Το πρώτο φετινό "Ελ κλάσικο" ολοκληρώθηκε με νικήτρια τη Ρεάλ και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει στο debut.gr λίγα λόγια για το ματς.

Ένα ντέρμπι με μεγάλη νικήτρια την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ένα ντέρμπι με μεγάλη χαμένη την Μπαρτσελόνα και τον Ρόναλντ Κούμαν. Έτσι μπορεί να συνοψισθεί εν συντομία το πρώτο φετινό μεγάλο ντέρμπι στην Ισπανία.

Η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε θριαμβεύτρια από το «Καμπ Νόου» με 3-1, με σκόρερς τους Βαλβέρδε, Ράμος (πέναλτι) και Μόντριτς. Στην μεγάλη εικόνα του παιχνιδιού η Ρεάλ δεν ήταν εμφανώς καλύτερη από την αντίπαλό της. Ωστόσο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις στιγμές που της δόθηκαν, αλλά και τα ατομικά λάθη των παικτών της Μπαρτσελόνα, φτάνοντας στην μεγάλη νίκη.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έμεινε για ακόμα ένα παιχνίδι αήττητος στην έδρα της μισητής αντιπάλου, και ουσιαστικά «κράτησε» τη θέση του σε έναν από τους πιο απαιτητικούς πάγκους του πλανήτη. Με εξαιρετικό διάβασμα του αντιπάλου και στήσιμο της ομάδας του, ο «Ζιζού» κατόρθωσε να κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό τα αστέρια του Κούμαν. Από την άλλη, ο Ολλανδός τεχνικός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έως τώρα θητεία του στην Βαρκελώνη, κατώτερος των προσδοκιών.

Οι αλλαγές του έγιναν μετά τη συμπλήρωση του 80ου λεπτού, ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ από πολύ νωρίτερα. Το σύστημα που επέλεξε τον εξέθεσε, καθώς η Ρεάλ κέρδισε τη μάχη του κέντρου με την υπεραριθμία στους χαφ. Πολλοί θα πουν πως ο Κούμαν κάνει καλό που εμπιστεύεται νεαρούς παίκτες, αλλά προσωπικά θεωρώ πως ο ταλαντούχος Πέδρι δεν ήταν έτοιμος για να ξεκινήσει βασικός σε αυτό το παιχνίδι.

Όσο για τον Μέσι; Ο βιρτουόζος Αργεντινός ξεκίνησε ορεξάτος το παιχνίδι -μάλιστα είχε συμβολή στο γκολ ισοφάρισης- όμως σταδιακά η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Σέρχιο Ράμος. Ο αρχηγός των “μερένγχες” επέστρεψε από τον τραυματισμό του, και έδειξε ξανά γιατί είναι τόσο απαραίτητος σε αυτή την ομάδα της Ρεάλ. Με ηγετική παρουσία στα μετόπισθεν και κερδισμένο πέναλτι από τον Λάνγκλε -το οποίο ο ίδιος μετέτρεψε σε γκολ- , δικαίως κερδίζει τον τίτλο του MVP.

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να δούμε το κλίμα που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στις τάξεις της Μπαρτσελόνα, όπου μέχρι στιγμής ο Ρόναλντ Κούμαν δεν είχε ακούσει το παραμικρό.