Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η μεγάλη "νικήτρια" των δύο ντέρμπι του Σαββατοκύριακου στην Ισπανία, και το debut.gr γράφει γιατί κρατά στα χέρια της τον τίτλο!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ξανά το “αφεντικό” στην υπόθεση τίτλος στη Λα Λίγκα. Το ισόπαλο χωρίς σκορ ματς στο “Καμπ Νόου”, σε συνδυασμό με το επίσης ισόπαλο, 2-2 “ντέρμπι” ανάμεσα σε Ρεάλ και Σεβίλλη, καθιστά τους “ροχιμπλάνκος” ξανά φαβορί.

Τι έχει να κάνει η Ατλέτικο; Απλώς να νικήσει τα 3 εναπομείναντα παιχνίδια της. Έτσι, και δίχως τα αποτελέσματα των υπόλοιπων, θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Σε διαφορετική περίπτωση, ο τίτλος μπορεί να πάει τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στην περσινή πρωταθλήτρια…

Μπαρτσελόνα δίχως νεύρο, Ατλέτικο δίχως ιδέες!

Έτσι μπορούμε να συνοψίσουμε τα όσα είδαμε στο Σαββατιάτικο (8/5) “ντέρμπι τίτλου” στη Βαρκελώνη. Από τη μια, μια Μπαρτσελόνα που έδινε “το ματς της σεζόν” της, παρουσιάστηκε δίχως “νεύρο”, δίχως ένταση στο παιχνίδι της. Με εξαίρεση ένα εικοσάλεπτο (το τελευταίο), η ομάδα του Κούμαν ήταν από βαρετή έως μέτρια.

Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο τα…χρειάστηκε, βλέποντας τον Τερ Στέγκεν να τη σώζει όπου χρειάστηκε. Όταν “ξύπνησε”, ήταν πλέον αργά. Η Ατλέτικο πήγε στο…γνωστό σχέδιο του “όλοι πίσω”, και παρά τις 2 καλές στιγμές των “μπλαουγκράνα”, στη γενική εικόνα δεν απειλήθηκε.

Το σύνολο του Τσόλο Σιμεόνε είχε όπως γράψαμε και τις δικές του στιγμές στο πρώτο μέρος, δίχως όμως να προέλθουν από καλή ανάπτυξη. Περισσότερο τα λάθη των γηπεδούχων ήταν αυτά που έφτιαξαν τις προϋποθέσεις για ότι καλό μπορεί να λέει ότι έκανε η “Ατλέτι” στο γήπεδο που έχει να νικήσει 16 ολόκληρους αγώνες! Ωστόσο, ήταν μια ισοπαλία…σαν νίκη!

Δώρο VAR στη..συμπολίτισσα!

Ισοπαλία σαν νίκη διότι τα όσα έγιναν το βράδυ στο “Αλφρέδο Ντι Στέφανο” ήταν “σαν από όνειρο” για την Ατλέτικο. Σε ένα ματς όπου και οι 2 αντίπαλοι είχαν τις στιγμές τους, η ισοπαλία ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα. Εκτός όμως από δίκαιο, ίσως είναι και καταδικαστικό για τη ¨βασίλισσα”.

Μια Ρεάλ που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο μέρος, παρά τις πολλές απουσίες βρήκε γκολ ισοφάρισης. Στο 74ο λεπτό όμως, ήρθε η φάση που ίσως να κρίνει τον φετινό πρωταθλητή. Ύστερα από κόρνερ της Σεβίλλης, η Ρεάλ βγήκε στην κόντρα, ο Μπόνο ανέτρεψε τον Μπενζεμά και ο Μουνουέρα έδειξε την “άσπρη βούλα”.

Η τεχνολογία όμως είχε διαφορετική -και σωστή- άποψη. Και αυτό διότι πριν την εξέλιξη της φάσης, στο κόρνερ στην περιοχή των “μερένχες”, ο Μιλιτάο βρήκε καθαρά τη μπάλα με το χέρι. Έτσι, το πέναλτι υπέρ της Ρεάλ, έγινε πέναλτι υπέρ των Σεβιγιάνων! Ο Ράκιτιτς σκόραρε για το 1-2, αλλά στις καθυστερήσεις ο Αζάρ (με σπόντα) έκανε το 2-2, κρατώντας ακόμη “ζωντανή” στη μάχη τίτλου την ομάδα του!

Πλέον η Ατλέτικο κρατά ξεκάθαρα την τύχη στα..πόδια της. Με ένα δικό της 3/3 δεν υπάρχει περαιτέρω κουβέντα. Θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Ωστόσο, φέτος -και όχι μόνο στη Λα Λίγκα- τα έχουμε δει όλα. Οπότε, ας περιμένουμε ως τις 23 Μαϊόυ…