Το ντέρμπι τίτλου της Μαδρίτης είχε νικήτρια τη...Μπαρτσελόνα, και το debut.gr σχολιάζει.

Ήταν η αγωνιστική του ντέρμπι. Οι δύο ομάδες της Μαδρίτης αναμετρήθηκαν στην έδρα της πρωτοπόρου Ατλέτικο με στόχο το τρίποντο. Τελικά, το…ενδιάμεσο αποτέλεσμα (ισοπαλία) ήταν αυτό που ήρθε. Και αρκετά χιλιόμετρα πιο πέρα, στη Βαρκελώνη, οι της ο Μπαρτσελόνα σίγουρα χαμογέλασαν…

Έχοντας “κάνει τη δουλειά” στην έδρα της Οσασούνα, η Μπάρσα πήρε το ενδεχομένος καλύτερο για εκείνη αποτέλεσμα από το ντέρμπι. Πλέον το πρωτάθλημα παίρνει νέο ενδιαφέρον και τροπή!

Ας δούμε καλύτερα..

Ντέρμπι στη Μαδρίτη, “χ”αμόγελα στη Μπαρτσελόνα!

Μπενζεμά

Ήταν μια από τις λιγοστές -φέτος και γενικά- φορές που η Ατλέτικο του Τσόλο δεν “φοβήθηκε” ένα ντέρμπι. Αντίθετα, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να το πάρει! Και για 88 λεπτά κρατούσε στο χέρι της μια σπουδαία νίκη. Ο Λουίς Σουάρες έφτασε τα 17 τέρματα στο πρωτάθλημα με ένα εξαιρετικό τελείωμα -με το εξωτερικό- απέναντι στον Κουρτουά. Όμως η Ρεάλ έδειξε “μέταλλο” πρωταθλήτριας.

Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Ζιντάν ήταν κατώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, βρήκε τα “ψυχικά αποθέματα” ώστε να μην πει ένα πρόωρο “αντίο” στη διεκδίκηση του τίτλου. Οι “ροχιμπλάνκος” είδαν τον Μπενζεμά να φέρνει το ματς στα ίσα δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα στην 7η ισοπαλία των δύο ομάδων στα τελευταία 11 μεταξύ τους ματς! Με αυτό το αποτέλεσμα σίγουρα μεγάλη κερδισμένη φαίνεται πως είναι η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί όχι μόνο έμειναν μόνοι στη 2η θέση, αλλά είδαν τη διαφορά από την πρωτιά να πηγαίνει στους 3! Και το πρωτάθλημα να έχει “ψωμί” ακόμα..

Στο τέλος βγαίνουν οι “νυχτερίδες”!

Ανατροπή από τα παλιά! Τέτοια ήταν αυτή της Βαλένθια κόντρα στη Βιγιαρεάλ! Οι γηπεδούχοι που έμειναν πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Μορένο στο 40′, χρειάστηκαν -τα τελευταία- 5 λεπτά για να “φέρουν τούμπα” το ματς (86′ Σολέρ, 91′ Γκέδες). Η ομάδα του Χάβι Γκράθια πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη σε μια χρονιά που δίνει μια “μάχη” διαφορετική από όσες μας έχει συνηθίσει.

Μια “μάχη” παραμονής, ευρισκόμενη πλέον στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Οι “νυχτερίδες” είναι ένας σύλλογος με σπουδαία ιστορία, κατακτήσεις τίτλων και σπουδαίες πορείες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η τρέχουσα σεζόν όμως αποτελεί μια από τις χειρότερες της ιστορίας της. Δέκα ήττες, εννέα ισοπαλίες και μόλις επτά “τρίποντα” μετρά ο ιστορικός σύλλογος, που προσπαθεί να ξεφύγει από αυτή την αγωνιστική κρίση. Βέβαια, με τις βαθμολογικές αποστάσεις πολύ μικρές φέτος, δε θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν προλάβει να διεκδικήσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε: 

Βαγιαδολίδ – Χετάφε 2-1

Έλτσε – Σεβίλλη 2-1 (“κατήφορος” για το σύνολο του Λοπετέγι)

Κάδιθ – Έιμπαρ 1-0

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 0-2 (8η σερί εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για τους Καταλανούς!)

Ουέσκα – Θέλτα 3-4

Σοσιεδάδ – Λεβάντε 1-0

Μπιλμπάο – Γρανάδα 2-1

Μπέτις – Αλαβές (8/3, 22:00)

Η επόμενη 27η αγωνιστική 12-15/3:

Λεβάντε – Βαλένθια

Αλαβές – Κάδιθ

Ρεάλ Μαδρίτης – Έλτσε

Οσασούνα – Βαγιαδολίδ

Χετάφε – Ατλέτικο

Θέλτα – Μπιλμπάο

Γρανάδα – Σοσιεδάδ

Έιμπαρ – Βιγιαρεάλ

Σεβίλλη – Μπέτις

Μπαρτσελόνα – Ουέσκα

*Την Τετάρτη 10/3 (20:00) η Ατλέτικο υποδέχεται τη Μπιλμπάο, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής. Ύστερα από αυτό το ματς, θα έχει ίδιο αριθμό αγώνων με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.