Στη Μαδρίτη θα παραμείνει και φέτος ο τίτλος του πρωταθλητή, ωστόσο θα χρειαστεί η τελευταία αγωνιστική της Λα Λίγκα για να μάθουμε ποια από τις δύο "μεγάλες" θα πανηγυρίσει!

Η Μαδρίτη θα είναι και φέτος η “πρωταθλήτρια της Λα Λίγκα”. Μετά την περσινή κατάκτηση από τη Ρεάλ, ο τίτλος και φέτος θα μείνει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Ωστόσο, μετά τα αποτελέσματα της προ-τελευταίας αγωνιστικής, δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης που νίκησε -με ανατροπή- την Οσασούνα (2-1), έχει 83 βαθμούς, ενώ η Ρεάλ που “πέρασε” από την έδρα της Μπιλμπάο (0-1), ακολουθεί στους 81. Την τελευταία αγωνιστική (23/5, 19:00), οι “ροχιμπλάνκος” παίζουν στην έδρα της Βαγιαδολίδ -που καίγεται για το τρίποντο- ενώ οι “μερένχες” θα υποδεχτούν την -πλέον αδιάφορη- Βιγιαρεάλ.

Όσο για τη Μπαρτσελόνα; Η εντός έδρας ήττα με 1-2 από τη Θέλτα ήταν το κερασάκι στην τούρτα της κάκιστης πορείας το τελευταίο διάστημα για τους “μπλαουγκράνα”. Πλέον η ομάδα του Κούμαν από διεκδικήτρια του τίτλου, μπορεί να καταλήξει και 4η στον βαθμολογικό πίνακα!

Ο δολοφόνος με τα μεγάλα…δόντια!

Στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο υποδέχθηκε την αδιάφορη βαθμολογικά Οσασούνα. Σε ένα “must win” παιχνίδι, η ομάδα του Τσόλο δυσκολεύτηκε στο μέγιστο βαθμό! Παραδόξως, οι γηπεδούχοι -σχεδόν- καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, πίεζαν με “λύσσα”. Αποτέλεσμα; Δύο ορθώς ακυρωμένα γκολ, και ένα δοκάρι με τον Σουάρες (17′).

Με το ημίχρονο να…φεύγει χωρίς σκορ, η πίεση..πήγε στα πόδια των παικτών του Σιμεόνε. Και σε μια από τις ελάχιστες στιγμές της στο ματς, η Οσασούνα “πάγωσε” το “Μετροπολιτάνο” (75′, Μπούντιμιρ). Έμεναν περίπου 15 λεπτά στην Ατλέτι ώστε να μην..αυτοκτονήσει! Ο Λόντι “σαν από μηχανής Θεός” με τρομερό σουτ ισοφάρισε στο 82′.

Η πίεση των γηπεδούχων ήταν τρομακτική! Όπως και η ψυχραιμία του Καράσκο, που γύρισε με τον κατάλληλο τρόπο παράλληλα στον Σουάρες, στο 88′. Ο Ουρουγουανός στράικερ δεν αστόχησε, λυτρώνοντας την ομάδα του και βάζοντάς τη “σε θέση ισχύος” για την επόμενη Κυριακή. Ο δολοφόνος με τα…μεγάλα δόντια, μίλησε την κατάλληλη στιγμή, με το 20ο τέρμα του στο πρωτάθλημα!

Μαδρίτη, η πόλη των μαχητών!

Τι και αν έχει τόσα προβλήματα τραυματισμών; Τι και αν φημολογείται πως ο Ζιντάν αποχωρεί στο τέλος της σεζόν; Τι και αν αγωνιζόταν σε μια από τις πιο “σκληρές” έδρες της Ισπανίας; Η έτερη ομάδα από τη Μαδρίτη, η πρωταθλήτρια Ρεάλ, είναι εδώ και ελπίζει!

Σε ένα ματς που -πιθανώς- θα ξεχαστεί γρήγορα, η ομάδα του “Ζιζού” κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο “τρίποντο” που τη διατηρεί στο -2 και στη διεκδίκηση του τίτλου. Με έναν..ασυνήθιστο σκόρερ, τον Νάτσο στο 68′, η “βασίλισσα” πέρασε από το “Σαν Μαμές”, και πλέον περιμένει “δώρο” από τη Βαγιαδολίδ για να διατηρήσει τα σκήπτρα!

Αυτό που κάνουν φέτος ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι ποδοσφαιριστές του, είναι για χειροκρότημα. Ναι, όχι με τον πιο ωραίο τρόπο και το πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνοι πως η αγωνιστική εικόνα της Ρεάλ δε σε συγκινεί ώστε να επιθυμείς να παρακολουθήσεις αγώνα της. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς τα δεδομένα, όχι απλά βγάζει το καπέλο στον Ζιντάν, αλλά θέλει και τη δικαίωση του Γάλλου, που με τόσες επιτυχίες ακόμη αμφισβητείται….