Ο Άρης κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του αλλά ο Μπουχαλάκης με ένα σπάνιο και πανέξυπνο γκολ έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με γκολ πραγματικά από το… πουθενά, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση απέναντι στον Άρη με συνολικό σκορ 3-2 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Άρης με το γκολ του Γκάμα κρατούσε στα χέρια του την πρόκριση αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Μπουχαλάκη. Ο Έλληνας μέσος πέτυχε ένα γκολ αλά playstation και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Πεδρό Μαρτίνς μας είχε προϊδεάσει ότι ετοίμαζε αρκετές αλλαγές. Αυτό επιβεβαιώθηκε. Ο Κρίστινσον ήταν κάτω από τα δοκάρια. Η αμυντική τετράδα των Παπασταθόπουλου, Μπα, Χολέμπας και Ανδρούτσου ήταν αναμενόμενη. Μπουχαλάκης και Τιάγκο Σίλβα ήταν στο χώρο του κέντρου ενώ στα άκρα επιλέχθηκαν οι Μασούρας και Ραντζέλοβιτς. Στην επίθεση ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκινήσει με δύο επιθετικούς (Χασάν και Κάιπερς).

Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να κατέβει στο ματς βάζοντας όλα του τα όπλα. Κουέστα στο τέρμα. Ροζ και Δεληζήσης το αμυντικό δίδυμο ενώ στα άκρα ήταν οι Σάκιτς-Σούντγκρεν. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Τζέγκο, Σάσα και εξτρέμ ο Μαντσίνι με τον Μπρούνο Γκάμα. Τέλος στην επίθεση ήταν ο Μάνος και λίγο πιο πίσω ο Μπερτόγλιο σε ένα καθαρό 4-2-3-1.

Δύο φάσεις στο ξεκίνημα και μετά το απόλυτο τίποτα

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τις δύο ομάδες. Μόλις στο 8’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Κάιπερς δεν μπόρεσε να σκοράρει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Άρης απάντησε λίγα δευτερόλεπτα μετά αλλά και ο Σάσα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ποιος να περίμενε ότι αυτές θα ήταν και οι μοναδικές φάσεις του πρώτου ημίχρονου. Ο Άρης ήταν πιο κινητικός στο παιχνίδι, είχε περισσότερη όρεξη αλλά δεν είχε την ουσία που ήταν φάσεις και γκολ. Από την άλλη ο Ολυμπιακός άργησε να προσαρμοστεί στο ματς κάτι που σίγουρα οφείλεται και στις πολλές αλλαγές της ενδεκάδας.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με αυτό το 0-0 χωρίς κάτι αξιόλογο αλλά με τον Άρη να δείχνει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Γκολ με το καλημέρα ο Άρης αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Μπουχαλάκη

Οι γηπεδούχοι ήξεραν ότι έπρεπε οπωσδήποτε να σκοράρουν αν θέλουν να πάρουν εκείνοι την πρόκριση στα ημιτελικά. Έτσι, μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49’ ο Μπερτόγλιο κέρδισε πέναλτι από τον Ανδρούτσο. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και ο Γκάμα άνοιξε το σκορ. Η πρόκριση πλέον άλλαξε χέρια και πήγε σε αυτά των κίτρινων.

Πλέον, ο Άρης, μετά την επίτευξη του γκολ, έριξε όλο το βάρος στην άμυνά του. Η αντίδραση του Μαρτίνς ήταν άμεση. Μαζεμένες αλλαγές ώστε ο Ολυμπιακός να γίνει πιο επιθετικός για να μπορέσει να σκοράρει. Μην μπορώντας να απειλήσει την εστία του Κουέστα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τρεις παίκτες στην άμυνά του ώστε να «φορτώσει» ακόμα περισσότερο την επιθετική του γραμμή.

Σε μία ανύποπτη φάση και ενώ ο Κουέστα αφήνει τη μπάλα στο έδαφος για να συνεχίσει το παιχνίδι, ο Μπουχαλάκης έφερε τούμπα το ματς. Ο μέσος του Ολυμπιακού είχε «κρυφτεί» πίσω από το δοκάρι του Άρη και όταν βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία έκλεψε την μπάλα και σε κενή εστία έκανε το 1-1. Πραγματικά περίτεχνο γκολ του Μπουχαλάκη που ήδη έχει viral σε πολλά μέσα όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης.

Τα περιθώρια πλέον είχαν στενέψει. Ο Άρης είχε κάνει τις αλλαγές του καθώς είχε δώσει έμφαση στην άμυνα του. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 1-1 και τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Άρης – Ολυμπιακός: Το ταμείο του αγώνα

Μετά από ένα άκρως ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, είχαν δημιουργηθεί πολλά και διαφορετικά σενάρια στο μυαλό μας. Κανένα όμως δεν έδειχνε πρόκριση του Ολυμπιακού με ένα τέτοιο γκολ που σπάνια βλέπουμε. Μία τέτοια στιγμή έδωσε στους ερυθρόλευκους την ευκαιρία να παραμείνουν μέσα σε όλους τους τους στόχους.

Ο Άρης έλεγχε το παιχνίδι. Κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσει το 0 και αν ήταν πιο τυχερός ίσως να είχε προηγηθεί κιόλας. Μπήκε πολύ δυνατά στο ξεκίνημα της επανάληψης και με το γκολ του Γκάμα πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Φέτος, η ομάδα του Μάντζιου έχει δείξει πως τέτοια αποτελέσματα της ταιριάζουν γάντι. Όμως έπρεπε να εμποδίσει μία ομάδα που κατά κύριο λόγο φέτος σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο.

Με την πίεση να έχει ανέβει και το χρόνο να έχει λιγοστέψει ο Ολυμπιακός τα έπαιξε όλα για όλα. Ο Μαρτίνς έβαλε πολλούς επιθετικογενείς παίκτες προκειμένου να πετύχει απλά το γκολ της πρόκρισης. Τελικά το γκολ ήρθε μετά από αυτό το τέχνασμα του Μπουχαλάκη. Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον τερματοφύλακα του Άρη λόγω της αδράνειά του. Συμφωνούμε ήταν μία κακή αντιμετώπιση από τον γκολκίπερ των κίτρινων. Όμως την ίδια ευθύνη (ίσως και μεγαλύτερη) έχει και η αμυντική γραμμή του Άρη που δεν είδαν ούτε εκείνοι την κίνηση του Μπουχαλάκη προκειμένου να ειδοποιήσουν τον συμπαίκτη τους.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έπιασε τα απαιτούμενα στάνταρ όμως έδειξε πως μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκριση. Μακάρι κάτι τέτοιο να συμβεί και με την Άρσεναλ. Από την άλλη ο Άρης έφτασε τόσο κοντά στην πρόκριση αλλά μία στιγμή έμελλε να αλλάξει τα πάντα.