Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού και το debut.gr γράφει λίγα λόγια για τη σπουδαία αυτή μεταγραφή.

Ένα ζήτημα που ξεκίνησε δειλά δειλά στα τέλη Δεκέμβρη. Έγινε ακόμη πιο έντονο τις πρώτες ημέρες του Γενάρη, μέχρι μα φύγει από το προσκήνιο… Και ξαφνικά, γάμος! Ολυμπιακός και Σωκράτης έδωσαν τα χέρια για ένα «χρυσό ντιλ» αμφοτέρων πλευρών.

Ας δούμε με λίγα λόγια το γιατί…

Κίνηση από το μέλλον!

Με την προσθήκη Παπασταθόπουλου ο Ολυμπιακός δεν πήρε απλά έναν ποιοτικό στόπερ. Δε χρειάζεται να αναλωθούμε σε λέξεις για έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει στα 3 από τα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Και όχι σε ομάδες…ότι και ότι, αλλά σε Τζένοα, Μίλαν, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ!

Για ακόμη μια φορά οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά λειτούργησαν μεθοδικά και «μυστικά». Φυσικά ο άσος στο μανίκι ήταν ο κολλητός και κουμπάρος του «Παπα», Βασίλης Τοροσίδης. Το τελικό «ναι» και το συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023 δίνουν στον Ολυμπιακό μια μεγάλη άνεση: να κινείται όπως του αρέσει στα μεταγραφικά παζάρια. Με τους Σεμέδο, Σισέ και Μπα να «τραβούν» το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων από το εξωτερικό, οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να βρουν μια καλή λύση. Ο Σωκράτης ήταν ακριβώς αυτό.

Είναι σχεδόν δεδομένο πως η άμυνα του Μαρτίνς (προς το παρόν) αναμένεται να «χτιστεί» πάνω στον Έλληνα στόπερ. Ένα πρότζεκτ που θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να βάλει στα ταμεία του κάποια καλά ποσά από πιθανές πωλήσεις των -μέχρι στιγμής- παρτενέρ του! Ουσιαστικά μιλάμε για ένα…”σύμφωνο συμβίωσης” μεταξύ των δύο πλευρών, που μόνο κέρδη φαίνεται πως θα έχουν!

Κερδισμένος από κάθε πλευρά!

Έτσι μπορεί να αισθάνεται ο Σωκράτης. Η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό είναι εν τελει η καλύτερη επιλογή και για τον ίδιο. Σε μια ηλικία που προφανέστατα έχει «και άλλα να δώσει» έχει κίνητρα και ψάχνει προκλήσεις, ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ επέλεξε τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η αλήθεια είναι -βάσει των ρεπορτάζ- πως δεν αποτελούσε την προτεραιότητα του η επιστροφή στην πατρίδα. Ωστόσο, αφού οι πιθανές επιθυμίες του δεν καρποφόρησαν (Λίβερπουλ, Τζένοα κλπ), πήγε στην πρακτικά καλύτερη επιλογή. Πήρε ένα άκρως δελεαστικό συμβόλαιο που συνολικά θα του αποφέρει περί το 1.500.000€ ετησίως. Επέστρεψε στην χώρα του, τώρα που γεννήθηκε και νέο μέλος στην οικογένεια. Μα το πιο σημαντικό, «βρήκε» ένα κλαμπ που εκτός από ασφάλεια, του προσφέρει και κίνητρο.

Κίνητρο να δώσει όλα όσα έχει και θέλει. Με συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και -πιθανό- ηγετικό ρόλο στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού, ο Σωκράτης επέστρεψε για να -ξανά- γίνει αυτός που ήταν. Ο καλύτερος Έλληνας αμυντικός!