Η Άρσεναλ μετά από ένα μεγάλο αρνητικό σερί επέστρεψε στις νίκες. Το Debut.gr αναλύει την αναμέτρηση των "κανονιέρηδων" κόντρα στη Τσέλσι.

Τελείωσε η πορεία συνεχόμενων αποτυχιών για την Άρσεναλ καθώς μετά από επτά παιχνίδια χωρίς νίκη κατάφερε και πήρε το πολυπόθητο τρίποντο. Η Άρσεναλ θυμήθηκε τι πάει να πει έδρα και εντέλει επικράτησε της Τσέλσι στο ντέρμπι.

Επιστροφή στις νίκες για Άρσεναλ

Η Τσέλσι ήταν αυτή που ήταν κοντά στο να ανοίξει το σκορ, με τον Μάουντ να πετυχαίνει δοκάρι από απευθείας φάουλ. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 34′ με τον Λακαζέτ να ευστοχεί από τη βούλα. Μόλις 10 λεπτά αργότερα τα γκολ διπλασιάστηκαν για τους “κανονιέρηδες” με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τζάκα. Το ματς κλείδωσε ο Σάκα στο 56′ με ένα καταπληκτικό ψιλοκρεμαστό σουτ από την γωνία της περιοχής.

Η μόνη αντίδραση που είχε η Τσέλσι ήταν το γκολ του Άμπραχαμ στο 85′ που μείωσε στο τελικό 3-1. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι με τον Λένο να μαντεύει σωστά την εκτέλεση του Ζορζίνιο. Συνεπώς μετά από αρκετό καιρό η Άρσεναλ ανεβαίνει 14η με 17 βαθμούς. Από την άλλη οι “μπλε” με τρίτη πλέον συνεχόμενη ήττα εκτός έδρας μένουν στην 7η θέση με 25 πόντους.

Μπήκε “σφήνα” η Έβερτον

Η Έβερτον εντελώς αθόρυβα πλέον βρίσκεται ξανά στη 2η θέση 3 βαθμούς πίσω από την ομάδα του Κλοππ. Οι γκέλες των Λίβερπουλ και Τότεναμ καθώς και η ισοπαλία ανάμεσα σε Λέστερ και Γιουνάιτεντ έδωσαν την ευκαιρία στα “ζαχαρωτά”. Το αποτέλεσμα είναι ένας βαθμολογικός πίνακας με πολύ ενδιαφέρον για μάχες σώμα με σώμα. Οποιοδήποτε παιχνίδι πλέον είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Σέφιλντ – Έβερτον (0-1)

Μάντσεστερ Σίτι – Νιουκάστλ (2-0)

Φούλαμ – Σουθάμπτον (0-0)

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας (3-0)

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2)

Γουλβς – Τότεναμ (1-1)

Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ (1-1)

Γουέστ Χαμ – Μπράιτον (2-2)

Λιντς – Μπερνλι (1-0)

Η επόμενη αγωνιστική (28-30/12):

Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ

Τσέλσι – Άστον Βιλα

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι

Μπράιτον – Άρσεναλ

Μπέρλνι – Σέφιλντ

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ

Γουέστ Μπρομ – Λίντς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γούλβς

Τότεναμ – Φούλαμ

Νιουκάστλ – Λίβερπουλ