Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε ξανά και φαίνεται ότι δεν σταματάει πουθενά. Το Debut.gr σχολιάζει την τρομερή πορεία των "πολιτών" καθώς και αυτούς που ακολουθούν.

Στις 17/2 ολοκληρώνεται η διπλή αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ με το δεύτερο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Έβερτον. Εάν οι πολίτες καταφέρουν και κερδίσουν τα “ζαχαρωτά” τότε θα μιλάμε για μια διαφορά +10 πόντων. Πιο αναλυτικά τα παιχνίδια που μας απασχόλησαν:

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 3-0

Το τραίνο του Πεπ Γκουαρντιόλα δείχνει ασταμάτητο και με τον Γκουντογκάν σε δαιμονιώδη φόρμα “καθάρισε¨ την Τότεναμ μέσα στο Έτιχαντ. Ο Γερμανός συμμετείχε και στα 3 γκολ της Σίτι καθώς ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Ρόντρι. Στη συνέχεια στο 50′ και στο 66′ σκόραρε ξανά τελειώνοντας το παιχνίδι χωρίς περιθώρια αντίδρασης για την ομάδα του Μουρίνιο. Με αυτό το παιχνίδι έφτασαν στις 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα με 53 πόντους, έχοντας την ευκαιρία να πάνε στους 56 κόντρα στην Έβερτον.

Θεωρητικά ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Όμως η Μάντσεστερ Σίτι όταν αποκτάει μια τόσο ξεκάθαρη διαφορά δεν μπορείς παρά να πεις ότι έχει πάρει και το πρωτάθλημα. Όλες οι πιθανές απειλές έχουν ξεμείνει αρκετά πίσω και δεν δείχνουν τη συνέπεια που χρειάζεται ώστε να καταφέρουν να “πιάσουν” τη Σίτι.

Λέστερ – Λίβερπουλ 3-1

Η Λίβερπουλ που επιβεβαιωμένα πλέον δεν πάει για τίτλο έχασε ακόμα ένα παιχνίδι και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά. Οι περσινοί πρωταθλητές προηγήθηκαν στο σκορ με τον Σαλάχ στο 67′ όμως εντέλει δεν έφτανε αυτό. Οι “αλεπούδες” μέσα σε 8 λεπτά κατάφεραν να βρουν δίχτυα 3 φορές αφανίζοντας εντελώς την άμυνα των “κόκκινων”. Είναι πρωτόγνωρο και όμως μετά από αρκετό καιρό η Λίβερπουλ βρίσκεται πλέον εκτός πεντάδας. Μετά την νίκη της Γουέστ Χαμ η ομάδα του Κλοπ έπεσε στην 6η θέση με 40 βαθμούς.

Γουέστ Μπρομ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Ακόμα ένα παιχνίδι το οποίο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει και η Γιουνάιτεντ ανεξάρτητα από το πολύ γρήγορο γκολ των γηπεδούχων. Οι “διάβολοι” αν και βρίσκονται 7 βαθμούς πίσω, είναι δεύτεροι, χωρίς όμως να δείχνουν τη διάθεση να κυνηγήσουν. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν σαν μικρό δώρο για τον Σόλσκιερ που όμως έμεινε ανεκμετάλλευτο από την προτελευταία Γουέστ Μπρομ.

Οι αποδώσεις λοιπόν των ομάδων που ακολουθούν τη Σίτι θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστες για να μπορέσουν να απειλήσουν. Έχουμε μάθει πλέον πως ο Γκουαρντιόλα όταν καταφέρει και χτίσει τη διαφορά δεν πρόκειται να τη χάσει. Συνεπώς ακόμα και η πιο μικρή ισοπαλία πλέον προσθέτει συνεχώς στο να πανηγυρίσουν οι “πολίτες” φέτος.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Μπράιτον – Αστον Βίλα (0-0)

Κρίσταλ Πάλας – Μπέρνλι (0-3)

Έβερτον – Φούλαμ (0-2)

Άρσεναλ – Λιντς (4-2) Εξαιρετική εμφάνιση του Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του χατ – τρικ στη Πρέμιερ Λιγκ.

Σαουθάμπτον – Γούλβς (1-2)

Τσέλσι – Νιουκάστλ (2-0)

Γουέστ Χαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3-0)

Η επόμενη αγωνιστική: (19-23/2)

(διπλά παιχνίδια για Λιντς και Σουθάμπτον)

Γούλβς – Λιντς

Σουθάμπτον – Τσέλσι

Μπέρνλι – Γουέστ Μπρομ

Λίβερπουλ – Έβερτον

Φούλαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Γουέστ Χαμ – Τότεναμ

Άστον Βίλα – Λέστερ

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιουκάστλ

Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας

Λίντς – Σουθάμπτον