Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Ατλέτικο στο μεγάλο ντέρμπι του προσεχές Σαββατοκύριακου και το debut.gr εξηγεί γιατί είναι "ντέρμπι για τρείς".

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης. Το ντέρμπι που περιμέναμε πως και πως, είναι προ των πυλών. Το παιχνίδι που εδώ και περίπου ένα μήνα όλοι “στόχευαν”, τελικά είναι πολύ πιθανό να κρίνει τον πρωταθλητή στην Ισπανία.

Μετά και από την ήττα της Σεβίλλης από τη Μπιλμπάο (0-1), πλέον όλα δείχνουν πως πάμε σε κούρσα 3 στο φινάλε. Και το ντέρμπι του “Καμπ Νόου” ίσως είναι το πιο κρίσιμο ματς από όλα τα άλλα. Να δούμε γιατί..

Μπαρτσελόνα, το ματς της χρονιάς σου!

Η ήττα-σοκ το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης από τη Γρανάδα στο “Καμπ Νόου” μπορεί να αποδειχθεί “δυστύχημα” στο τέλος. Η Μπαρτσελόνα όμως ακόμη κρατάει την τύχη στα χέρια της. Σε περίπτωση που κάνει το 4/4 μέχρι το φινάλε, θα θέλει απλώς μια απώλεια (έστω μια ισοπαλία) της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μιας Ρεάλ που έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους 3 -άμεσους- διεκδικητές. Το Σαββατιάτικο ντέρμπι κόντρα στην Ατλέτι μοιάζει πλέον βέβαιο πως θα κρίνει εν πολλοίς τον πρωταθλητή. Γιατί εκτός από το βαθμολογικό, θα υπάρξει και το ψυχολογικό αντίκτυπο. Φυσικά, στη Βαρκελώνη δε ζητάνε τίποτα λιγότερο από τη νίκη. Στο ματς της χρονιάς, όπως ήδη έχει “βαφτιστεί” στην Καταλονία, η ομάδα του Κούμαν οφείλει να τα δώσει όλα. Το οφείλει στον κόσμο της, αλλά και στον εαυτό της.

Μια ομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα. Μια ομάδα που την Πέμπτη μπορεί να παρουσιαστεί σχεδόν…”αδιάφορη” και να ηττηθεί εντός από την -επίσης- “αδιάφορη” Γρανάδα. Και 3 μέρες μετά, να φύγει με το “διπλό” από το “Μεστάγια”, μια έδρα στην οποία αγνοούσε τη νίκη για 4,5 χρόνια! Το μεγαλύτερο εμπόδιο της στο δρόμο για τον τίτλο; Η κακή της εικόνα σε όλα τα “μεγάλα” ματς την τρέχουσα σεζόν. Μόνο που αυτό, είναι το τελευταίο. Και το κρισιμότερο!

Επιστροφή για…καταστροφή!

Αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, το απόγευμα του Σαββάτου (8/5, 17:15) ο Λουίς Σουάρες θα επιστρέψει “σπίτι του”. Αυτή τη φορά (1η μάλιστα) όμως ως αντίπαλος. Ο Ουρουγουανός αστέρας που απουσίασε στο ματς των 2 ομάδων του πρώτου γύρου έχει έναν ξεκάθαρο στόχο: να επιστρέψει για να καταστρέψει!

Ο “Λουισίτο” που έχει καιρό να σκοράρει, έχει διπλό κίνητρο στο “Καμπ Νόου”. Πρώτο και σημαντικότερο, να συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να φύγει με το βαθμό ή τους βαθμούς από τη Βαρκελώνη. Έτσι, θα είναι το ξεκάθαρο αφεντικό για τον τίτλο. Δεύτερο, να δώσει -και άλλες- απαντήσεις σε όσους δεν τον ήθελαν εκεί.

Μιλάμε φυσικά για τους Ζοσέ Μαρία Μπαρτομέου και Ρόναλντ Κούμαν, που ακόμη και αν η Μπαρτσελόνα στεφθεί πρωταθλήτρια, θα είναι 100% λάθος με αυτή την απόφαση. Μια απόφαση παραχώρησης ενός ποδοσφαιριστή που “δε θα μπορούσε να προσφέρει πολλά”. Ενός στράικερ που μετρά 19 γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας παράλληλα τραυματισμούς και “μπλεξίματα” με τον covid-19. Παρέα λοιπόν με το -πάντα- σχέδιο καταστροφής ποδοσφαίρου του Τσόλο Σιμεόνε, ο Σουάρες θέλει να καταστρέψει και τα όνειρα αυτών που τον πλήγωσαν…

Και στην άκρη η πρωταθλήτρια!

Μέχρι και την 25η Μαϊου θα είναι τυπικά πρωταθλήτρια. Έχει όμως πολλές ελπίδες για το “back to back”. Φυσικά μιλάμε για την Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα που παρά τα πάμπολλα προβλήματα -και- φέτος, βρίσκεται μόλις στο -2 από την κορυφή!

Φυσικά, το αποτέλεσμα που όλοι θέλουν στο “ντέρμπι” της Βαρκελώνης είναι νίκη (ή έστω ισοπαλία) της παρέας του Μέσι. Και αυτό διότι μετά όλα θα είναι στα..πόδια τους. Με 4/4 η Ρεάλ είναι πρωταθλήτρια ανεξαρτήτως των υπολοίπων. Η βασική προϋπόθεση είναι να μην κερδίσει η Ατλέτικο!

Στο στρατόπεδο των “μερένχες” φυσικά πρώτο λόγο έχει ο επαναληπτικός με την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λίγκ. Εκεί όπου όλα είναι ανοιχτά για μια θέση στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Ύστερα από το ματς με τους “μπλε” και ανεξαρτήτως πρόκρισης ή μη, η αρμάδα του Ζιντάν θα μπορεί να αφοσιωθεί στα 4 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Σίγουρα το απόγευμα του Σαββάτου οι πρωταθλητές θα δουν το ματς, ευελπιστώντας στο καλύτερο για αυτούς αποτέλεσμα…