Ακόμα ένα "στραβοπάτημα" για τη Λίβερπουλ κόντρα στην εξαιρετική εμφάνιση της Σαουθάμπτον. Το Debut.gr αναλύει την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Η 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ δεν έληξε καλά για τη Λίβερπουλ καθώς υπέπεσε ξανά σε ένα γερό στραβοπάτημα. Η καταπληκτική Σαουθάμπτον κατάφερε και απέσπασε τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Κλοππ βάζοντας φωτιά στη βαθμολογία.

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ (1-0)

Ένα γκολ από τον Ντάνι Ίνγκς μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης ήταν ικανό να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους. Σίγουρα οι “κόκκινοι” έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους και βρίσκονται πρώτοι παρά τους τόσους τραυματισμούς, όμως η Σαουθάμπτον κατάφερε και έπαιξε καταπληκτικά. Είχε κλείσει σωστά κάθε σπιθαμή του γηπέδου και άξιζε με το παραπάνω τη νίκη. Γενικότερα το παιχνίδι είχες λίγες φάσεις χωρίς να μπορέσει να αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα. Το πεντηκοστό γκολ του Ίνγκς στη Πρέμιερ Λιγκ, εντέλει έφερε τη Λίβερπουλ στους ίδιους βαθμούς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για την ώρα οι “διάβολοι” είναι δεύτεροι χάρη στη διαφορά γκολ αλλά πλέον όλα είναι μετέωρα.

Αξιοσημείωτο επίσης ήταν και ότι η Σαουθάμπτον έπαιζε χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα ενώ και ο ίδιος ο προπονητής των “αγίων”, Ραλφ Χάσενχουτλ, στο τέλος ξέσπασε σε κλάματα για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του. Έτσι πλέον οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και στην 6η θέση με 29 βαθμούς.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι (1-3)

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής οι “πολίτες” ισοπέδωσαν την Τσέλσι μέση στην έδρα της “καθαρίζοντας” το παιχνίδι από νωρίς. Το σκορ άνοιξε ο Γκουντογκάν στο 18′ και 3 λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Φόντεν. Τέλος στο 34′ η ομάδα του Κουαρντιόλα πήρε προβάδισμα νίκης με τον Κέβιν ντε Μπρόινε να βρίσκει και αυτός δίχτυα. Το μόνο που κατάφερε η Τσέλσι ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 90+2′ με τον Χάντσον Οντόι. Συνεπώς πλέον με αυτή τη νίκη η Σίτι ανέβηκε 5η με 29 βαθμούς ενώ η ομάδα του Λάμπαρντ έπεσε 8η με 26.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα (2-1)

Έβερτον – Γουέστ Χαμ (0-1)

Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ (0-4)

Μπράιτον – Γούλβς (3-3)

Κρίσταλ Πάλας – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-0)

Τότεναμ – Λιντς (3-0)

Νιουκάσλ – Λέστερ (1-2)

Η επόμενη αγωνιστική: (12-15/1)

Σέφιλντ – Νιουκάσλ

Μπέρλνι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γούλβς – Έβερτον

Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον

Άστον Βίλα – Τότεναμ

Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας

Φούλαμ – Τσέλσι