Η νέα σεζόν του NBA είναι προ των πυλών και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην ετοιμάσουμε ένα κείμενο για τα νέα δεδομένα της λίγκας, τις επιστροφές των τραυματισμένων σταρ αλλά και τις προσδοκίες από την πρόσφατη draft class. Πάμε να δούμε μαζί 5 πράγματα που περιμένουμε να δούμε από απόψε τα ξημερώματα. 

Απόψε τα ξημερώματα αρχίζει μια διαφορετική σεζόν για το NBA για πολλούς λόγους. Ο πιο βασικός, η σεζόν θα ξεκινήσει χωρίς οπαδούς στις αρένες των ομάδων του δημοφιλούς πρωταθλήματος. Όπως οι περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις, έτσι και το NBA, αποφάσισε να μην επιτρέψει την είσοδο στους οπαδούς μέχρι αυτή να κριθεί ασφαλής. Επιπλέον, η αργοπορημένη εκκίνηση της σεζόν θα έχει ως αποτέλεσμα κάθε ομάδα να παίξει 72 και όχι 82 παιχνίδια την κανονική περίοδο. Αλλά για να εισχωρήσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι, επιλέξαμε για εσάς όλα εκείνα τα οποία εμείς κρίνουμε πως θα απασχολήσουν τους περισσότερους φανς στην αρχή της σεζόν. Πάμε να τα δούμε ένα προς ένα.

1. Οι επιστροφές του Στεφ Κάρι και του Κέβιν Ντουράντ

Πίσω στην περσινή σεζόν και τον Οκτώβρη του 2019. O τραυματισμός του Στεφ Κάρι στον 4ο αγώνα των Γουόριορς, τον κράτησε εκτός δράσης μέχρι τον περασμένο Μάρτη. Τελικά ο Κάρι αγωνίστηκε τον Μάρτιο αλλά η διακοπή του πρωταθλήματος και η κακή σεζόν του Γκόλντεν Στέιτ, που δεν οδήγησε στην είσοδο στα πλέι οφς, κράτησαν τον Κάρι εκτός γηπέδων εκ νέου για περισσότερο διάστημα. Ο μεγάλος σταρ των Γουόριορς είναι απόλυτα υγιής και θα ξεκινήσει κανονικά την νέα σεζόν. H αρχή Uα γίνεI απόψε απέναντι στους Μπρούκλιν Νετς του Κέβιν Ντουράντ και του Κάϊρι Ίρβινγκ. Δυστυχώς, ο Κλέι Τόμσον δεν θα βρίσκεται δίπλα του στην προσπάθεια του να οδηγήσει και πάλι το Γκόλντεν Στέιτ στην κορυφή.

Ο τραυματισμός του Κέβιν Ντουράντ δεν του είχε επιτρέψει να αγωνιστεί με τα χρώματα του Μπρούκλιν μέχρι λίγες μέρες πριν και την φετινή preseason. Η συνύπαρξη του με τον Καϊρι Ίρβινγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της καριέρας του κορυφαίου φόργουορντ. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως οι δυο τους θα δέσουν με το υπόλοιπο σύνολο των Νετς. Αν παραμείνει υγιής και έχει έναν σοβαρό και συγκεντρωμένο Ίρβινγκ κοντά του, είναι σίγουρο πως μαζί μπορούν να τρομάξουν κάθε μεγάλη δύναμη της λίγκας και να φέρουν το Μπρούκλιν πολύ ψηλά στην Ανατολή και όχι μόνο. Η αρχή σήμερα απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε δυο φορές πρωταθλητή.

2. Οι νέες προκλήσεις για τον Τζον Γουόλ και τον Ράσελ Γουέστμπρουκ

Λίγες βδομάδες πριν, οι Ρόκετς έστειλαν τον Ράσελ Γουέστμπρουκ στους Γουίζαρντς με αντάλλαγμα τον Τζον Γουόλ και ένα μελλοντικό πικ πρώτου γύρου. Πως όμως άλλαξε τα δεδομένα αυτή η ανταλλαγή για τις δύο ομάδες; Αν συγκρίνουμε τους δύο παίχτες θα παρατηρήσουμε πάρα πολλές ομοιότητες που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα την ομαλή ένταξη τους στα νέα ρόστερ. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορούν να διαταράξουν αυτή την ομαλότητα. Αρχικά, ο Γουόλ έχει να αγωνιστεί σχεδόν δύο χρόνια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα επιστρέψει στα παλιά του standards, στην παλιά του εκρηκτικότητα και στο ταλέντο στο στήσιμο της ομάδας στην επίθεση. Επιπλέον, στους Γουίζαρντς ήταν πάντα το πρώτο βιολί, με τον Μπράντλεϊ Μπιλ να ακολουθεί. Στους Ρόκετς τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς ο Χάρντεν δεν αποχώρησε και παραμένει ο ηγέτης της ομάδας.

