Την πρώτη νίκη μετά από 3 αγώνες στην Superleague Interwetten πέτυχε η ΑΕΚ απέναντι στον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ με 1-0. Ο Γαλανόπουλος το γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» που δεν έπεισαν για άλλο ένα ματς. Οι Αγρινιώτες δεν παρουσίασαν, πάντως, ούτε αυτοί κάτι το ιδιαίτερο για να δικαιούνται κάτι σήμερα. Νίκη με «μηδέν» παθητικό 13 αγώνες μετά!

Το 2021 μπήκε με τον χειρότερο τρόπο για την ΑΕΚ με την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με 3-0. Γι’ αυτό το τρίποντο στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Για βαθμολογικούς λόγους αλλά κυρίως ψυχολογικούς, μια και η «Ένωση» χρειάζεται να πάρει τα πάνω της μετά από τα απανωτά σοκ. Ο στόχος επετεύχθη με το λιγότερο δυνατό σκορ(1-0) αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ σίγουρα θα νιώθει πως πρέπει πολλά πράγματα να αλλάξει για να δει την ομάδα του να αποδίδει όπως τη σεζόν 17-18.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Με βασικούς τους 2 εξτρέμ της, που είναι και μεταγραφικά αποκτήματα του Καλοκαιριού αγωνίστηκε η ΑΕΚ σε ένα 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης αντικατέστησε τελικά τον Τσιντώτα, που είναι σε κακή φόρμα, κάτω από τα δοκάρια. Ο Μπακάκης πήρε θέση δεξιά καθώς Βασιλαντωνόπουλος και Παουλίνιο δεν υπολογίζονται από τον Ισπανό προπονητή. Αριστερά ο Μιτάι και στα στόπερ Τσιγκρίνσκι και Νεντελτσιάρου. Στα χαφ ΣάκχοφΓαλανόπουλος και λίγο πιο μπροστά τους ο Μάνταλος. Ο Ολιβέιρα συμπλήρωσε την 3άδα της επίθεσης με τους Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς.

Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε το 4-3-3. Ο Κνετ ήταν στο τέρμα και οι Περέιρα, Κωνσταντόπουλος, Μαλής και Τζανακάκης στην άμυνα. Η 3άδα στα χαφ αποτελούταν από Τσιγγάρα, Λιάβα και Ταχάρ ενώ αυτή της επίθεσης από Ντάλσιο, Βέργο και Μανθάτη.

ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΑΕΚ  ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Η ΑΕΚ είχε σε καλή μέρα στον Τσιγκρίνσκι, που δείχνει πόσο λείπει από την «Ένωση» όταν είναι τραυματίας. Ο Ουκρανός καθάρισε όποιον κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί κι έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ότι μπορούν να διασπάσουν εύκολα την άμυνα του Παναιτωλικού που συνήθως αμυνόταν με όλους τους παίκτες κάτω από τη μεσαία γραμμή. Οι φορές που απείλησε το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ ήταν με τον δραστήριο Λιβάι Γκαρσία. Ένα σουτ του στο 3’ και άλλο ένα στο 10’ από φάουλ και μία κεφαλιά στο 14’ (όλα άουτ) ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει στο πρώτο ημίωρο. Τελικά η λύση δόθηκε με αρκετή τύχη στο 41’. Ο Ντάλτσιο άργησε να μαρκάρει τον Μπακάκη, ο μπακ της ΑΕΚ έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ και ο Μάνταλος από πολύ πλάγια αριστερά το εκμεταλλεύτηκε σερβίροντας στον Γαλανόπουλο έτοιμο γκολ σε άδειο τέρμα (1-0).

3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με φάσεις εκατέρωθεν στο πρώτο τέταρτο. Αρχικά ο Λιβάγια δεν νίκησε τον Κνετ στο 51’ αλλά το ίδιο απέτυχε να κάνει και ο Ντάλτσιο έπειτα από τεράστιο λάθος του Νεντελτσιάρου σε πάσα του Τσιγκρίνσκι. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ αντέδρασε σωστά στη μοναδική απειλή της αναμέτρησης αλλά έδειχνε αγχωμένος. Αν θέλει να πάρει γάντια βασικού με την ευκαιρία του ντεφορμαρίσματος του Τσιντώτα θα πρέπει παιχνίδι με παιχνίδι να το ξεπεράσει και να αρχίσει να προσφέρει σιγουριά στους αμυντικούς του.

Στο ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συμμετείχε και ο Ολιβέιρα που στο 62’ έκανε 1 κοντρόλ παραπάνω και μάλιστα κακό, χάνοντας την ευκαιρία να κλειδώσει το ματς και από τον ίδιο να αρχίσει να βρίσκει τον παλιό του καλό εαυτό.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα. Η ΑΕΚ κράτησε εύκολα το 1-0 απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά δεν είχε την ποιότητα από κάποιον παίκτη του για να κάνει τη διαφορά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΚ από τη μία πήρε τη νίκη αλλά από την άλλη προβλημάτισε με την εμφάνισή της. Δεν κυριάρχησε στον αγώνα, δεν κατάφερε να βάλει πολλά γκολ και να τον καθαρίσει χωρίς να αγχωθεί. Ναι, ήταν μια κλασική νίκη Χιμένεθ αλλά ούσα τόσους βαθμούς μακριά από την κορυφή θέλει το κάτι παραπάνω. Θέλει σίγουρα ενίσχυση για να μπορέσει να μπει και πάλι σε τροχιά πρωταθλητισμού και οι κινήσεις που θα γίνουν θα κρίνουν αν υπάρχουν ελπίδες η χρονιά να είναι πετυχημένη ή αν θα λειτουργήσει (πάλι) ως προετοιμασία για τη νέα σεζόν.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ(Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης(67′ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μιτάι(78′ Ινσούα), Σάκχοφ, Γαλανόπουλος, Μάνταλος(79′ Μαχαίρας), Λιβάι Γκαρσία(51′ Λιβάγια), Τάνκοβιτς(67′ Σιμόες), Ολιβέιρα

Παναιτωλικός(Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα(63′ Μάζουρεκ), Κωνσταντόπουλος, Μαλής, Τζανακάκης(69′ Μεντίνα), Τσιγγάρας, Λιάβας, Ταχάρ(76′ Γιακολίς), Ντάλσιο, Βέργος(63′ Αζάντι), Μανθάτης(69′ Αριγίμπι)