Νέα απώλεια της Ατλέτικο και...φωτιά στην κορυφή μετά και τις νίκες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Το debut.gr γράφει όσα έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της Χετάφε. Και η συμπολίτισσα Ρεάλ δεν έχασε την ευκαιρία, κάμπτοντας έστω και δύσκολα την αντίσταση της Έλτσε (2-1). Με το σούπερ-γκολ του Μπενζεμά στο 91′ οι “μερέγχες” πήραν το “τρίποντο” και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή.

Το ίδιο συνέβη και με τη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν ένα εύκολο βράδυ -Δευτέρας- στο “Καμπ Νόου”, κερδίζοντας με…άνεση την ουραγό Ουέσκα και πλέον βρίσκονται μονάχα 4 βαθμούς μακριά από την Ατλέτικο.

Ας τα δούμε καλύτερα..

Από κορυφή σε κορυφή!

Αυτός ο τίτλος ταιριάζει στην περίπτωση του Λίο Μέσι. Ο Αργεντινός σταρ στο ματς που “έπιασε” στην κορυφή των συμμετοχών στην ιστορία της Μπάρσα τον Τσάβι (767) ήταν κεφάτος. Με δύο γκολ (το ένα απίθανο) και μια ασίστ οδήγησε εκ του ασφαλούς το συγκρότημα του Κούμαν στην 18η νίκη στο πρωτάθλημα. Μα το σημαντικότερο, στο -4 από την κορυφή και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα που αν μη τι άλλο είναι ανεβασμένη το τελευταίο δίμηνο, μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο Παρίσι, παρουσιάστηκε σοβαρή κόντρα στην Ουέσκα. Παρά το γεγονός πως σκόραρε νωρίς (13′) δεν “έσβησε”. Αντίθετα, έψαξε και άλλα γκολ. Αυτό άλλωστε δείχνει και το τελικό 4-1. Πλέον πνέει άλλος αέρας στη Βαρκελώνη, με τους “μπλαουγκράνα” να έχουν βάσιμες ελπίδες για εγχώριο “νταμπλ”. Ναι, από εκεί που πριν 2-2,5 μήνες φαίνονταν εκτός τόπου και χρόνου, στο σήμερα (και με τη…βοήθεια της Ατλέτι) διεκδικούν επάξια δύο τίτλους..

Σωρεία….ευκαιριών για την Ατλέτικο!

Ατλέτικο

Μπορεί ο κίπερ της Χετάφε να τονίζεται στο “ο”, ωστόσο η Ατλέτικο πραγματικά σπατάλησε αρκετές στιγμές στο ματς με τη συμπολίτισσα. Η ομάδα του Τσόλο παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για περισσότερα από 20 λεπτά, δεν κατόρθωσε να φύγει με το “τρίποντο”. Μια ομάδα που στο πρώτο μέρος παρουσίασε την…κλασική εκδοχή της (πίσω από τη μπάλα και αντεπιθέσεις), στο δεύτερο έτρεχε αλλά..δε πρόλαβε!

Πολλές χαμένες ευκαιρίες από τον Ντεμπελέ, δοκάρι σε πανέμορφο πλασέ του Σουάρες, και αρκετές σωτήριες αποκρούσεις του…Σόρια! Μια Χετάφε που φέτος παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία, “έκοψε” δύο πολύτιμους βαθμούς από τους “ροχιμπλάνκος”. Και φυσικά έδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη μάχη για τον τίτλο!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Λεβάντε – Βαλένθια 1-0

Αλαβές – Κάδιθ 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης – Έλτσε 2-1 (ανατροπή με “κίλερ” Μπενζεμά!)

Οσασούνα – Βαγιαδολίδ 0-0

Θέλτα – Μπιλμπάο 0-0

Γρανάδα – Σοσιεδάδ 1-0

Έιμπαρ – Βιγιαρεάλ 1-3

Σεβίλλη – Μπέτις 1-0

Η επόμενη 28η αγωνιστική 19-21/3:

Μπέτις – Λεβάντε

Μπιλμπάο – Έιμπαρ

Θέλτα – Ρεάλ Μαδρίτης

Ουέσκα – Οσασούνα

Βαγιαδολίδ – Σεβίλλη

Χετάφε – Έλτσε

Βαλένθια – Γρανάδα

Βιγιαρεάλ – Κάδιθ

Ατλέτικο – Αλαβές

Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα