Το πρωτάθλημα στην Ισπανία φαίνεται πως πήρε "φωτιά", καθώς οι απανωτές "γκέλες" της Ατλέτικο έφεραν σε απόσταση βολής τη Ρεάλ. Το debut.gr σχολιάζει.

Η Ατλέτικο “γκέλαρε” δις αυτή την εβδομάδα. Έδωσε έτσι την ευκαιρία σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να πλησιάσουν κι’αλλο και να δώσουν εκ νέου ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Τελικά, τη δουλειά έκανε μόνο η “βασίλισσα”, καθώς η Μπάρσα για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε πως δεν μπορεί να πάρει τον φετινό τίτλο…

Ας τα δούμε καλύτερα..

Λεβάντε, ο μπελάς της “Ατλέτι”

Πηγή φωτο: La Liga Santander Official 

Μέσα στην εβδομάδα της “έκοψε” 2 βαθμούς στην έδρα της. Πολλοί έσπευσαν να πουν πως μια “γκέλα” είναι φυσιολογική σε ένα τόσο βεβαρυμένο πρόγραμμα. Ωστόσο, η ήττα με 0-2 μέσα στο “Μετροπολιτάνο” το απόγευμα του Σαββάτου φαίνεται πως “μπλέκει” την κατάσταση στο πρωτάθλημα! Η Λεβάντε του Πάκο Λόπεθ στέρησε από την επίδοξη πρωταθλήτρια συνολικά 5 πόντους μέσα σε λίγα 24ωρα. Παράλληλα, έδωσε ελπίδα στις δύο “μεγάλες”, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο “σπίτι” της. Το πιο ανησυχητικό όμως, είναι το γεγονός πως οι “ροχιμπλάνκος” δέχθηκαν γκολ για 7ο διαδοχικό παιχνίδι, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην 1οετή παρουσία του Σιμεόνε! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ατλέτικο που αν θέλει τον τίτλο οφείλει να βγάλει με επιτυχία ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά της. Και σε αυτό φυσικά έχουμε και τις 2 αναμετρήσεις με την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λίγκ. Πλέον στη Μαδρίτη κοιτούν και λίγο πίσω, καθώς η διαφορά από τη 2η θέση “μειώθηκε” στους 3 (αν και με παιχνίδι λιγότερο)!

Η καταιγίδα καλά κρατεί!

Σε αντίθεση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα δεν πήρε τα “δώρα” της Ατλέτικο. Αντίθετα, με ένα πέναλτι-δώρο του τραγικού φέτος Λανγκλέ “γκέλαρε” εντός έδρας με την Κάδιθ και έδειξε πως δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Στον απόηχο της βαριάς ήττας από την Παρί για το Τσάμπιονς Λίγκ, η ομάδα του Κούμαν ήθελε πάσει θυσία τη νίκη, ώστε να πλησιάσει στους 6 την πρωτοπόρο Ατλέτι.

Ο Μέσι σκόραρε με πέναλτι στην νούμερο 506 συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, αλλά οι συμπαίκτες του δεν κατόρθωσαν να μετουσιώσουν σε γκολ καμία από τις υπόλοιπες 20 τελικές! Ανούσια κυκλοφορία της μπάλας και απουσία ενέργειας από τη Μπάρσα, που πλήρωσε τη “χαλάρωση” και την εμπιστοσύνη στον Λανγκλέ. Η “αχίλλειος πτέρνα” της ομάδας για εφέτος υπέπεσε σε ακόμη μια…γκάφα, δίνοντας στο 89ο λεπτό πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ για το τελικό 1-1 ο Άλεξ. Η καταιγίδα πάνω από το “Καμπ Νόου” καλά κρατεί, με τους “μπλαουγκράνα” να φωνάζουν πως όσα δώρα και αν έρθουν, το πρωτάθλημα δε μπορεί να καταλήξει στη Βαρκελώνη!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Μπέτις – Χετάφε 1-0

Έλτσε – Έιμπαρ 1-0

Βαλένθια – Θέλτα 2-0

Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Σοσιεδάδ – Αλαβές 4-0

Ουέσκα – Γρανάδα 3-2

Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-1

Οσασούνα – Σεβίλλη (22/1, 22:00)

Η επόμενη 25η αγωνιστική 26/2-1/3:

Λεβάντε – Μπιλμπάο

Έιμπαρ – Ουέσκα

Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα

Αλαβές – Οσασούνα

Χετάφε – Βαλένθια

Θέλτα – Βαγιαδολίδ

Κάδιθ – Μπέτις

Γρανάδα – Έλτσε

Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο

Ρεάλ Μαδρίτης- Σοσιεδάδ

*μεσοβδόμαδα (24/2, 20:00) η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Έλτσε για εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής