Διαφορετικά δεδομένα πλέον στην κορυφή του Ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς η Ίντερ εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Μίλαν, και πήγε μόνη πρώτη στην βαθμολογία.

Αλλαγή σκηνικού στην Ιταλία με την Ίντερ να παίρνει τη σκυτάλη και την κορυφή. Η φορμαρισμένη Σπέτσια, υποδέχτηκε την πρωτοπόρο Μίλαν στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «ροσονέρι» ήταν νωθροί στα μεγαλύτερα κομμάτι του παιχνιδιού , παρουσιάζοντας έλλειψη φαντασίας επιθετικά, αλλά και αμυντικά κενά. Αυτά τα κενά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Σπέτσια και τα κατάφερε! Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, Ματζιόρε (56′) και Μπαστόνι (67′), ανάγκασαν την Μίλαν σε μια πολύ σκληρή ήττα.

Αποτέλεσμα εικόνας για σπετσια μιλαν

Στην άλλη πλευρά του Μιλάνου, η Ίντερ έκανε την δουλειά της. Υποδέχτηκε το απόγευμα της Κυριακής την μαχητική Λάτσιο στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Ο Αντόνιο Κόντε χρειαζόταν τους τρεις βαθμούς της νίκης για να προσπεράσει την συμπολίτισσα Μίλαν, και να φτάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η Ίντερ μπήκε πολυ επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώτο σκόρερ της Ρομελού Λουκάκου, σκόραρε δύο φορές , στο 22ο και 45ο λεπτό. Η Λάτσιο μείωσε προσωρινά με ένα τυχερό γκολ του Εσκαλάντε στο 61′, ωστόσο η Ίντερ βρήκε άμεσα γκολ τρία λεπτά μετά με τον Λαουτάρο Μαρτίνες. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από όλο τον πάγκο των «νερατζούρι», ακόμα και από τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος έγινε ένα…κουβάρι με τους παίκτες του κατά τον πανηγυρισμό.

Πλέον, η Ίντερ βρίσκεται στους 50 βαθμούς, στο +1 από την δεύτερη Μίλαν. Ωστόσο δεν πρέπει να βγάζουμε από την διεκδίκηση τις υπόλοιπες ομάδες. Γιουβέντους, Νάπολι, Αταλάντα, Ρόμα και Λάτσιο παραμονεύουν σε κοντινή απόσταση επιβεβαιώνοντας το πόσο συναρπαστικό είναι το πρωτάθλημα. Μένουν ακόμα 16 αγωνιστικές γεμάτες εκπλήξεις και πλούσιο θέαμα!