Λίγες μέρες μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και πέρασε από την έδρα του ΟΦΗ επικρατώντας με 2-0. Εκμεταλλεύτηκε, έτσι, την ήττα του Άρη και ανέβηκε πάλι μόνη στη 2η θέση. Από 1 γκολ σε κάθε ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» με Σάκχοφ και Τάνκοβιτς.

Η νίκη ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική στο στρατόπεδο της «Ένωσης» για την 20η αγωνιστική της Superleague Interwetten. Η ήττα της Τετάρτης από τον ΠΑΣ μαζί με το σερί του Παναθηναϊκού την είχαν φέρει σε δύσκολη θέση. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε η ΑΕΚ να βρεθεί και στην 5η θέση μετά τη λήξη του ματς. Η ομάδα, όμως, του Μανόλο Χιμένεθ κέρδισε 2-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη και μαζί με τα υπόλοιπα αποτελέσματα επέστρεψε 2η.  Ήταν ένα δυνατό ματς με πάρα πολλά φάουλ, τα περισσότερα από τους φιλοξενούμενους.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Η ΑΕΚ

Το 4-3-3 επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ για την ομάδα του. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα και μπροστά του είχε τους Μπακάκη, Λάτσι, Σβάρνα και Λόπεζ. Η 3άδα στα χαφ ήταν οι Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος και της επίθεσης οι Αλμπάνης, Γκαρσία Ανσαριφάρντ.

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, Η ΑΕΚ ΤΟ ΓΚΟΛ

Μετά τα πρώτα 10 αναγνωριστικά λεπτά οι 2 ομάδες άρχισαν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να απειλούν. Πρώτος το έκανε ο ΟΦΗ στο 12’ με τον Στάικο να σουτάρει αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 15’ ήταν σειρά του Βάτερμαν να πει «όχι» στον Ανσαριφάρντ. Ένα φάουλ του Νέιρα στο 39’ πέρασε λίγο άουτ και λίγο πριν την ανάπαυλα η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα. Στο 44’ ο Λάτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Σιμάνσκι και ο Σάκχοφ από κοντά με τον ίδιο τρόπο έκανε το 0-1.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ «ΜΗΔΕΝ» ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕ ΤΑΝΚΟΒΙΤΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ήταν ό,τι έπρεπε για την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Χρειαζόταν να κρατήσει την εστία της ανέπαφη και να βρει μια ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη. Το πρώτο το έκανε σχετικά εύκολα καθώς οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα. Ένα φάουλ του Στάικου στο 50’ ήταν εύκολη λεία για τον Αθανασιάδη. Στο 71’ ο νεοεισελθόντας Τάνκοβιτς μετά από πάσα του Ολιβέιρα πλάσαρε από αριστερά με το δεξί και έκανε το 0-2. Τα τελευταία λεπτά δεν έγινε τίποτα το εντυπωσιακό και η ΑΕΚ πήρε το 3ποντο στην έδρα του ΟΦΗ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και οι παίκτες της έβγαλαν πάθος στο γήπεδο. Ξεκάθαρο έργο Χιμένεθ που παλεύει με το υλικό που έχει στα χέρια του. Μάλιστα, στο σημερινό ματς η ομάδα του ήταν καλύτερη ακόμα και από τις αναμετρήσεις που είχε 4 σερί νίκες. Ο Λάτσι δείχνει να καθιερώνεται, προσφέροντας, επιπλέον, και ασίστ. Ο Ολιβέιρα έπαιξε στη φάση του 2ου γκολ για την ομάδα και πιστώθηκε και αυτός ασίστ. Ο Τάνκοβιτς που τελείωσε τη συγκεκριμένη φάση δείχνει πως η ΑΕΚ παίρνει γκολ πλέον και από τα εξτρέμ της. Η 2η θέση φέτος δεν οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά αυτός είναι ο στόχος της σεζόν για την ΑΕΚ από εδώ και πέρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ(Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης(75′ Σιμόες), Λάτσι(56′ Νεντελτσιάρου), Σβάρνας, Λόπεζ, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Αλμπάνης(66′ Τάνκοβιτς), Γκαρσία(75′ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ(66′ Ολιβέιρα)

ΟΦΗ(Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Κοροβέσης(82′ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Βούρος(60′ Γρίβας), Στάρτζεον, Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος(69′ Ντε Γκούσμαν), Ουές, Σαρδινέρο(83′ Κασταΐνιος)