Η ΑΕΚ επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου σε ένα πολύ όμορφo ματς αφήνοντας πίσω την ήττα στο Λαύριο. Το Debut.gr και ο Μαλγαρινός Δημήτρης αναλύουν όσα είδαν.

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση μετά από την ήττα στο Λαύριο και μπήκε δυναμικά στο 2021 κόντρα στον Κολοσσού Ρόδου επικρατώντας με 89-72. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, αν και βρέθηκε πίσω και με 6 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε και επέβαλλε το ρυθμό της και έφτασε στη νίκη με σχετική ευκολία. Ο Κολοσσός Ρόδου στον απόηχο της μεταγραφής του Τάι Λόσον παρουσίασε μια πολύ ικανοποιητική εικόνα και ίσως αδικείται από το τελικό σκορ. Η ΑΕΚ από την άλλη, που αγωνίστηκε χωρίς τον Ζήση και τον Σλότερ, πήρε παραπάνω από απλώς μια νίκη. Είδε την επιστροφή του Ματ Λοτζεσκί μετά από τραυματισμό που δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Είδε επίσης να κερδίζει μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Ρογκαβοπουλό και κάποια ποιοτικά λεπτά από τον Μωραΐτη.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν εξωπραγματικός στο τρίτο δεκάλεπτο σκοράροντας 12 πόντους μόνο σε αυτό. Συνολικά στο παιχνίδι είχε 22 πόντους με 8/8 δίποντα και ητάν ο βασικός συντελεστής στην νίκη της Ένωσης. Όταν πάτησε το γκαζί ο Κολοσσός δεν είχε καμία αντίδραση και ήταν αυτός που κεφαλοποίησε την διαφορά για τους γηπεδούχους.

Τι μας εντυπωσίασε

Μας εντυπωσιάσε πάρα πολύ ο Κολοσσός Ρόδου τα πρώτα 15 λεπτά που έδειχνε ότι θα έβαζε δύσκολα στην ΑΕΚ. Οι “νησιώτες” έπαιξαν πολύ όμορφο μπάσκετ σε ένα πολύ καλό τέμπο εκθειάζοντας τις αδυναμίες της ΑΕΚ. Η αυτοπεποίθηση τους επίσης ξεχείλιζε και αυτό φάνηκε τόσο στις επιλογές των σουτ που δοκίμασαν όσο και στην άνεση που κνούσαν την μπάλα στην επίθεσεις. Επιβεβαιώνοντας έτσι την καλή τους φήμη που τους ακολουθούσε από τις προηγούμενες καλές εκτός έδρας εμφανίσεις τους.

Τι μας άρεσε

Μας άρεσε πάρα πολύ ο Ρογκαβόπουλος αλλά και ο Μωραΐτης τα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε. Ο πρώτος είχε 10 πόντους στην δεύτερη περίοδο βοηθώντας τα μέγιστα στην Ένωση να γυρίσει το παιχνίδι. Επίσης ήταν πολύ καλός αμυντικά αναλαμβάνοντας το δύσκολο μαρκάρισμα του Άρτις. Αναμένουμε να δούμε το ταβάνι του. Φέτος πάντως του έχουν δωθεί πολλές ευκαιρίες από πλευράς Παπαθεοδώρου χωρίς ωστόσο να τον έχει δικαιώσει τις περισσότερες φορές.

Τι δεν μας άρεσε

Τα ριμπάουντ της ΑΕΚ. Και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Άλλο ένα παιχνίδι που η Ένωση είχε λιγότερα ριμπάουντ από τον αντίπαλο της. Ειδικά στο πρώτο μισό έχασε 8 αμυντικά ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες στο Κολοσσό Ρόδου. Μπορεί να μην την στοίχισε στο σημερινό παιχνίδι αλλά σίγουρα θα αντιμετωπίσει προβλήματα ενόψει δύσκολης συνέχειας.

Εξέλιξη του παιχνιδιού

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πάρα πολύ καλό ρυθμό. Και οι δύο ομάδες έφτασαν στους 10 πόντους σχετικά εύκολα στα πρώτα τρία λεπτά του παιχνιδιού. Πρωταγωνιστής γαι τους “νησιώτες” ο Μπίλης. Με 8 πόντους στα πρώτα λεπτά ώθησε τους φιλοξενούμενους σε πολύ καλή αρχή. Χαρακτηριστικό για την ΑΕΚ ότι δεν ξεκίνησε, πάρα και την απουσία του Ζήση, τον Λάνγκφορντ στη βασική πεντάδα. Η άμυνα της ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο προβλημάτισε και Κολοσσός το έκμεταλλευτηκε. Από τα μέσα της πρώτης περιόδου πάτησε γκάζι και έχτισε μια διαφορά της τάξης των 6 πόντων που διατήρησε ως και το τέλος της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ βελτίωσε την εικόνα της. Πιέζοντας πολλές φορές στο όλο γήπεδο ανέκτησε γρήγορα το προβάδισμα και ισσορόπησε το παιχνίδι. Γενικότερα η δεύτερη περίοδος έχει μπόλικο σκορ, εναλλαγές, θεαματικές φάσεις και πολύ καλό μπάσκετ. Η ΑΕΚ βρήκε απρόσμενο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Ρογκαβοπουλού που σκόραρε στη δεύτερη περίοδο 10 πόντους. Κλείνοντας έτσι με +4 για το ημίχρονο, 51-47.

Το καλό μπάσκετ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ βελτίωσε την εικόνα της και ο Κολοσσός Ρόδου δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Ο Λάνγκφορντ ζεστάθηκε και έμοιαζε ασταμάτητος. Σε μόλις 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα σκόραρε 10 πόντους. Η ΑΕΚ έφτασε διψήφιο προβάδισμα για πρώτη φορά στο 26′, ενώ από την πλευρά ο Κολοσσός είδε τον Άρτις να ανεβάζει ρυθμούς στο τρίτο δεκάλεπτο. Το σκορ στην τρίτη περίοδο έκλεισε σε διψήφια διαφορά με την ΑΕΚ να προηγείται με 72-61.

Η ΑΕΚ βελτιώθηκε κι άλλο στο τελευταίο δεκάλεπτο ενώ έδωσε και χρόνο στους νεαρούς της παίκτες όπως ο Μωραΐτης, ενώ ο Κολοσσός Ρόδου από την έμοιαζε να μένει από δυνάμεις. Η Ένωση έκμεταλλευτηκε το βάθος του πάγκου της έκανε σημαντικό rotation φτάνοντας  την διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους για να έρθει το τελικό 89-72.

Τα boxscore