Η Ατλέτικο Μαδρίτης ηττήθηκε στην έδρα της Μπιλμπάο και το debut.gr γράφει για τη δική της σταύρωση!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πλέον δεν έχει περιθώρια απώλειας. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε γνώρισε την ήττα στη χώρα των Βάσκων από τη Μπιλμπάο (2-1) και πλέον μπορεί να βρεθεί στην δεύτερη θέση! Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Μπαρτσελόνα να νικήσει τη Γρανάδα στο “Καμπ Νόου”, το βράδυ (20:00) της Μεγάλης Πέμπτης.

Ας δούμε όμως πως φτάσαμε ως εδώ..

Την…έφαγαν τα λιοντάρια!

Σε ένα παιχνίδι που και τα 3 του γκολ σημειώθηκαν με κεφαλιά, η Ατλέτικο Μαδρίτης μας έδειξε ένα…αλλιώτικο πρόσωπο. Οι “ροχιμπλάνκος” είδαν μόλις στο 8′ τον Μπερενγκέρ να νικά τον Όμπλακ. Έπρεπε λοιπόν από νωρίς να προσπαθήσουν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Και το έκαναν. Με “μπροστάρη” τον Κορέα, η αρμάδα του Τσόλο δημιούργησε κάποιες αξιόλογες φάσεις, χωρίς ωστόσο την επιθυμητή κατάληξη! Οι Βάσκοι είχαν και εκείνοι τις στιγμές τους, αλλά η πρωτοβουλία των κινήσεων άνηκε στην “Ατλέτι”.

Τελικά, ο Σάβιτς ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα, εκμεταλλευόμενος την κάκιστη έξοδο του Ουνάι Σιμόν. Η Ατλέτικο έμεινε ψηλά -για τα στάνταρ της- στο γήπεδο, αλλά μετά από μια ασυνήθιστη ολιγωρία σε κόρνερ, ο Ίνιγο Μαρτίνεθ με καρφωτή κεφαλιά “έγραψε” το 2-1! Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, με τα “λιοντάρια” της Μπιλμπάο να…τρώνε τους “πολεμιστές” του Σιμεόνε!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης…σταυρώνεται!

Το Δεκέμβριο του 2020, είχε μια διαφορά -πάνω κάτω- 10 πόντων από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Και πριν από 2 μήνες, τέλη Φλεβάρη, βρισκόταν στο +3 (από Ρεάλ) και +8 (από Μπάρσα) αντίστοιχα. Στο σήμερα και μετά από 10 αγωνιστικές, η Ατλέτικο παραμένει πρώτη, με δύο παραπάνω βαθμούς από τις 2 αιώνιες.

Έχει όμως ένα παιχνίδι περισσότερο από την ομάδα του Κούμαν. Πράγμα που σημαίνει πως αν οι “μπλαουγκράνα” το κερδίσουν, θα βρίσκονται αυτοί πλέον στην κορυφή. Αυτή η….”πτώση” της Ατλέτικο, ήρθε στο χειρότερο και κρισιμότερο σημείο της σεζόν. Σε αυτά τα 10 ματς πρωταθλήματος, η Ατλέτικο έχει χάσει 12 πόντους, από τους 30 διαθέσιμους. Έτσι έχει καλυφθεί και η…διαφορά ασφαλείας που είχε -δίκαια- αποκτήσει!

Η ομάδα της Μαδρίτης περνάει τη δική της…σταύρωση. Το ζήτημα είναι ένα: Θα μπορέσει τελικά να αναστηθεί;

Χρόνια πολλά και Καλό Πάσχα σε όλους!