Από την άλλη, ο Γουέστμπρουκ οφείλει και πάλι να δείξει ηγετικές τάσεις. Πηγαίνει σε μια ομάδα που μπορεί να έχει έναν ταλαντούχο σκόρερ (Μπιλ) αλλά εκείνος δεν μπορεί να οργανώσει την ομάδα. Ο Μπιλ δεν είναι πλέι μέικερ, ποτέ δεν ήταν. Είναι ένας σουτέρ που μπορεί να κερδίσει παιχνίδια αλλά χρειάζεται από πίσω του έναν ώριμο οργανωτή. Ο Γουέστμπρουκ πρέπει να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, έναν ρόλο που είχε αφήσει κατά πολύ στα χέρια του Χάρντεν στο Χιούστον. Είναι σίγουρο πως  ο Γουέστμπρουκ και ο Γουόλ είναι δύο από τους πιο ταλαντούχους άσους της λίγκας. Αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις.

3. Ο Τζίμι Μπάτλερ, οι Μαϊάμι Χίτ και η συνέχεια της έκπληξης

Ένα από τα μεγαλύτερα success stories της σύγχρονης ιστορίας του NBA ήταν η περσινή πορεία των Μαϊάμι Χιτ μέχρι τους τελικούς όπου τελικά δεν τα κατάφεραν απέναντι στους πανίσχυρους Λέικερς. Με ηγέτη τον Τζίμι Μπάτλερ και μεγάλα παιχνίδια από πολλούς νέους και ανερχόμενους αστέρες, οι Χιτ κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία, σκαρφάλωσαν μέχρι την κορυφή της Ανατολής και έφτασαν πολύ κοντά στον τίτλο μετά από σχεδόν 7 χρόνια. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν όλα αυτά ήταν τυχαία ή όχι. Οι πρόσφατες προσθήκες τριών βετεράνων, του Τζέι Κράουντερ, του Σόλομον Χιλ και του Άντρε Ιγκουάνταλα, είχαν ως  στόχο την δημιουργία μιας ισορροπίας ανάμεσα στα νέα ταλέντα και τους πιο έμπειρους παίκτες. Με τον Τζίμι Μπάτλερ να παραμένει σε ηγετικό ρόλο, αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε την φετινή πορεία της ομάδας του Έρικ Σποέλστρα καθώς δεν πιστεύουμε πως η περσινή πορεία ήταν ένα απλό θαύμα.

4. Ο Λαμέλο Μπόλ, ο Άντονι Έντουαρντς και οι υπόλοιποι rookies του NBA

Στην αρχή κάθε σεζόν, τα φώτα πέφτουν πάνω στους νέους πρωταγωνιστές. Η φετινή draft class είχε πολλές εκπλήξεις αλλά και πολλά γνωστά ονόματα που μπορούν να αναδειχθούν στους επόμενους αστέρες της λίγκας. Κάποιοι από αυτούς σίγουρα έχουν σκοπό να δείξουν τις προθέσεις τους από φέτος. Θα ανταπεξέλθουν ο Άντονι Έντουαρντς, ο Λαμέλο Μπολ και τα υπόλοιπα υψηλά picks, στις προσδοκίες; Θα κάνει ο Ντένι Αβντίγια τους παπάδες που έκανε στην Ευρώπη; Θα καταφέρει ο Ντέσμοντ Μπέι να φτάσει τα κολεγιακά του standards και να αποδείξει πως η επιλογή του στο νούμερο 30 ήταν λάθος; Όλα αυτά και πολλά περισσότερα θα τα ανακαλύψουμε οσονούπω.

https://twitter.com/WashWizards/status/1338276192663740416?s=20

5. Χριστούγεννα με NBA για ακόμη μια χρονιά

Ευτυχώς, η νέα σεζόν ξαναρχίζει πάνω στην ώρα για να ξαναχαρούμε τον μαγικό κόσμο του NBA και πάλι στις 25 Δεκέμβρη. Για ακόμη μια χρονιά, μετά τη γαλοπούλα, τα μελομακάρονα και όλες τις υπόλοιπες γιορτινές συνήθειες, θα καταφέρουμε να απολαύσουμε μεγάλα ντέρμπι από νωρίς. Με τους αγώνες να ξεκινούν από τις εφτά το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και να συνεχίζονται μέχρι το ξημέρωμα, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι πιο ενδιαφέρον για το χριστουγεννιάτικο μας ρεβεγιόν, αφού έτσι κι αλλιώς όλοι μέσα θα μείνουμε φέτος. Από το πρόγραμμα της 25ης Δεκέμβρη ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις των Νετς με τους Σέλτικς και των Μάβερικς με τους Λέικερς. Από εμάς στο Debut, καλά Χριστούγεννα και καλή μπασκετική χρονιά!

https://twitter.com/nbadailyfans/status/1340207332257624064?s=20