Το τένις φέτος είναι έτοιμο να μην αφήσει τον κορονοϊό να το επηρεάσει όπως πέρσι. Ακόμα και χωρίς την παρουσία φιλάθλων ολοκληρώθηκε το ATP500 του Ρόντερνταμ με θριαμβευτή τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Ρώσος για να φτάσει στον τίτλο απέκλεισε στον ημιτελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά. Τα περασμένα χρόνια μια πορεία που θα σταματούσε εκεί θα ήταν καλή για τον Έλληνα πρωταθλητή αλλά πλέον ο πήχης έχει ανέβει…

Μπορεί να απουσίαζαν οι BIG3 αλλά το πρώτο ATP500 της χρονιάς είχε αρκετά μεγάλα ονόματα. Σχεδόν όλη τη νέα γενιά, όσους αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια. Η Ολλανδία και συγκεκριμένα το Ρότερνταμ το φιλοξένησαν ενώ είχε εκπλήξεις και πολύ συναρπαστικά ματς.

Ο τίτλος ATP500 που λείπει από τον Στέφανο

Μετά την εκπληκτική του πορεία στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, οι προσδοκίες για το πρώτο ATP500 ήταν μεγάλες για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στο Αυστραλιανό Όπεν απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ με μεγάλη ανατροπή. Στο Ρότερνταμ δεν θα έβρισκε ούτε τον Ισπανό αλλά ούτε και τον Τζόκοβιτς που δεν δήλωσε συμμετοχή. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο αισιόδοξα όταν Μεντβέντεφ και Σβέρεφ αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο! Ήταν το Νο1 και Νο3 του ταμπλό με τον Τσιτσιπά να είναι στο Νο2.

Η πορεία μέχρι τον ημιτελικό

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε το εμπόδιο του Γκερασίμοφ με 2-0 σετ και ακολούθησε ο πάντα επικίνδυνος Χούρκαζ. Εκεί, έχασε το πρώτο του σετ αλλά όχι και την πρόκριση. Στον προημιτελικό έκανε την ανατροπή απέναντι στον Κατσάνοφ παίρνοντας την νίκη με 2-1. Το παιχνίδι του έδειχνε να έχει αδυναμίες αλλά και κάποια καλά ξεσπάσματα που θα μπορούσαν να του φέρουν τον τίτλο. Για να γίνει αυτό έπρεπε να βρει μόνο τον καλό του εαυτό απέναντι στον Ρούμπλεφ που του είχε στερήσει τον τίτλο στον τελικό του Αμβούργου πέρσι. Ο Ρώσος όμως ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία και με 2-0 σετ πήρε την πρόκριση στον τελικό.

Το πήρε κι αυτό ο Ρούμπλεφ

Ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν και «ο γητευτής των ATP500». Ο λόγος φυσικά για τον Αντρέι Ρούμπλεφ που κατέκτησε τον πρώτο σχετικό τίτλο της χρονιάς. Ο 22χρονος τενίστας έχει καταφέρει κάτι εκπληκτικό. Από τότε που ξεκίνησαν τα τουρνουά μετά τη διακοπή, λόγω πανδημίας, τον περασμένο χρόνο έχει πάρει κάθε τίτλο ATP500! Τους 3 που έγιναν πέρσι από τον Αύγουστο και μετά και τον 1 φέτος! Στα Grand Slams δεν έχει εντυπωσιάσει ακόμα και σίγουρα του λείπει μια καλή πορεία εκεί για να αναρριχηθεί κι άλλο στην παγκόσμια κατάταξη. Όμως αυτό που έχει πετύχει στις συγκεκριμένες διοργανώσεις είναι ξεχωριστό.

Πήγε με τον αέρα του φαβορί στον τελικό απέναντι στον Φούσκοβιτς και επικράτησε χωρίς να χάσει σετ.

“Terminator” των ATP500 τίτλων ο Αντρέι Ρούμπλεφ

Ο «καταραμένος» τελικός του Αμβούργου

Όπως αναφέρθηκε και πριν, όλα ξεκίνησαν στον τελικό του Αμβούργου. Εκεί, Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ διεκδικούσαν τον μεγαλύτερό τους τίτλο (για τον Στέφανο μετά τα Nitto ATP Finals φυσικά), το πρώτο ATP500 της καριέρας τους. Στο 3ο και καθοριστικό σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν μπροστά με 5-4 και σέρβιρε για να τον κάνει δικό του. Ο Ρώσος επιτέθηκε την κατάλληλη στιγμή και με 3 σερί games κατέκτησε αυτός το συγκεκριμένο τουρνουά και ακολούθησαν 3 της ίδιας κατηγορίας. Υπάρχει πίεση καμιά φορά στους αθλητές πριν κάνουν δικό τους έναν μεγάλο τίτλο. Αυτή έχει φύγει από τον Ρούμπλεφ και το αποδεικνύει. Ίσως αυτή βαραίνει ακόμα τον Στέφανο κι ας έχει καλύτερες πορείες από τον αντίπαλό του στα μεγαλύτερα τουρνουά.

Το τένις συνεχίζεται…

Ο Τσιτσιπάς αυτή την εβδομάδα θα κληθεί να υπερασπιστεί για 2η φορά τον τίτλο του στη Μασσαλία. Είναι ένα τουρνουά της σειράς ATP250. Την επόμενη θα δώσει το “παρών” στο Ακαπούλκο του Μεξικό. Πέρσι, την ίδια εποχή είχε παίξει στο Ντουμπάι φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου έχασε από τον Τζόκοβιτς. Φέτος, εφόσον τα 2 τουρνουά θα γίνουν την ίδια εβδομάδα επέλεξε το Ακαπούλκο στο οποίο θα είναι επικεφαλής του ταμπλό. Είναι η επόμενη ευκαιρία για κατάκτηση ενός ATP500 τίτλου…

Ακολουθήστε το debut.gr σε Facebook, Instagram και YouTube

Πηγή φωτογραφιών: atptour.com