Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο Ισραήλ παρά το ρεκόρ καριέρας του Νέντοβιτς με 39 πόντους και το Debut.gr αναλύει την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο Ισραήλ κόντρα στην Μακάμπι. Σε μία αναμέτρηση που ο Νέντοβιτς ήταν σαν μια όαση στην έρημο. Ο μοναδικός που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων (39) και κόντεψε να κερδίσει μόνος του το παιχνίδι. Ο αγώνας με την Μακάμπι ήταν deja vu της αναμέτρησης με την Αρμάνι. Στο πρώτο ημίχρονο δε λειτουργούσε τίποτα και ήταν πίσω στο σκορ με 42-30. Κέρδισε όμως γιατί είχε βοήθειες στον επιθετικό κομμάτι και δεν ήταν μόνο ο ένας που κουβαλούσε την επίθεση. Με την Μακάμπι μόνο ο Νέντοβιτς είχε ρυθμό και όπως ήταν αναμενόμενο δεν έφτασε.

Πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο

Όπως δήλωσε και ο Βόβορας μετά το τέλος της αναμέτρησης «Πετάξαμε το πρώτο ημίχρονο». Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 20 λεπτά δεν έκανε τίποτα σωστό. Δεν είχε συγκέντρωση τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση και δεχόταν πολύ εύκολα καλάθια. Η Μακάμπι χτυπούσε στο ζωγραφιστό και οι πράσινοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Δείγμα της κακής και της soft άμυνας είναι τα ομαδικά φάουλ. Στο 9΄η ομάδα του Βόβορα είχε κάνει μόλις 3 φάουλ. Σε ταιμ άουτ σε εκείνο το διάστημα ο Βόβορας ήταν έξαλλος και φώναζε για τα φάουλ και για τη χαλαρή άμυνα. Στο επιθετικό κομμάτι  η ρακέτα της Μακάμπι έμοιαζε με ναρκοπέδιο. Κάθε φορά που έφτανε στη ρακέτα της, είτε με post παιχνίδι είτε με διεισδύσεις, γινόταν το λάθος ή το σουτ ήταν υπό κακές προϋποθέσεις. Και αυτά τα λάθη έδιναν πόντους στο transition για την Μακάμπι που έτρεχε εξαιρετικά στο ανοιχτό γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί με σκορ 21-12.

Στη δεύτερη περίοδο συνεχίστηκε κατά πολύ η ίδια εικόνα. Μπλοκαρισμένος επιθετικά ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθόλου δημιουργία. Ενώ και στην άμυνα φαινόταν ότι δε μπορούσε να ανακόψει τον ρυθμό της Μακάμπι. Είχε κακές επιστροφές και δε μπορούσε να περιορίσει το low post παιχνίδι των γηπεδούχων. Το 35-19 και το 41-26 μαρτυρούν την εικόνα του αγώνα σε αυτό το σημείο. Προς το τέλος βρήκε κάποια καλά σουτ με τον Νέντοβιτς μειώνοντας σε 41-30 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Δεν έφτασε η επιθετική ραψωδία του Νέντοβιτς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός σε 2 επιθέσεις έχασε την μπάλα και στο transition δέχθηκε 5 πόντους από τον Γουίλμπεκιν. Μετά όμως ξεκίνησε το επιθετικό κρεσέντο του Νέντοβιτς. Ο Σέρβος είτε σκοράροντας είτε μοιράζοντας στον Μήτογλου έδωσε τον ρυθμό που έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Η ενέργεια όμως προερχόταν από την άμυνα. Άρχισε να πιέζει περισσότερο κάτι που δημιούργησε προβλήματα στη Μακάμπι. Με τρίποντο του Φόστερ, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 4 (50-46 στο 26΄). Η Μακάμπι όμως έχτισε και πάλι με διαφορά της τάξεως των 9 πόντων.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Νέντοβιτς σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο από παντού. Ο Παναθηναϊκός κατέβαζε τη διαφορά και στα τελευταία λεπτά ξεκίνησε η μονομαχία Γουίλμπεκιν εναντίον Νέντοβιτς. Καλάθι ο ένας καλάθι και ο άλλος. Ο Αμερικάνος με το τούρκικο διαβατήριο στα τελευταία 4 λεπτά σκόραρε 10 πόντους όταν η μπάλα έκαιγε και η διαφορά είχε φτάσει σε απόσταση ενός καλαθιού. Το τρίποντο που έκανε το 79-76 σε 82-76 στο 38΄ήταν μαχαιριά με τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί να ολοκληρώσει την ανατροπή. Το τελικό 89-81 αφήνει στον Νέντοβιτς -όπως δήλωσε- γλυκόπικρη γεύση. Και η αλήθεια είναι αυτή.  Ο Σέρβος γκαρντ ήταν χάρμα ιδέσθαι αλλά απελπιστικά μόνος. Είναι κρίμα που στην εμφάνιση της καριέρας του (39 πόντοι με 7/9 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 4/5 βολές και 6 ασίστ) δε πήρε βοήθειες ώστε οι πράσινοι να κερδίσουν τον αγώνα. Μάλιστα οι 31 πόντοι ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο ενώ συγκέντρωσε 45 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Παναθηναϊκός έχασε γιατί:

-κυνηγούσε από νωρίς την Μακάμπι που είχε βρει ρυθμό και στην ουσία σπατάλησε ένα ημίχρονο.

-επιθετικά ο Νέντοβιτς ήταν όλος ο Παναθηναϊκός. Μόνο αυτός σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων.

-του έλειψε η δημιουργία. Για ακόμη μία αναμέτρηση φάνηκε πως ο Σαντ Ρος δεν μπορεί να εκτελέσει χρέη οργανωτή. Παρά τις 5 ασίστ ο ρόλος του δεν είναι για το δημιουργικό κομμάτι. Στην άμυνα για πολύ μεγάλο διάστημα έιχε τον Γουίλμπεκιν εκτός ρυθμού αλλά επιθετικά υστερεί. Σε αυτά να προστεθεί και το DNP του Μποχωρίδη και ο ανέτοιμος Μακ που δεν είναι και τόσο pass-first guard.

-δέχθηκε 89 πόντους. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει φέτος καμία αναμέτρηση που έχει δεχθεί 80+ πόντους.