Το σερί νικών της Μάντσεστερ Σίτι σταμάτησε στο "21" και το debut.gr σας παρουσιάζει τα πέντε μεγαλύτερα ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην Ευρώπη!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν που εν τέλει έβαλε “στοπ” στο απίθανο σερί νικών της Σίτι. Οι “κόκκινοι διάβολοι” πέρασαν με 2-0 από το “Έτιχαντ” σταματώντας έτσι τους “γαλάζιους” της πόλης στο δρόμο τους για την πρωτιά.

Μια πρωτιά στη λίστα με τα κορυφαία νικηφόρα σερί στην ιστορία. Και το debut.gr σας παρουσιάζει τα πέντε μεγαλύτερα από αυτά, πάντα όσο αφορά τα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

5η θέση: Μπορντό (2009) και Παρί Σεν Ζερμέν (2015-2016) – 16 νίκες

Οι δύο σύλλογοι της Γαλλίας “ισοβαθμούν” στην 5η θέση της συγκεκριμένης λίστας. Και τι είναι αυτό που συνδέει τα δύο αυτά ρεκόρ; Ο Λοράν Μπλάν, που βρισκόταν στον πάγκο και των 2 την αντίστοιχη χρονική περίοδο!

Πρώτα “οι Γιρονδίνοι”, που στο διάστημα  μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου 2009 είχαν 16 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα που στον πάγκο της βρισκόταν -τότε- ο Λοράν Μπλάν, πήρε 11 συνεχόμενα “τρίποντα”, στο δρόμο για την κατάκτηση του Σαμπιονά! Ύστερα, ήρθε η νίκη στους τελικούς του “Coupe de Ligue” και του “Trophée des Champions ” και 3 ακόμη επιτυχίες στο πρωτάθλημα της καινούργιας σεζόν.

Πρωταγωνιστής της τότε Μπορντό ήταν ο Μαρουάν Σαμάκ, ο οποίος “βρήκε” δίχτυα 13 φορές, “τραβόντας” τα βλέμματα κορυφαίων ομάδων της Πρέμιερ Λίγκ!

Τη σεζόν 2015-2016 η Παρί Σεν Ζερμέν του Μπλάν κατέκτησε με σχετική άνεση το εγχώριο “quadruple”  (σ.σ. και τους 4 διαθέσιμους τίτλους στη Γαλλία)! Το σερί των 16 νικών ήρθε στα μέσα αυτής της φανταστικής πορείας. Ξεκίνησε με τη νίκη 3-0 κόντρα στη Νις στις 4 Δεκέμβρη του 2015, και σταμάτησε με το χωρίς γκολ ισόπαλο αποτέλεσμα με αντίπαλο τη Λιλ, 13 Φεβρουαρίου του 2016! Σε αυτό το διάστημα μεσολάβησαν 9 νίκες πρωταθλήματος, 3 στο “Coupe de France”, 3 στο “Coupe de Ligue” και μια στο Champions League!

4η θέση: Μπαρτσελόνα (2005-2006)- 18 νίκες

Μπορεί όταν ακούει κάποιος το όνομα Μπαρτσελόνα το μυαλό του να πηγαίνει αμέσως στις ομάδες του Πεπ Γκουαρδιόλα, που σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους! Τι δεν κατάφεραν; Αυτό που κατάφερε ο Φράνκ Ράικαρντ παρέα με ένα όχι και τόσο αξιόλογο -και διαφημισμένο- σύνολο. Ο Ολλανδός τεχνικός οδήγησε τη Μπάρσα σε ένα απίστευτο σερί 18 νικών, από το Σεπτέμβριο του 2005 μέχρι και τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως μέσα σε αυτό το διάστημα οι “μπλαουγκράνα” δε γνώρισαν ήττα, σε ένα πρόγραμμα 26 αγώνων σε 3 διαφορετικές διοργανώσεις! Το σερί νικών που ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2005 “έσπασε” 4 μήνες και 5 ημέρες αργότερα, στην ήττα για το κύπελλο με 4-2 από τη Σαραγόσα.  Ο απολογισμός ήταν 13 νίκες στη Λα Λίγκα, 3 στο Τσάμπιονς Λίγκ και 2 στο Κόπα Ντελ Ρέι. Τελικά, εκείνη τη σεζόν ο σύλλογος της Καταλονίας πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλήματος, αλλά και εκείνον του Τσάμπιονς Λίγκ, 14 χρόνια μετά την πρώτη κατάκτηση στην ιστορία της!

3η θέση: Μάντσεστερ Σίτι (2020-2021) – 21 νίκες

Πολλοί πίστευαν πως αυτή η ομάδα μπορούσε να φτάσει στην 1η θέση στης σχετικής λίστας. Όχι και άδικα! Το να κάνεις 21 συνεχόμενες ήττες σε Πρέμιερ Λίγκ, Τσάμπιονς Λίγκ και κύπελλα Αγγλίας, και μάλιστα σε διάστημα λιγότερο των 3 μηνών, λέει πάρα πολλά! Και μπορεί αυτή η εκδοχή των “πολιτών” να μην ήταν η καλύτερη που μας έχει παρουσιάσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Σίγουρα όμως ήταν η πιο αποτελεσματική!

Ένα σερί νικών που ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου του 2020, με το 1-0 στην έδρα της Σαουθάμπτον. Ακολούθησαν ακόμη 14 νίκες σε επίπεδο Πρέμιερ Λίγκ, με πιο εντυπωσιακή το 4-1 μέσα στο “Άνφιλντ”. Στα 2 κύπελλα Αγγλίας ήρθαν 5 νίκες, εκ των οποίων οι 2 κόντρα σε Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ (ημιτελικός Λίγκ Καπ) ενώ στο Τσάμπιονς Λίγκ επιβλήθηκε με 2-0 εκτός έδρας της Γκλάντμπαχ για τους “16” της διοργάνωσης. Το σπουδαίο αυτό σερί σταμάτησε στο “ντέρμπι του Μάντσεστερ” (7/3/2021), καθώς η ομάδα του Σόλσκιερ έφυγε με το 0-2 από το “Έτιχαντ”.

2η θέση: Ρεάλ Μαδρίτης (2014) – 22 νίκες

Κι όμως το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία της Ρεάλ, αλλά και δεύτερο γενικότερα, ήρθε σε μια χρονιά που η “βασίλισσα” δεν κέρδισε κάποιο “μεγάλο” τίτλο! Ναι μεν κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αλλά δεν κατόρθωσε να πανηγυρίσει κάποιο από τα υπόλοιπα 3 τρόπαια! Εκείνη η σεζόν ξεκίνησε άσχημα, με 2 ήττες στις 3 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος!

Ύστερα όμως, ακολούθησε το τρομερό σερί επιτυχιών! Η αρχή έγινε με το 5-1 επί της Βασιλείας για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ! Έπειτα, νίκησε ακόμη 21 ομάδες! Με τον Αντσελότι στο “τιμόνι” και τον Κριστιάνο των 61 γκολ εκείνη την αγωνιστική περίοδο, η Ρεάλ μέτρησε 12 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, έκανε το απόλυτο 6/6 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, κέρδισε 2 αγώνες κυπέλλου και τους 2 που χρειαζόταν ώστε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Συλλόγων! Το..”φρένο” έβαλε στο “Μεστάγια” η Βαλένθια, στο πρώτο ματς για το 2015, νικώντας τους -προηγούμενους στο σκορ- “μερένχες” με 2-1.

1η θέση: Μπάγερν Μονάχου (2020) – 23 νίκες

Το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ανήκει στη Μπάγερν Μονάχου. Η καλύτερη, τρομακτικότερη και με τα περισσότερα τρόπαια (σε μια σεζόν) “έκδοση” των Βαυαρών συνοδεύτηκε και από το μοναδικό ρεκόρ των 23 σερί νικών! Ήταν 9 Φεβρουαρίου της περασμένης χρονιάς, όταν η Λειψία έφευγε με το 0-0 από την “Αλιάνζ Αρίνα”. Μετά από αυτή την ισοπαλία, συνέβησαν ιστορικά γεγονότα!

Ο κορονοϊος έκανε την εμφάνισή του, βάζοντας στον “πάγο” για λίγο καιρό τον αθλητισμό. Το Τσάμπιονς Λίγκ για πρώτη φορά στην ιστορία ολοκληρώθηκε με “Final 8”, ελεώ πανδημίας. Η Μπαρτσελόνα γνώρισε τη μεγαλύτερη ήττα στην ευρωπαϊκή της ιστορία. Κοινός παρονομαστής; Μα φυσικά η αρμάδα του Χάνσι Φλίκ! Οι Βαυαροί είχαν 13 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, 5 στο Τσάμπιονς Λίγκ το οποίο και κατέκτησαν, 3 στο κύπελλο Γερμανίας, ενώ κέρδισαν και τους τελικούς των Σούπερ Καπ Ευρώπης και Γερμανίας!

Μια Μπάγερν που έγραψε ιστορία. Μια Μπάγερν που εν τέλει κατέκτησε και τα 6 τρόπαια που διεκδίκησε, όντας μόλις η 2η ομάδα στην ιστορία που το καταφέρνει αυτό (μετά τη Μπαρτσελόνα). Φυσικά, δε γινόταν να μη “κερδίσει” και το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών. Μυθική ομάδα, που θα μνημονεύεται αιώνια!