Σπουδαία νίκη με 2-0 απέναντι στην ΑΕΚ για τον Άρη Θεσσαλονίκης στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της Superleague Interwetten. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι σε όλο τον αγώνα που σκόραραν στο 29’ και κλείδωσαν τη νίκη στο 91’. Δοκάρι είχε με τον, μοναδικό διασωθέντα, Μαχαίρα η «Ένωση».

Η ΑΕΚ μετά την νίκη στο Ηράκλειο έψαχνε 2η συνεχόμενο “3ποντο”. Αυτή τη φορά απέναντι σε μία ομάδα με ίδιους στόχους. Αντ’ αυτού βρήκε 2η συνεχόμενη ήττα στο ΟΑΚΑ και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Ο Άρης ήταν ανώτερος και την τιμώρησε παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΡΗΣ

Ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε το αγαπημένο του 4-3-3. Άφησε εκτός 11άδας τον Μάνταλο για να βάλει στο κέντρο 3 πιο αμυντικογενείς παίκτες με σκοπό να κερδίσει τη μάχη του κέντρου. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, δεξιά προτιμήθηκε ο Ραντόνια, αριστερά ο Λόπεζ και στόπερ οι Λάτσι και Νεντελτσιάρου. Στα χαφ οι ΣιμόεςΚρίστισιτςΣιμάνσκι και εξτρέμ οι Αλμπάνης και Γκαρσία. Στην κορυφή ήταν ο Ανσαριφάρντ.

Αντίθετα το 4-2-3-1 επέλεξε ο  Απόστολος Μάντζιος. Ο Κούεστα ήταν κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του είχε τους Σούντγκρεν, Δεληζήση, Ρόουζ και Σάκιτς. Στο χώρο του κέντρου Τζέγκο, Μπρούνο Γκάμα και Σάσα ενώ η 3άδα της επίθεσης αποτελείτο από Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ Ο ΑΡΗΣ

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ στο 9’  με τον Κουέστα να μπλοκάρει. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Ματέο Γκαρσία στο 13’ να στέλνει την μπάλα άουτ. Ο Άρης ήξερε πως μπορεί να αιφνιδιάσει την αντίπαλό του που έπαιζε με σημαντικές ελλείψεις (Σάκχοφ, Γαλανόπουλος, Μπακάκης). Αυτό έκανε στο 29’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Δεληζήσης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ματέο Γκαρσία δεν μπόρεσε με τακουνάκι να σκοράρει αλλά το έκανε στην επαναφορά ο Ρόουζ για το 0-1. Μετά το γκολ δεν συνέβη κάτι αξιόλογο στις 2 εστίες.

4-2-3-1 ΓΙΑ ΑΕΚ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ Ο ΑΡΗΣ

Ο Μανόλο Χιμένεθ, στην επανάληψη, γύρισε σε 4-2-3-1 το σχήμα με την είσοδο του Μάνταλου. Μαζί με αυτόν έριξε στη μάχη τους Νταντσένκο και Μαχαίρα. Ο τελευταίος ήταν αρκετά δραστήριος και προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι «φλέρταραν» με άλλο ένα γκολ στις αντεπιθέσεις. Μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 48’ όταν από λάθος του Μάνταλου ο Μπερτόγλιο άργησε να πλασάρει και στο τέλος έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 66’ ήταν σειρά του Ματέο Γκαρσία να καθυστερήσει να πλασάρει με αποτέλεσμα να νικηθεί από τον Αθανασιάδη, όταν το έκανε, σε νέα μεγάλη ευκαιρία.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μαχαίρα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι σε μακρινό δυνατό σουτ στο 70’!  Ενώ στο 78’ ο Μάνταλος είχε την ατυχία να σημαδέψει το χέρι του Ολιβέιρα με κεφαλιά, που θα μπορούσε ίσως να έχει καταλήξει και στα δίχτυα.

Ο προπονητής του Άρη είχε φυλάξει όλες τις αλλαγές για το τέλος με αποτέλεσμα να ρίξει τον ρυθμό του ματς. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν μόνο να κρατήσουν με άνεση το προβάδισμα αλλά και να το διευρύνουν με τον Σίλβα με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής στο 91(0-2).

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΚ με την ήττα αυτή όχι μόνο έπεσε στην 4η θέση αλλά νιώθει την καυτή ανάσα του Παναθηναϊκού που βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω. Οι «πράσινοι» είναι σε καλή φόρμα και σίγουρα θα κυνηγήσουν την «Ένωση» που δεν ενισχύθηκε στη μεταγραφική περίοδο για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται ριζικό… λίφτινγκ, κάτι που η διοίκηση δεν έχει δείξει διατεθειμένη να κάνει. Θα είναι η είσοδος στο νέο γήπεδο το κίνητρο; Ή θα συνεχιστεί η ίδια «σφιχτή» τακτική λόγω –και- του covid;
Όσο για τον Άρη πήρε άξια νίκη και επέστρεψε στην 2η θέση. Αν δει και τον Κώστα Μήτρογλου να αποδίδει θα έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να τερματίσει εκεί!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια (46’ Νταντσένκο), Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμόες (46’ Μάνταλος), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (79’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Αλμπάνης (46’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (59’ Ολιβέιρα)

Αρης (Απόστολος Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Σάσα (84’ Κάτσε), Τζέγκο, Γκαρσία (84’ Ματίγια), Μπερτόλιο (74’ Σίλβα), Γκάμα (84’ Μπρούνο), Μαντσίνι (66’ Μάνος)

Ακολουθήστε το debut.gr και στο YouTube