Η Λα Λίγκα ήταν για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο "χορταστική", και το debut.gr γράφει τα σπουδαιότερα γεγονότα της!

Με αμείωτο ρυθμό -όπως παντού βέβαια- συνεχίζεται η φετινή Λα Λίγκα. Και μαζί με αυτή, τρέχουν συνεχώς και τα γεγονότα! Γεγονότα όπως οι νέοι τραυματισμοί στη Ρεάλ Μαδρίτης, η ανοδική πορεία της Σεβίλλης στο δρόμο προς το Τσάμπιονς Λίγκ, αλλά και το -για ακόμη μια φορά- χορταστικό ματς μεταξύ Μπέτις και Μπαρτσελόνα!

Ας τα δούμε λίγο καλύτερα…

Όλα του γάμου δύσκολα..

Τη συνέχεια της γνωστής λαϊκής ρήσης τη γνωρίζετε. Κάπως έτσι πρέπει να νιώθουν στο στρατόπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τον αποκλεισμό στο Σούπερ Καπ, το “κάζο” από την Αλκογιάνο για το κύπελλο αλλά και την ήττα-σοκ από τη Λεβάντε (εντός έδρας μάλιστα), ήρθαν κι άλλα προβλήματα. Ο νέος (10ος στο σύνολο!) τραυματισμός του Εντέν Αζάρ, που αφήνει το Βέλγο εκτός δράσης για πάνω από ένα μήνα!

Σα να μην έφτανε αυτό, η ατυχία “χτύπησε ξανά την πόρτα” της πρωταθλήτριας. Ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος θα υποβληθεί σε επέμβαση (για πρόβλημα στο μηνίσκο) με αποτέλεσμα να “μένει στα πίτς” για τουλάχιστον 1,5 μήνα! Όλα αυτά φυσικά δεν άφησαν…ήσυχο το Ζιντάν, με τον Γάλλο κόουτς να ξεσπάει κατά δημοσιογράφων στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν το -νικηφόρο- ματς με την ουραγό Ουέσκα! Ο “Ζιζού” απαίτησε “σεβασμό” από τους ρεπόρτερ, εξηγώντας χαρακτηριστικά πως δε θα τα παρατήσει. Κάτι που φάνηκε την επομένη, όταν η ομάδα του ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 και πήρε το “τρίποντο” με 2 γκολ του Βαράν!

Η χαρά της Λα Λίγκα!

Φυσικά αναφερόμαστε στο ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Μπέτις! Την τελευταία δεκαετία οι δύο αυτές ομάδες έχουν φροντίσει -και με το παραπάνω- να προσφέρουν αγώνες με θέαμα και γκολ! Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2011 μέχρι και το χθεσινό (7/2) 2-3 στο “Μπενίτο Βιγιαμαρίν”, το ζευγάρι αυτό έχει στο σύνολο 96 γκολ σε σύνολο 20 αγώνων! Ένας μέσος όρος των 4,8 ανά αγώνα δηλαδή! Απίθανο!

Όπως απίθανο ήταν και το παιχνίδι της Κυριακής. Ένας αγώνας όπου η Μπέτις εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα -για ακόμη μια φορά- τραγικά λάθη στην άμυνα της Μπάρσα. Ωστόσο η ομάδα του Κούμαν βρίσκεται σε πολύ καλό…φεγγάρι! Παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ, “βρήκε σφυγμό” και γύρισε το ματς. Ο Μέσι πέρασε στο χορτάρι στο 57′, σκόραρε δύο λεπτά μετά για το 1-1, ενώ με μια τρομερή μπαλία “έκοψε” την άμυνα της ομάδας του Πελεγκρίνι για το 1-2. Ο Μπουσκέτς ήταν κάκιστος, και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ισοφάριση της Μπέτις, αλλά ο Τρινκάο με μια γκολάρα βγαλμένη από τα όνειρά του, ολοκλήρωσε αυτό το “χορταστικό” 3-2 υπέρ των Καταλανών!

Στα υπόλοιπα ματς είχαμε:

Αλαβές – Βαγιαδολίδ 1-0

Λεβάντε – Γρανάδα 2-2

Έλτσε – Βιγιαρεάλ 2-2

Σεβίλλη – Χετάφε 3-0 (ολοταχώς για Τσάμπιονς Λίγκ η ομάδα του Λοπετέγι)

Σοσιεδάδ – Κάδιθ 4-1

Μπιλμπάο – Βαλένθια 1-1

Οσασούνα – Είμπαρ 2-1

Ατλέτικο – Θέλτα (8/2, 22:00)

Η επόμενη 23η αγωνιστική 12-15/2:

Θέλτα – Έλτσε

Γρανάδα – Ατλέτικο

Σεβίλλη – Ουέσκα

Έιμπαρ – Βαγιαδολίδ

Μπαρτσελόνα – Αλαβές

Χετάφε – Σοσιεδάδ

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια

Λεβάντε – Οσασούνα

Βιγιαρεάλ – Μπέτις

Κάδιθ – Μπιλμπάο

*μεσοβδόμαδα η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Χετάφε (9/2) για εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής!