Ο Παναθηναϊκός γνώρισε ακόμη μια ήττα στην Ευρωλίγκα και το Debut.gr αναλύει την κατάσταση στο πράσινο στρατόπεδο.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Ζενίτ με 77-89 πραγματοποιώντας για 30 λεπτά αποκαρδιωτική εμφάνιση. Είναι σύνηθες φαινόμενο στον αθλητισμό μετά από αλλαγή προπονητή, μια ομάδα να εμφανίζεται με το μαχαίρι στα δόντια. Να θέλει να δείξει στον επόμενο προπονητή πράγματα. Χθες όμως αυτό δε συνέβη. Σε πλήρη αντίθεση, οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν άνευροι, χωρίς καμία συγκέντρωση και δικαιωματικά ήρθε η ήττα.

Η αναμέτρηση δε χρήζει (πολύ) σχολιασμό

Για ακόμη έναν αγώνα ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο. Στην αρχή είχε τεράστιο επιθετικό πρόβλημα και γρήγορα είδε την Ζενίτ να ξεφεύγει. Συγκεκριμένα στο πρώτο δεκάλεπτο έμεινε με πίσω με 9-20. Σε αυτό το διάστημα είχε 4/12 σουτ ενώ τελείωσε το δεκάλεπτο με 16 πόντους από τους οποίους το 1/3 ήταν από βολές στο τέλος. Είχαν χαθεί όλα τα σουτ από μέση απόσταση ενώ το πρώτο εύστοχο τρίποντο ήρθε από τον Νέντοβιτς στο 13′. Χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ και λίγο από το post παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεπε στη Ζενίτ τα ξεφύγει. Αλλά αμυντικά δε μπορούσε να σταματήσει τα pick n’ roll του Πάνγκος με τον Γκουντάϊτις. Ο γκαρντ των Ρώσων έκανε ό,τι ήθελε ενώ ο Λιθουανός ψηλός θύμισε για λίγο τον dominant παίχτη που ήταν στην Αρμάνι πριν τον σοβαρό τραυματισμό του. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 35-47 με την Ζενίτ να έχει 72% στο ζωγραφιστό.

Η εικόνα στην επανάληψη έγινε ακόμη χειρότερη. Η όποια συγκέντρωση τόσο σε άμυνα αλλά και επίθεση πήγε περίπατο. Ανόητα φάουλ, πολλά λάθη και επιθέσεις χωρίς κανένα πλάνο συνοψίζουν την εικόνα του Παναθηναϊκού σε τρίτο δεκάλεπτο. Η διαφορά άγγιξε τους 25 πόντους (49-74) και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Η τριάδα Μποχωρίδη-Κασελάκη-Μήτογλου στο τελευταίο δεκάλεπτο έριξε την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα αλλά ήταν ήδη πολύ αργά για την ολική ανατροπή. Το τελικό 77-89 μόνο κολακευτικό δεν είναι για αυτόν τον Παναθηναϊκό..

Ο Παναθηναϊκός αναζήτα λύσεις/αντίδραση

Τα προβλήματα την δεδομένη στιγμή είναι πολλά. Όποιος προπονητής αναλάβει τον Παναθηναϊκό έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Παπαπέτρου και Παπαγιάννης είναι οι μόνοι που όλη την χρονιά έχουν σταθερή απόδοση. Είναι λογικό και επόμενο να μη μπορούν σε κάθε αναμέτρηση να τον ξελασπώνουν από δύσκολές καταστάσεις. Ο Νέντοβιτς στη καλή του μέρα είναι χάρμα ιδέσθαι αλλά είναι και κάποιες μέρες που χάνεται παντελώς. Χθες συγκεκριμένα έκανε εσκεμμένα το 4ο φάουλ του όταν η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους για να περάσει στον πάγκο. Από εκεί και πέρα οι ξένοι του Παναθηναϊκού δε δείχνουν να μπορούν να επωμιστούν τις ευθύνες και το βάρος της ομάδας. Και ιδιαίτερα στην επίθεση. Ο Σαντ Ρος εξαιρετικός αμυντικός αλλά επιθετικά έχει τεράστιο θέμα. Και κυρίως δεν είναι γκαρντ. Το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε. Ο Γουάϊτ κινείται στη μετριότητα των τελευταίων χρόνων. Ο Μακ μετά τις πρώτες ελπιδοφόρες εμφανίσεις, ανανέωσε μέχρι το τέλος της σεζόν και ξαφνικά χάθηκε; Ρητορική ερώτηση. Φόστερ και Όγκαστ ανύπαρκτοι.

Το βάρος πέφτει σε 2-3 παίχτες που αν βρεθούν σε κακό βράδυ ο Παναθηναϊκός τρέχει και δε φτάνει. Σαφώς έχουν γίνει επιλογές οι οποίες δεν βγήκαν. Μέσα στον αθλητισμό είναι και αυτά. Ρισκάρεις και ελπίζεις να πετύχεις. Για να δούμε αν η επιλογή Κάτας (αν ισχύσουν όσα ακούγονται) θα είναι η κίνηση που θα γυρίσει τον διακόπτη για τον Παναθηναϊκό. Αγωνιστικά οι ίδιοι παίχτες θα είναι αλλά η ψυχολογία είναι αυτή που πρέπει να αλλάξει στο πράσινο στρατόπεδο. Οι ίδιοι παίχτες κόντεψαν να πάρουν το διπλό στη Βαρκελώνη και στο Τελ Αβίβ. Οι ίδιοι ήταν στις δύο παρατάσεις με την Ρεάλ και το διπλό στην Αρμάνι..