Το ντέρμπι τίτλου στη Μαδρίτη είναι προ των πυλών και το debut.gr σχολιάζει τα όσα έγιναν μια εβδομάδα πριν το σπουδαίο ματς.

Μαδρίτη. Μια πόλη, ένα ντέρμπι! Η πρωτοπόρος Ατλέτικο που επικράτησε -σχετικά- εύκολα με 2-0 στο “Μαδριγάλ” της Βιγιαρεάλ, θα φιλοξενήσει στη Μαδρίτη τη Ρεάλ την ερχόμενη Κυριακή. Οι “μερένχες” ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τη Σοσιεδάδ, σε ένα παιχνίδι όπου ο Βινίσιους έσωσε το βαθμό για την πρωταθλήτρια. Πλέον, η μεταξύ τους διαφορά πριν το ντέρμπι βρίσκεται στους 5 βαθμούς, πράγμα που αυτομάτως δίνει μια “έξτρα πίεση” στη “βασίλισσα”.

Εύκολη νίκη -μετά από καιρό- και με πειστική εμφάνιση για τη Μπαρτσελόνα στο “ντέρμπι” της αγωνιστικής με τη Σεβίλλη. Οι Καταλανοί πλέον περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα του ντέρμπι στη Μαδρίτη, ώστε να ξέρουν πως θα πλασαριστούν στη μάχη του τίτλου.

Ας τα δούμε καλύτερα..

“Πόρτα” από τη Σοσιεδάδ και τώρα “τελικός”!

Μαδρίτη

Η ισοπαλία στο ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Σοσιεδάδ δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως “γκέλα” για τους πρωταθλητές. Η ομάδα του Ζιντάν παρατάχθηκε με τρανταχτές απουσίες (Ράμος, Μαρσέλο, Αζάρ, Μπενζεμά) κόντρα σε έναν αντίπαλο που φέτος έχει δείξει καλό πρόσωπο. Το τελικό 1-1 με τα γκολ των Πόρτου (55′) και Βινίσιους (85′) μάλλον δίκαιο είναι με βάση την εικόνα του παιχνιδιού.

Η “κλασική νίκη Τσόλο” όμως της Ατλέτικο κόντρα στη Βιγιαρεάλ (0-2) μια ημέρα νωρίτερα, μας πάει σε ένα ντέρμπι της Μαδρίτης με τις δύο ομάδες να χωρίζονται από 5 πόντους. Η Ατλέτι μάλιστα έχει και αγώνα λιγότερο. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως ο Κυριακάτικος (7/3, 17:15) αγώνας στο “Μετροπολιτάνο” χαρακτηρίζεται ως “τελικός” για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά τα όσα προβλήματα βιώνει ο “Ζιζού”, θα πρέπει να βρει μια λύση, ώστε η ομάδα του να φύγει με θετικό αποτέλεσμα και να παραμείνει κοντά, στη “μάχη” για τον φετινό τίτλο!

Υπάρχει ζωή στον “πλανήτη Μπαρτσελόνα”!

Μαδρίτη

Η Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετική (με εξαίρεση ένα εικοσάλεπτο στο 2ο μέρος) και κέρδισε πανάξια και…εύκολα με 2-0 τη Σεβίλλη μέσα στο “Σάντσεθ Πιχθουάν”. Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη μεταξύ τους ρεβάνς (2-0) για το κύπελλο στο “Καμπ Νόου”, η Μπάρσα έστειλε ένα μήνυμα προς τους υπόλοιπους πως είναι εδώ! Μετά το κάζο με την Κάδιθ (1-1) η ομάδα του Κούμαν απέδωσε εξαιρετικά κόντρα στη Σεβίλλη των 6 σερί νικών πέρνοντας μια νίκη σημασίας και ψυχολογίας.

Σίγουρα οι Καταλανοί κρατούν την πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, στην οποία σπουδαίο ρόλο έπαιξε η παράταξη με σύστημα 3-5-2. Ένα σύστημα που η ομάδα της Καταλονίας δε μας έχει συνηθίσει ως προς την εφαρμογή του. Στην Ανδαλουσία όμως “δούλεψε” και με το παραπάνω, η Μπάρσα βρήκε 2 γκολ με Ντεμπελέ και Μέσι και στην ουσία για πρώτη φορά σε ένα ματς με αξιόλογο αντίπαλο ο Τερ Στέγκεν δεν απειλήθηκε. Η εφετινή σεζόν είναι πολύ περίεργη, μπορεί πριν από λίγες μόνο εβδομάδες το πρωτάθλημα να φαινόταν “τελειωμένο”, αλλά στο σήμερα και ύστερα από τέτοιες εμφανίσεις, φαίνεται πως και οι “μπλαουγκράνα” θα το πάνε μέχρι τέλους…

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Λεβάντε – Μπιλμπάο 1-1

Έιμπαρ – Ουέσκα 1-1

Αλαβές – Οσασούνα 0-1

Χετάφε – Βαλένθια 3-0

Θέλτα – Βαγιαδολίδ 1-1

Κάδιθ – Μπέτις 0-1

Γρανάδα – Έλτσε 2-1

Η επόμενη 26η αγωνιστική 5-8/3:

Βαλένθια – Βιγιαρεάλ

Βαγιαδολίδ – Χετάφε

Έλτσε – Σεβίλλη

Κάδιθ – Έιμπαρ

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα

Ουέσκα – Θέλτα

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο

Σοσιεδάδ – Λεβάντε

Μπιλμπάο – Γρανάδα

Μπέτις – Αλαβές