Η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας της ΑΕΛ με 4-2 στον εξ αναβολής αγώνα της 22ης αγωνιστικής της Super League, σε ένα ματς που ήταν 2-1 μέχρι το 80'!

Την εκτός έδρας νίκη με σκορ 4-2 απέναντι στην ΑΕΛ πανηγύρισε η ΑΕΚ, σε έναν αγώνα που υπήρξαν 2 γκολ και ένα χαμένο πέναλτι μετά το 90′! Οι «βυσσινί» επέστρεψαν από το 2-0, είχαν την ευκαιρία να κλέψουν τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά είδαν τον Σιμάνσκι να σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα.

Καταιγιστική ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να απειλούν και να κυκλοφορούν την μπάλα με ευκολία κοντά στην περιοχή της ΑΕΛ. Στο 11′ ο Μπάγιτς ανέτρεψε τον Ολιβέιρα εντός περιοχής και ο τελευταίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Η ομάδα του Χιμένεθ κατέβασε στροφές μέχρι το 37′, όταν ο Ακούνια με κεφαλιά απείλησε την εστία της Ένωσης, στην μοναδική ευκαιρία της Λάρισας στο πρώτο μέρος. Αυτή η φάση… αφύπνισε τους «κιτρινόμαυρους» και στο 43′ ο Ολιβέιρα διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, ύστερα από την σέντρα του Γκαρσία.

Ο γνωστός πονοκέφαλος της ΑΕΚ και ανατροπή με υπογραφή Φέστα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να απειλήσουν χάρη στην όμορφη κυκλοφορία της Ένωσης, αλλά και την καλή ανασταλτική της λειτουργία. Ο Φέστα, ήθελε να κάνει την ομάδα του πιο απειλητική και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μουκαντζό και Νικολιά, με τον τελευταίο να μειώνει σε 2-1 στο 70′. Λίγο αργότερα, ο Ολιβέιρα είχε χρυσή ευκαιρία να πετύχει χατ-τρικ, ωστόσο το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 80′ ένα νέο λάθος όμως στην άμυνα της ΑΕΚ, σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει φέτος έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΛ να βρει την ισοφάριση. Ο Μαξιμένκο γέμισε από την άμυνα, ο Λάτσι έκανε ένα ανεπίτρεπτο λάθος στο μαρκάρισμα του Ακούνια, ο οποίος άφησε την μπάλα να σκάσει και με δεξί σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 2-2.

Φινάλε-θρίλερ και διπλό

Οι «κιτρινόμαυροι» πέταξαν το προβάδισμα των δύο τερμάτων με ακόμα ένα λάθος στην άμυνα και πλέον έτρεχαν για να περάσουν εκ νέου μπροστά στο σκορ. Το πολυπόθητο γκολ πέτυχε ο Αλμπάνης στο 90′ και από εκεί και πέρα ο αγώνας έγινε θρίλερ. Στις καθυστερήσεις έπειτα από ένα γέμισμα ο Γκαρσία στην προσπάθειά του να απομακρύνει με κεφαλιά, βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο κύριος Γκορτσίλας πήγε στο VAR και υπέδειξε το πέναλτι. Αυτό εκτελέστηκε στο 96′ με τον Μουκαντζό, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε σωτήρια! Σαν να μην έφτανε αυτό, η ΑΕΚ σκόραρε με τον Σιμάνσκι στην αντεπίθεση, και έγραψε το τελικό 4-2 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (63′ Μπέρτος), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς (63′ Μουκαντζό), Στίφλερ (53′ Νικολιάς), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Νούνιτς (87′ Χουσίνο)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (55′ Νταντσένκο), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (74′ Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (74′ Σιμόες), Ανσαριφάρντ