Το βραβείο MVP έχει τη δική του ιστορία. Το Debut.gr και ο Σωτήρης Κεφάλας παρουσιάζουν τους παίκτες του NBA που έχουν κατακτήσει αυτόν τον τίτλο δύο και τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Βραβείο MVP τελικών. Σίγουρα το έχουν κατακτήσει πολλοί. Λίγοι όμως έχουν πετύχει να κατακτήσουν αυτό τον τίτλο δύο ή και τρεις συνεχόμενες φορές. Το σημερινό άρθρο θα αφιερώσει λίγο χρόνο στους παίκτες που έχουν αναδειχθεί MVP τελικών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το NBA όχι μόνο μια αλλά δύο και περισσότερες φορές. Πάμε να δούμε λοιπόν τη λίστα αυτής της κατηγορίας.

Hakeem Olajuwon (1994, 1995)

MVP

Εκείνη την διετία ήταν ο κορυφαίος της λίγκας. Ελλείψει Τζόρνταν, οι Ρόκετς τότε κατέκτησαν δύο σερί τίτλους. Ο συγκεκριμένος συνέβαλε τα μέγιστα. Το 1994 καθάρισε τον Πάτρικ Γιούιν ενώ την επόμενη σεζόν σκούπισε τον Σακίλ και τους Μάτζικ. Δικαιωματικά λοιπόν κατέκτησε δύο συνεχόμενες χρονιές το βραβείο του MVP τελικών. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 1994 κατέκτησε και το βραβείο του MVP της σεζόν αλλά και του κορυφαίου αμυντικού του πρωταθλήματος.

Michael Jordan (1991-1993, 1996-1998)

MVP

Δεν γινόταν σε αυτή τη λίστα να μην συγκαταλέγεται ο απόλυτος θρύλος. Συγκεκριμένα ο Τζόρνταν κατέκτησε τρεις σερί τίτλους MVP ξεπερνώντας παίκτες και ομάδες όπως οι άτρωτοι τότε Πίστονς αλλά και τους Μάτζικ Τζόνσον και Λάρι Μπέρντ. Προφανώς δεν έμεινε σε αυτό. Την τριετία 1996-1998 έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με αποκορύφωμα το περίφημο Last Shot κόντρα στους Τζαζ. Δικαιωματικά λοιπόν το επανέλαβε κατακτώντας άλλα τρια σερί βραβεία MVP τελικών. Χωρίς αμφιβολία ο Air αποτελεί μια κατηγορία μόνος του.

Shaquille O’Neal (2000-2002)

MVP

Τρίτος χρονικά στην λίστα ο Σακίλ. Ο μεγαλύτερος big man που έχει περάσει ποτέ από το NBA έγινε δίδυμο με τον Κόμπι και από εκεί και πέρα σάρωσαν τα πάντα. Μαζί πραγματοποίησαν ένα σβηστό three-peat. Η αρχή έγινε με τους Πέισερς του Μίλερ για να συνεχίστει με τους Σίξερς του Άιβερσον και να τελειώσει με τους Νετς του Κίντ. Ο Σακίλ δεν είχε αντίπαλο μέσα στη ρακέτα και έτσι κατάφερε να γίνει ο δεύτερος παίκτες μετά τον Τζόρνταν που κατακτά το βραβείο του MVP τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Kobe Bryant (2009,2010)

MVP

Ο Κόμπι ακόμα ζει…Ο άνθρωπος που χάρη σε αυτόν οι Λέικερς χάραξαν την δίκη τους ιστορία είδε τον Σακίλ να σαρώνει σε τίτλους MVP. Μια δεκαετία όμως μετά δεν υπήρχε o Diesel στην ομάδα. Ο Black Mamba οδήγησε την ομάδα του σε δύο σερί τίτλους το 2009 και το 2010. Την πρώτη χρονιά χρειάστηκε να υπερκεράσει μόνος του το εμπόδιο του Ντουάιτ Χάουαρντ ενώ την επόμενη σεζόν σκότωσε τους Σέλτικς σε ένα απολαυστικό game 7. Ο ίδιος κατέκτησε φυσικά και δύο σερί τίτλους MVP τελικών.

Lebron James (2012,2013)

Κλείνουμε με τον Βασιλιά του NBA. Ο Λεμπρόν έφερε τη δόξα στο Miami. Σήκωσε δύο κούπες μαζί κιόλας με δύο συνεχόμενους τίτλους MVP. Ο Βασιλιάς άφησε χωρίς τίτλο την ομάδα της Οκλαχόμα έχοντας στο ρόστερ της μάλιστα τους Ντουράν, Γουέστμπρουκ και Χάρντεν. Στη συνέχεια υπέταξε την αγαπημένη μου ομάδα τους Σπερς του Ντάνκαν και του Πόποβιτς. Μάλιστα, άγγιξε το back to back finals MVP αλλά οι εκπληκτικοί τότε Warriors δεν το επέτρεψαν.

Όλοι αυτοί οι κύριοι λοιπόν έγραψαν ιστορία. Είναι οι άνθρωποι ενός κλειστού club που κατάφεραν να εξελίξουν σε προσωπικές υποθέσεις ολόκληρους αγώνες ή ακόμη και σειρές τελικών στο NBA. Έγραψαν την δική τους ιστορία και σίγουρα αυτή η λίστα είναι έτοιμη να υποδεχθεί και άλλους τέτοιους μεγάλους αστέρες.