Η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας με 1-0 στο στάδιο «Αθανάσιος Διάκος» στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League. Ο Χιμένεθ έσωσε το τρίποντο, η Λαμία ήταν κατώτερη των περιστάσεων και το Debut.gr σχολιάζει τα γεγονότα του αγώνα.

Σε έναν κακό αγώνα από την άποψη του θεάματος, η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας με 1-0 στο στάδιο «Αθανάσιος Διάκος». Οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ προηγήθηκαν, είδαν τον Ινσούα να δέχεται απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά ο Ισπανός τεχνικός έβαλε την υπογραφή του και πανηγύρισε το τρίποντο.

Οδήγησε την κούρσα από νωρίς

Μόλις στο 9′ και ύστερα από μία ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Ανσαριφάρντ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Ιρανός επιθετικός υποδέχτηκε κράτησε την μπάλα και εκτέλεσε χωρίς να κοιτάξει την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ωστόσο, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Η Ένωση δεν απειλήθηκε, ενώ παράλληλα είχε κάποιες ευκαιρίες προκειμένου να… καθαρίσει των αγώνα. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση με αποτέλεσμα να δίνουν την κατοχή σε αυτούς της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, οι λανθασμένες επιλογές των «κιτρινόμαυρων» σε συνδυασμό με το πρόβλημα που υπήρξε στην μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, ήταν οι λόγοι που οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με 1-0.

Το κράτησε ο Χιμένεθ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο γεγονός μέχρι το 53′ όταν ο Ινσούα αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Προβυδάκη. Όλα έδειχναν πως η Λαμία θα πάρει για πρώτη φορά το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αλλά ο Χιμένεθ, με 3 αλλαγές σε 6′ «έσβησε» τον αγώνα (οι Γαλανόπουλος, Λόπεζ και Ολιβέιρα αντικατέστησαν τους Μάνταλο, Αλμπάνη και Ανσαριφάρντ). Ήταν φανερό πως στο μυαλό των φιλοξενούμενων είχε προτεραιότητα να κρατήσουν το 0 στα μετόπισθεν και συμπτύχθηκαν στο δικό τους μισό. Στην μοναδική φάση που η Λαμία απείλησε, ο Νεντελτσιάρου πρόλαβε τον Αραμπουλί και απομάκρυνε την μπάλα λίγο πριν εκτελέσει ο τελευταίος.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε ακόμα ένα τρίποντο, κρατώντας ανέπαφη την εστία της για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική, κάτι που είχε να κάνει από τον Σεπτέμβρη του 2020, απέναντι στους ίδιους αντιπάλους (2-0 τον Παναιτωλικό και 3-0 την Λαμία). Όσο για τους γηπεδούχους, τα περιθώρια στενεύουν ολοένα και περισσότερο και ο Μιχάλης Γρηγορίου καλείτε να βρει άμεσα τις λύσεις προκειμένου η Λαμία να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βλάχος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (59′ Τζανδάρης), Μπιάρνασον (74′ Γκούγκα), Προβυδάκης (59′ Ντέλετιτς), Βασιλακάκης (59′ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (63′ Τιρόνε), Καραμάνος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ινσούα, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης, Σιμόες, Σάκχοφ (69′ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος (62′ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (69′ Λιβάια), Αλμπάνης (57′ Λόπες), Ανσαριφάρντ (63′ Ολιβέιρα)