται διάφορα ερωτήματα γύρο από τους Heat: αν η περσινή παρουσία τους στους Τελικούς όσο και οι εμφανίσεις τους ήταν απόρροια της επίδρασης της φούσκας.

Παίκτης κλειδί:  Ο εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, κυριάρχησε σε κάθε μέρος του παρκέ και πήρε από το χέρι τα «ελάφια» στην επόμενη φάση των play-offs. Ο δύο φορές MVP της Λίγκας μέτρησε μέσους όρους της τάξεως των 23.5 πόντων και 15 ριμπάουντ… πραγματοποιώντας ολοκληρωτικές εμφανίσεις καθ΄ όλη τη σειρά.

New York Knicks vs Atlanta Hawks

Στην πιο αμφίρροπη σειρά του πρώτου γύρου της Ανατολής, τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι Knicks και οι Hawks. Ο τίτλος του φαβορί και του αουτσάιντερ δεν αποδόθηκε σε καμία ομάδα, αφού η πρόκριση στον επόμενο γύρο ήταν ανοιχτή και για τις δύο πλευρές. Δύο διαφορετικές σχολές συναντήθηκαν: τα «γεράκια» πυροβολούν ασύστολα από την περιφέρεια και αρέσκονται σε γρήγορες επιθέσεις, ενώ η ομάδα της Νέας Υόρκης προτιμάει set παιχνίδι, σίγουρες αποφάσεις και αν μη τι άλλο, μπόλικο «ξύλο» στο αμυντικό κομμάτι. Παρόλα αυτά, οι Hawks περιποιήθηκαν την εφετινή έκπληξη του NBA και σε πέντε αναμετρήσεις… καθάρισαν την μπουγάδα!

Παίκτης κλειδί: Το show στο Broadway έλαβε τέλος… και την αποφώνηση όπως και τη εισαγωγή την ανέλαβε ο Trae Young. Ο βραχύσωμος γκαρντ στάθηκε απέναντι σε κάθε αρνητική κριτική, υποστηρικτή της Νέας Υόρκης, στον Spike Lee… ακόμα και στο δήμαρχο της πόλης, υπογράφοντας προσωπικά τον αποκλεισμό των Knicks. Κυνικός, ψυχρός και δε συμμαζεύεται… 29.2 πόντους και 9,8 τελικές πάσες μέτρησε ο Young εναντίον της κατά γενική ομολογία σκληρότερης άμυνας του NBA!

Υ.Γ: Η Ανατολή προμηνύεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον…