Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ με 2-0 και κινδυνεύει να απολέσει ως και τρεις θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της Super League.

Την εντός έδρας ήττα με 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο και ηττήθηκε κατά κράτος από τους Ηπειρώτες.

Στο χορτάρι

Στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σαφώς καλύτερα και βρήκαν άμεσα τα πατήματά τους. Γρήγορα επέβαλλαν τον ρυθμό τους και περιόρισαν την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο.

Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της ΑΕΚ και στο 33ο λεπτό του αγώνα κατάφερε να κερδίσει ένα πέναλτι. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Κρισμάν, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επιχείρησε να ανεβάσει στροφές με τρεις άμεσες αλλαγές. Μάνταλος, Λόπες και Ανσαριφάρντ ρίχτηκαν στο παιχνίδι αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο ΠΑΣ δεν έχασε το ρυθμό του και μάλιστα, έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 87′. Σκόρερ χρίστηκε ο Λεό μετά από μπαλιά του Ντομίνγκεζ.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και έτσι οι Ηπειρώτες έφυγαν με το σπουδαίο τρίποντο από το ΟΑΚΑ.

Η ουσία για την ΑΕΚ

Η ουσία για την ΑΕΚ δεν είναι η ήττα. Ούτως ή άλλως δεν ήταν η πρώτη για φέτος. Η ουσία είναι πως ενδεχομένως διαφεύγει της προσοχής της πως δεν είναι μόνη της στο πρωτάθλημα.

Τι σημαίνει αυτό; Πως από τη δεύτερη θέση στην οποία βρισκόταν πριν το ματς, χάθηκε. Όπως και κινδυνεύει να χαθεί και η τρίτη αναλόγως με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης». Και μέσα σε όλα υπάρχει και ο Παναθηναϊκός του 5Χ5 στο -3.

Μία ήττα έφερε κίνδυνο για την απώλεια μέχρι και τριών θέσεων. Αλλιώς μιλάς από την δεύτερη θέση και αλλιώς από την πέμπτη. Φυσικά, το στραβοπάτημα στην έδρα του ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Πρόκειται για ντέρμπι, για έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Αλλά σήμερα, ποια είναι η δικαιολογία; Σε εντός έδρας παιχνίδι, με μία ομάδα που παλεύει για την παραμονή της. Που στις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές είχε μόλις δύο βαθμούς συγκομιδή. Και τώρα το πρόγραμμα της είναι κάθε άλλο παρά εύκολο. Εκτός με τον ΟΦΗ, εντός με τον Άρη, ξανά εκτός με τη Λάρισα και μετά στο τέλος του Φεβρουαρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αν έχεις ένα τέτοιο «φορτωμένο» πρόγραμμα, δεν είναι δυνατόν να σπαταλάς βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Απλά δεν είναι δυνατόν.