Αντιμέτωπες ήρθαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ για το FA Cup και μας χάρισαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Το Debut.gr αναλύει την μεταξύ τους αναμέτρηση και σχολιάζει την "κρίση" που περνάει η ομάδα του Κλοπ.

Την αναμέτρηση που περιμέναμε στο πρωτάθλημα μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ μας την έδωσε τελικά το κύπελλο. Ένα καταπληκτικό παιχνίδι με πολλές φάσεις, ανατροπές και γενικότερα πλούσιο θέαμα. Το αποτέλεσμα; Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση για τους “διαβόλους” και ακόμα μια ήττα για τη Λίβερπουλ. Πιο αναλυτικά στο παιχνίδι:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ (3-2)

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με επιθετική διάθεση σε αντίθεση με το παιχνίδι που είχαμε δει στη πρωτάθλημα (0-0). Το σκορ άνοιξε η ομάδα του Κλοπ με γκολ του Σαλάχ στο 18′ κάτι που κράτησε για μόλις 8′ λεπτά. Ο Mason Greenwood ήταν αυτός που ισοφάρισε, ο οποίος επανήλθε σαν να μην είχε λείψει ποτέ. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η ανατροπή με γκολ του Ράσφορντ, ο οποίος έκανε τρομερό παιχνίδι δικαιώνοντας τον Σόλσκιερ στο μέγιστο. Έτσι το ημίχρονο βρήκε την Γιουνάιτεντ να προηγείται με 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σαλάχ, που βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα σκοράρει ξανά στο 58′ και φέρνει, αρκετά νωρίς, πάλι το παιχνίδι στα ίσα. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό στο 2-2 και οι δυο ομάδες ήθελαν την νίκη για να συνεχίσουν στο κύπελλο. Εκεί ο Σόλσκιερ πέρασε στο παιχνίδι τον Μπρούνο Φερνάντες ο οποίος ήταν στον πάγκο μέχρι και το 60′ κάτι κοντά. Έτσι ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίχτης αυτή τη στιγμή της Γιουνάιτεντ έκανε ξανά το καθήκον του με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 78′. Το 3-2 πάγωσε τους φιλοξενούμενος και δεν μπόρεσαν να βρουν την εκ νέου ισοφάριση, χάνοντας το πολύτιμο εισιτήριο για τους 16 του κυπέλλου.

Η κρίσιμη ώρα για Λίβερπουλ

Με την ισοπαλία στην πρώτη αγωνιστική της διπλής εβδομάδας, την απρόσμενη ήττα από την Μπέρνλι με 0-1 στο δεύτερο παιχνίδι και με την ήττα στο κύπελλο η Λίβερπουλ σίγουρα χρειάζεται μια ανασυγκρότηση. Το παιχνίδι για το κύπελλο έληξε από άξια αντίπαλο και με ένα εξαιρετικό παιχνίδι για απόδειξη. Το πρωτάθλημα όμως έχει ακόμα δρόμο και οι “κόκκινοι” του Κλοπ έχασαν πολύτιμα βήματα. Για την ώρα βρίσκονται στη 4η θέση με 34 βαθμούς, 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ. Ανάμεσα τους Σίτι και Λέστερ με 38 βαθμούς έκαστες και όλα είναι ρευστά. Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον η συνέχεια του πρωταθλήματος και αναμένουμε να δούμε εάν τελικά ο Κλοπ θα μπορέσει να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο με τα απρόσμενα στραβοπατήματα.