Αζάρ και Ντε Γιόνγκ πρωταγωνίστησαν αυτό το Σαββατοκύριακο, και το debut.gr γράφει για τους δύο "μάγους" των Ρεάλ και Μπάρσα!

Ο Αζάρ -φαίνεται πως- επέστρεψε! Ο Βέλγος σταρ ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη της Ρεάλ, που επανέφερε τα χαμόγελα στη Μαδρίτη, μετά το ιστορικό “κάζο” του Κυπέλλου! 

Στα ίδια επίπεδα απόδοσης κινήθηκε -για ακόμη ένα παιχνίδι- ο Φρένκι Ντε Γιόνγκ. Ο αρχηγός Μέσι απουσίασε, ωστόσο ο Ολλανδός “μπήκε στα παπούτσια” του Αργεντίνου και…καθάρισε για τη Μπαρτσελόνα!

Ας δούμε όμως λιγάκι αναλυτικά τα γεγονότα…

Η εμφάνιση του πραγματικού Αζάρ!

Τέτοια ήταν η εμφάνιση του Βέλγου στο εμφατικό 4-1 της Ρεάλ στην έδρα της Αλαβές! Μετά από το μεσοβδόμαδο “σοκ” και χωρίς τον Ζιντάν στον πάγκο (έχει προσβληθεί από Covid-19), ο Αζάρ πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Τρομερά δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, με γκολ και ασίστ. Και τι ασίστ! Τακούνάκι στον Μπενζεμά για το 2-0 (το 1-0 ο Καζεμίρο με κεφαλιά) στο 41′. Και τέσσερα λεπτά αργότερα; Ψύχραιμη εκτέλεση για το 3-0 και το -μόλις 2ο- εφετινό του τέρμα.

Έναν τέτοιο Αζάρ χρειάζεται η “βασίλισσα”. Τον Αζάρ που θαυμάσαμε στα χρόνια του στην Τσέλσι, όταν -για μερικές σεζόν- ήταν ο κορυφαίος στο κορυφαίο πρωτάθλημα! Μια τέτοια εμφάνιση σίγουρα γεμίζει με αισιοδοξία τον 30 ετών εξτρέμ. “Ψυχολογική ντόπα”, από αυτές που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές για να επανέλθουν στα…δικά τους στάνταρ! Παρέα με τον πολύ καθοριστικό -και φέτος- Μπενζεμά (10 γκολ στη Λα Λίγκα), αλλά και τον ανεβασμένο Ασένσιο, μπορούν να συνθέσουν μια τριάδα “φωτιά”! Και να λύσουν ένα από τα βασικά ζητήματα της πρωταθλήτριας : τη δημιουργία!

“Φόρεσε το μανδύα του Μέσι!”

Ο λόγος φυσικά για τον Φρένκι Ντε Γιόνγκ, τον πρωταγωνιστή στη νίκη της Μπάρσα (0-2) επί της Έλτσε. Και όχι μόνο. Ο Ολλανδός μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος σε απόδοση, ο πιο σταθερός αν θέλετε, την τρέχουσα σεζόν! Το απέδειξε για ακόμη μια φορά, σε ένα ματς που ήταν για…ύπνο!

Με την κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια (7 διαδοχικά εκτός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις) και τις παρατάσεις (3 σερί σε Σούπερ Καπ και Κύπελλο) η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε κάτι λιγότερο από άνευρη κόντρα σε μια εκ των ουραγών. Βέβαια, το θετικό της υπόθεσης είναι πως δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους. Ο Μέσι έλλειπε (τιμωρία για την κόκκινη) και ο Ντε Γιόνγκ φόρεσε τον…μανδύα του! Με γκολ εξαιρετική παρουσία σε όλη τη διάρκεια του ματς, γκολ στο 39′ και ασίστ (μετά από τρομερή κούρσα) στο 90′ (Πούτς το γκολ) ο νεαρός χαφ ήταν απολαυστικός. Και αποτελεί έναν από τους λίγους λόγους που μπορούν να χαμογελούν στη Βαρκελώνη…

Στα υπόλοιπα ματς είχαμε:

Λεβάντε – Βαγιαδολίδ 2-2

Ουέσκα – Βιγιαρεάλ 0-0

Σεβίλλη – Κάδιθ 3-0

Σοσιεδάδ – Μπέτις 2-2 (ισοφάριση στις καθυστερήσεις για τους φιλοξενούμενους!)

Οσασούνα – Γρανάδα 3-1

Θέλτα – Έιμπαρ 1-1

Ατλέτικο – Βαλένθια 3-1 (“ροχιμπλάνκος” και Σουάρες συνεχίζουν το βιολί τους προς την κατάκτηση του τίτλου, ο Ουρουγουανός σκόραρε ακόμη μια φορά και ανέβηκε 1ος στη σχετική λίστα ανήμερα των 34 γενεθλίων του!)

Η επόμενη 21 αγωνιστική (29/1 -1/2):

Βαγιαδολίδ – Ουέσκα

Έιμπαρ – Σεβίλλη

Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε

Βαλένθια – Έλτσε

Βιγιαρεάλ – Σοσιεδάδ

Χετάφε – Αλαβές

Κάδιθ – Ατλέτικο

Γρανάδα – Θέλτα

Μπαρτσελόνα – Μπιλμπάο

Μπέτις – Οσασούνα