Η Μπαρτσελόνα διέσυρε με 1-6 την Ρεάλ Σοσιεδάδ και έστειλε μήνυμα προς Μαδρίτη μεριά πως ο τίτλος στην Ισπανία έχει ακόμη δρόμο. Το debut.gr γράφει για τα σπουδαιότερα της Λα Λίγκα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα που -δικαίως- συγκέντρωσε πάνω τις τα βλέμματα της 28ης αγωνιστικής στην Ισπανία. Η ομάδα του Κούμαν πέρασε με εμφατικό 1-6 από την έδρα της Σοσιεδάδ στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση!

Η Ατλέτικο αν και δυσκολεύτηκε τελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της -προτελευταίας- Αλαβές. Ο Λουίς Σουάρες με το 19ο εφετινό του γκολ διαμόρφωσε το σκορ, ενώ ο Όμπλακ στο 88′ γλύτωσε το συγκρότημα του Σιμεόνε από ακόμη ένα κάζο..

Και η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το καθήκον της, επικρατώντας -έστω και δύσκολα- με 2-1 της Έλτσε στο “Αλφρέδο Ντι Στέφανο”,

Ας τα δούμε καλύτερα..

Μπαρτσελόνα -και Μέσι- για φίλημα!

Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα χάρισε -σε όσους κάθισαν το βράδυ της Κυριακής να τη δουν- μια σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση. Το σύνολο του Κούμαν “τσάκισε” με 1-6 την 5η Ρεάλ Σοσιεδάδ και παρέμεινε στη 2η θέση (και το -4) της Λα Λίγκα. Μα πάνω από όλα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς τους ανταγωνιστές της: πως πλέον δεν αστειεύεται!

Στο ματς που ο Λίο Μέσι έγραψε ακόμα ένα ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, η ομάδα του παρουσίασε με εξαιρετική εικόνα στο χορτάρι. Για 1 ώρα αγώνα η Μπαρτσελόνα προσέφερε θέαμα, συνοδευόμενο με γκολ! Ο Αργεντινός μάγος δε γινόταν να μη γιορτάσει ακόμη μια κορυφή. Σκόραρε δις, ενώ “σέρβιρε” και μια φορά στον…Ντέστ. Μάλιστα ο Αμερικανός πέτυχε δύο τέρματα, σε ένα ματς που δε θα ξεχάσει ποτέ (τα άλλα δύο Γκριζμάν και Ντεμπελέ). Ένατη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για τη Μπάρτσα, 17 γκολ και 7 ασίστ στα 12 τελευταία ματς πρωταθλήματος ο Μέσι. G O A T

Καρίμ the…dream!

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι “on fire”! Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Γάλλος στράικερ είναι ο πολυτιμότερος, ο επιδραστικότερος, το “νούμερο 1” της τωρινής Ρεάλ Μαδρίτης! Στα 33 του ο Μπενζεμά δείχνει πως δικαίως θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους φορ σίγουρα της γενιάς του, πιθανότατα και της ιστορίας!

Σε ένα -ακόμη- ματς ήταν απολαυστικός! Με δύο γκολ (στο 1ο μέρος) και μια ασίστ, οδήγησε τη “βασίλισσα” -πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-3- στη νίκη μέσα στο “Μπαλαίδος”. Μάλιστα αυτή ήταν η 1η φορά στην ιστορία των “μερένχες” που φεύγουν νικητές για 3η σερί αναμέτρηση στην έδρα της Θέλτα. Ο… Καρίμ μετρά πλέον 8 γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια της πρωταθλήτριας, 17 στο σύνολο στη φετινή Λα Λίγκα και συνολικά 184 με τη “λευκή” φανέλα! Αριθμός που τον έφερε στην 4η θέση στης λίστας με τους τοπ σκόρερ στην πλούσια ιστορία της “βασίλισσας”. Μύθος… (θα πω εγώ)

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Μπέτις – Λεβάντε 2-0

Μπιλμπάο – Έιμπαρ 1-1

Ουέσκα – Οσασούνα 0-0

Βαγιαδολίδ – Σεβίλλη 1-1 (με γκολ του τερματοφύλακα της Σεβίλλης, Μπόνο στο 93′)

Χετάφε – Έλτσε 1-1

Βαλένθια – Γρανάδα 2-1

Βιγιαρεάλ – Κάδιθ 2-1

Ατλέτικο – Αλαβές 1-0 (ξανά Σουάρες και… ήρωας με απόκρουση πέναλτι στο 88′ ο Όμπλακ!)

Η επόμενη 29η αγωνιστική 2-7/4:

Λεβάντε – Ουέσκα

Γρανάδα – Βιγιαρεάλ

Ρεάλ Μαδρίτης – Έιμπαρ

Οσασούνα – Χετάφε

Αλαβές – Θέλτα

Έλτσε – Μπέτις

Κάδιθ – Βαλένθια

Σεβίλλη – Ατλέτικο

Μπαρτσελόνα – Βαγιαδολίδ

Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο