Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο Βελιγράδι και το Debut.gr αναλύει την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός στον τελευταίο αγώνα του 2020 ηττήθηκε στον Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα με 74-71. Οι Πράσινοι για 35 λεπτά ήταν κακοί με τους Σέρβους να έχουν τα ηνία του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά ο Παπαπέτρου  πήρε φωτιά και με 11 σερί πόντους έφερε το ματς στην ισοπαλία. Εκεί όμως ο Παναθηναϊκός στις κρίσιμες επιθέσεις δια χειρός Νέντοβιτς δε βρήκε σκορ και έτσι ήρθε το τελικό 74-71. Ήταν μία από τις αναμετρήσεις που η ομάδα του Βόβορα έπρεπε να κερδίσει. Λίγο οι απουσίες των Σέρβων, λίγο η θέση και των δύο στον βαθμολογικό πίνακα έκαναν την αναμέτρηση must win. Η εικόνα του όμως ήταν κάκιστη και έτσι ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 5-10.

Δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά

Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμη φορά πέταξε στο καλάθι των αχρηστιών ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Αν και ξεκίνησε καλά, προηγήθηκε με 6-0 αλλά αυτό έμελλε να είναι το μοναδικό προβάδισμα στον αγώνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες συμβάδιζαν ως το 13-13. Εκεί ο Γουόλντεν με 3 σερί τρίποντα έδωσε αέρα 9 πόντων στους γηπεδούχους και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 22-15. Οι πράσινοι αντιμετώπιζαν τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ(10-3) ενώ στην επίθεση τα 2 μόνο δίποντα που επιχείρησε σε 10 αγωνιστικά λεπτά μαρτυρούν την εικόνα αυτού του σημείου. Οι προβλέψιμες επιθέσεις και τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί με τίποτα να ακουμπήσει τη μπάλα στο low post. Tα 8 λάθη σε 12 λεπτά και η ευστοχία των παιχτών του Ερυθρού από τα 6.75 έδωσαν στους Σέρβους προβάδισμα 17 πόντων (48-31). Ένα μικρό σερί των Πρασίνων (6-0) στο τέλος διαμόρφωσε το 48-37 του ημίχρονου. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε 10/18 τρίποντα εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν ελεύθερα ή χτυπούσαν σε iso καταστάσεις τον Παπαγιάννη.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε χάρη στον Παπαπέτρου

Το τρίτο δεκάλεπτο δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Συνολικά οι δύο ομάδες σκόραραν 18 πόντους (9-9). Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 4μιση λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έμεινε άποντος, ενώ στο ίδιο διάστημα οι Σέρβοι είχαν σκοράρει μόλις έναν πόντο. Έτσι η διαφορά έμεινε στους 11 πόντους υπέρ του Ερυθρού (57-46) στην έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου. Στο 36΄και με την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Βόβορας το σκορ ήταν 68-57. Ο Παπαπέτρου ερχόμενος από τον πάγκο, σκόραρε 11 συνεχόμενους πόντους. Είτε με τρίποντα είτε με γκολ φάουλ είτε σουτ από μέση απόσταση ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν στην κυριολεξία μία ομάδα μόνος του επιθετικά. Στο τέλος οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι στις βολές με τον Νέντοβιτς στις 2 τελευταίες επιθέσεις να κάνει κομβικά λάθη. Έτσι ο Παναθηναϊκός δε κατάφερε να κλείσει το 2020 με μια νίκη. Μία νίκη που θα μπορούσε να αλλάξει το momentum στο πράσινο στρατόπεδο ενόψει της συνέχειας.

Τις Πταίει

Ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με τον Ερυθρό φανέρωσε για μια ακόμη φορά το πρόβλημα στη θέση του άσσου. Ο Σαντ-Ρος όπως έχουμε πει και σε προηγούμενη ανάλυση δεν μπορεί στη θέση 1. Από την άλλη ο Μακ είναι ένας scoring-first γκαρντ και λιγότερο δημιουργός. Έτσι στην ουσία μένει μόνο ο Μποχωρίδης. Η σημερινή αναμέτρηση έδειξε πόσο πολύ λείπει ένας γκαρντ από τον Παναθηναϊκό που να ελέγχει το τέμπο. Και κυρίως να τροφοδοτεί τους ψηλούς της ομάδας ώστε να παίρνει σκορ και από το low post. Επίσης σήμερα είδαμε όπως και στην αναμέτρηση με την Μακάμπι πως όταν ο Παναθηναϊκός χάνει το μυαλό στην άμυνα από νωρίς τρέχει και δε φτάνει. Πόσα επιθετικά ριμπάουντ χάθηκαν στο πρώτο ημίχρονο; Πόσες φορές είδαμε τον Παναθηναϊκό να τρώει το ίδιο τρίποντο από την γωνία ή τις 45 μοίρες μετά από κεντρικό σκριν στον Γουόλντεν και πάσα του ίδιου σε ελεύθερο παίχτη; Η άμυνα είναι το Α και το Ω για την εξέλιξη ενός αγώνα και είναι αυτή που θα σου δώσει τις νίκες. Όταν βρήκε ρυθμό στην άμυνα επέστρεψε στην διεκδίκηση του αγώνα. Τόσο απλά.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.