Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 14ο λεπτό, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στον Βόλο στο ΟΑΚΑ νικώντας με 4-2. Το ματς είχε πολλές φάσεις και αρκετά καλό θέαμα. Κορυφαίος για τους «Κιτρινόμαυρους» ο Τάνκοβιτς που σημείωσε 2 τέρματα και… εκθέτει τον Χιμένεθ για την περιορισμένη χρησιμοποίησή του. Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι που ήταν απειλητικοί. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Δουβίκα αλλά και τον Νίνη που είχε λείψει από αρκετούς Έλληνες φιλάθλους.

Το Κύπελλο Ελλάδος είναι μια διοργάνωση που παραδοσιακά ταιριάζει στην ΑΕΚ. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που μετρά 5 συνεχείς παρουσίες σε τελικό κι ας έχει μόνο μια κατάκτηση. Γι’ αυτό και ο Χιμένεθ παρουσίασε όλα του τα όπλα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βόλος, από την άλλη, δεν κλείστηκε. Ηξερε πως μπορεί να χτυπήσει την ΑΕΚ στο αδύναμο σημείο της που είναι η άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένα ματς με χορταστικό θέαμα και ευκαιρίες μπροστά στις 2 εστίες. Το σκορ θα μπορούσε μάλιστα να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Οι γηπεδούχοι είχαν τη δυνατότητα για μεγαλύτερη νίκη αλλά και οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν τη διαφορά στο γκολ!

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Η ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Επέλεξε το 4-2-3-1 και έχρισε βασικό τερματοφύλακα τον Τσιντώτα για να πάρει παιχνίδια στα χέρια του. Δεξιά ήταν ο Νταντσένκο, αριστερά ο Μιτάι και στόπερ οι ΝεντελτσιάρουΤσιγκρίνσκι. ΣιμάνσκιΚρίστισιτς στα χαφ, μπροστά τους ο Μάνταλος, αριστερά ο Τάνκοβιτς, δεξιά ο Γκαρσία και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ Ο ΒΟΛΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο ματς με σκοπό να παίξουν επιθετικά. Κέρδισαν τη μάχη του κέντρου και είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 19’ οι τελικές ήταν 5-1 υπέρ τους! Μάλιστα, σε μία από αυτές κατάφεραν να προηγηθούν με πολύ ωραία προσπάθεια. Πιο συγκεκριμένα, στο 14’ ο Νίνης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος πάσα του Νταντσένκο και έδωσε την ασίστ την κατάλληλη στιγμή για τον Δουβίκα που με πλασέ έκανε το 0-1.

ΚΑΡΕ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΣΕ 11 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΑΕΚ

Αυτό σαν να ξύπνησε την ΑΕΚ που μαζί με την ποιότητα συγκεκριμένων παικτών της έφτασε σε μεγάλη ανατροπή. Αρχικά ο Γκαρσία στο 25’ βρήκε τον Μάνταλο που με εξαιρετικό τελείωμα ισοφάρισε(1-1). Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Τάνκοβιτς που έκανε την ιδανική κίνηση χωρίς την μπάλα, για να τον βρει ο Κρίστισιτς και αυτός με το «μυτάκι» να γράψει το 2-1 στο 29’. Ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε γρήγορα κόρνερ στο 32’, κάνοντας το «1-2» με τον Μάνταλο και με άψογο σουτ διεύρυνε το προβάδισμα της ΑΕΚ σε 3-1. Οι γηπεδούχοι είχαν άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα τους σε αυτό το μαγικό 10λεπτο. Ο Γκαρσία κέρδισε πέναλτι και ο Ολιβέιρα με εύστοχη εκτέλεση σημείωσε το 4-1 στο 36’.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΒΟΛΟΣ

Το 2ο ημίχρονο δεν είχε τη λάμψη του πρώτου αλλά δεν άφησε απογοητευμένους όσους το παρακολούθησαν. Στο 57’ ο Βόλος μείωσε σε 4-2 με την άμυνα της ΑΕΚ να χάνει τον Μήτογλου στην καρδιά της περιοχής έπειτα από σέντρα του Φεράρι. Το επόμενο 10λεπτο επιφύλασσε μία πολύ μεγάλη φάση για κάθε ομάδα. Ένα γκολ σε μία εξ αυτών θα ή θα έδινε άλλο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό ή θα τον έκανε σχεδόν τυπική διαδικασία. Όμως, ο Μπαρτόλο νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Τσιντώτα στην επέμβαση του αγώνα (64’) και ο Γκαρσία από τον Κλέιμαν 1 λεπτό αργότερα από πιο δύσκολη, πλάγια θέση. Μέχρι το τέλος του ματς η ΑΕΚ έχασε άλλη μια ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ αλλά την πιο κλασική την είχε ο Βόλος με το δοκάρι του Δουβίκα στο 86’ έπειτα από προβολή σε εκτέλεση κόρνερ. Το 4-2 ήταν το τελικό σκορ σε ένα χορταστικό ματς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο συγκεκριμένος αγώνας έδειξε -πάλι- 2 βασικά πράγματα για τη φετινή ΑΕΚ. Την αδυναμία της στην άμυνα και την ποιότητα που διαθέτει στα εξτρέμ. Η πρώτη την πρόδωσε, εφόσον σε αγώνα κυπέλλου με ρεβάνς δέχτηκε 2 γκολ και η δεύτερη της έδωσε 4 τέρματα για να έχει το πάνω χέρι σε αυτήν. Την ανάγκη για ενίσχυση στα μετόπισθεν επισήμανε και ο Χιμένεθ αμέσως μετά το ματς. Όσο για τις 2 φετινές τις μεταγραφές Γκαρσία και Τάνκοβιτς, ήταν μέσα και στα 4 γκολ της. Ο MVP της αναμέτρησης ήταν ο Σουηδός που δείχνει πως κακώς ο Χιμένεθ δεν τον εμπιστεύεται παραπάνω, ειδικά με τις εμφανίσεις που κάνει ο Αλμπάνης. Αν κάτι προβληματίζει τον Ισπανό όσον αφορά στον ποδοσφαιριστή του αυτό είναι η αμυντική του παρουσία. Εκεί υστερεί ο εξτρέμ των «κιτρινόμαυρων» γιατί επιθετικά ξεχειλίζει η ποιότητά του. Τέλος, αρνητικός ο Νταντσένκο που δείχνει να θέλει χρόνο κι ας έβγαλε την πάσα για να κερδηθεί το πέναλτι από τον Γκαρσία.

Ακόλουθήστε το debut.gr και στο YouTube