Το μεγάλο ντέρμπι της Ιταλίας είχε μεγάλη νικήτρια την Ίντερ του Αντόνιο Κόντε απέναντι στην... μονότονη Γιουβέντους. Ο Αντόνιο Κόντε νίκησε κατά κράτος στην προπονητική σκακιέρα τον Αντρέα Πίρλο.

Η Ίντερ του Αντόνιο Κόντε υποδέχτηκε την Γιουβέντους του Αντρέα Πίρλο στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής του Ιταλικού πρωταθλήματος. Αμφότερες ομάδες είχαν ως κοινό στόχο την μείωση της απόστασης από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μίλαν. Από την μια ο Κόντε με το πλέον… κλασικό 3-5-2 και σχεδόν καμία βασική απουσία απέναντι στην…λαβωμένη πρωταθλήτρια. Ντιμπάλα, Ντε Λιχτ, Κουαδράδο, Αλεξ Σάντρο είναι μερικές από τις απουσίες που είχαν οι «μπιανκονέρι» στο ντέρμπι. Ο Αντρέα Πίρλο έχει ξεκαθαρίσει την θέση του από την αρχή της χρονιάς. Δύσκολα θα διαλέξει διαφορετικό σχηματισμό από το … παραδοσιακό 4-4-2. Τόσο παραδοσιακό που πλέον η Γιουβέντους δείχνει προβλέψιμη, συνηθισμένη, μονότονη.

Ο αγώνας

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε) 3-5-2: Χαντανοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Βρι, Μπαστόνι, Γιανγκ, Βιδάλ, Μπρόζοβιτς, Χακίμι, Μπαρέλα, Μαρτίνεζ, Λουκάκου

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο) 4-4-2: Σέζνι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντανίλο, Φραμπότα, Ράμσει, Ραμπίο,Κιέσα, Μπεντακούρ, Μοράτα, Ρονάλντο

Η Ίντερ ήταν καλύτερη σε όλο τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ευτύχησε να σκοράρει με τον Βιδάλ στο 12ο λεπτό μετά από ασίστ του Μπαρέλα. Η Γιουβέντους δεν κατάφερε να βγάλει φαντασία στο δημιουργικό της παιχνίδι. Μεγάλες γραμμές, με απόσταση, χωρίς να υπάρχει ο συνδετικός κρίκος. Αποκομμένος ο Κριστιάνο με τον Μοράτα – ελλείψει Ντιμπάλα και διαφορετικού συστήματος- με τις απουσίες στην άμυνα να γίνονται πολύ εύκολα αισθητές. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 1-0, ενώ το δεύτερο άρχισε όπως το πρώτο. Γκολ για την Ίντερ το 52′ με τον Μπαρέλα, μετά από ασίστ του Μπαστόνι. Η Γιουβέντους προσπάθησε να βρει λύσεις όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, αλλά έπεσε πάνω στην καλοστημένη άμυνα του Αντόνιο Κόντε, Το παιχνίδι έληξε στο 2-0 με την Ίντερ να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής την Μίλαν και την Γιουβέντους να «βυθίζεται» στο -10 με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του Μιλάνου που ταυτόχρονα κρατάει την επαφή της με την κορυφή, ενώ «έχτισε» διαφορά απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές.